Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı lezzetli bir tada sahiptir, bu sebeple yemeklerde birçok yağın yerini alabilir. Soğuk sıkım hindistan cevizi yağının içerisinde önemli yağ asitleri daha iyi korunur. Ayrıca tüketildiği zaman hızlı bir emilim oranına sahip olmasını sağlar.
Hindistan cevizi yağı, çiğ ve olgun Hindistan cevizinden elde edilen yenilebilir bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç bakımı, kozmetik, renklendirici yapımı, deterjan kokusu, gıda ve emülgatör olarak kullanılır.
Yemeklerinize ekleyip tüketebilirsiniz. Hastalıklardan korur ve vücut direncinizi yüksek tutar. Faydalarını almak için ise dilediğiniz yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır.
Kullanım önerisi: Yağ yakımını desteklemek ve metabolizmanızı hızlandırmak için Hindistan cevizi yağını yemeklerinize, tatlılarınıza ve içeceklerinize karıştırarak tüketebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı içmek pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Düzenli olarak Hindistan yağı kullanmak kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolün de artmasını sağlamaktadır. Hindistan cevizi yağı devamlı olarak içildiğinde tiroit rahatsızlıklarına iyi gelip romatizma ağrılarının da azalmasına yardımcı olur.
İlgili 32 soru bulundu
Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı bir pişirme ve kızartma yağı olarak da kullanılabilir. Keklerde, tatlılarda kullanabilirsiniz. Kızartmalık yağ olarak kullanabilirsiniz. Tatlı hamur işlerini kızartmak için soğuk sıkım hindistan cevizi yağı kullanarak lezzetli bir tat ortaya çıkarabilirsiniz.
Sabahları uyanır uyanmaz (dişinizi fırçalamadan); 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağını ağzınıza alın ve en az 5 dakika boyunca ağzınızı bu yağ ile çalkalayın. 5 Dakikanın sonunda tükürün; dilerseniz dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
Öğleden sonra tokluk için 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını 200 gr. tam yağlı yoğurda ekleyin. Çok uzun süre tok kaldığınızı ve akşam yemeğine kadar yiyecek düşünmediğinizi göreceksiniz.
Hindistan cevizi yağı, yenilebilir bir meyveden üretildiği için doğal olarak kendisi de gıda amaçlı olarak tüketilebiliyor. Hindistan cevizi meyvesinden çıkarılan bu doğal yağ, lezzetli ham maddesinden dolayı tariflerde eşsiz bir tat yaratıyor.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.
Hindistan cevizi yağını sürekli kullanan kişilerde ileriki dönemlerde kalp damar hastalığı, damar tıkanıklığı, kolesterol birikmesine bağlı plakların görülme ihtimalinin artıyor. Hindistan cevizi yağı aslında bir doymuş yağ. Dolayısıyla bu yağın tüketimini de sınırlamaları gerekiyor.
Hindistan cevizi yağı bakteri enfeksiyonları için kullanıldığında, ishale yol açabilir. Kolesterol sorunu olan kişiler bu yağı tüketmemelidir. Yağlı ciltlerde sivilcelenme yapabilir. Bazı kişilerde alerjiye neden olabilir.
Hindistan cevizi yağı aç karna içilir mi? Hindistan cevizi yağının aç karna tüketilebilir. Bu tüketim şeklinin herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterolü yükseltir. Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı hindistancevizi yağı, grip, bronşit ve akne oluşumu engellediği gibi yaşlanmayı da geciktirir.
Natürel Hindistan cevizi yağı katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir. Piyasada ulaşabileceğiniz en saf Hindistan cevizi yağı natürel olanlarıdır. Üstelik hiçbir katkı maddesi barındırmayan bir ürün olduğu için cilt ve saç bakımınızda da rahatlıkla bu tür bir yağ kullanabilirsiniz.
Faydaları saymakla bitmeyen hindistan cevizi yağı saç, cilt, yüz, sivilce ve kirpik için kullanılır. Hindistan cevizi yağı ayrıca kilo vermeye de yardımcı olur. İçerdiği orta zincirli yağ asitleri tokluk hissini arttırır. Bunun da kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülmektedir.
Hindistan cevizi yağının faydaları arasında; düzenli tüketildiğinde şeker yeme isteğini kontrol etme, kilo kontrolü, hazımsızlığı kolaylaştırma ve metabolizmayı hızlandırma özelliği sayılır. Ayrıca cildin nemini korumasına ve ağız sağlığına da iyi geldiği söylenir.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Arifoğlu hindistan cevizi yağı yenilebilirdir. Organik ve Doğal olarak ürettiğimiz hindistan cevizi yağı yemeklerinizde, kahvenizde, salatalarda, kahvaltılarda, kurabiyelerde hindistan cevizi tadınız istediğiniz tüm gıda ürünlerinde kullanabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağında, anne sütünde de bulunan laurik ve miristik asit adlı yağlar, karaciğer tarafından işlenip, vücut için gerekli enerjiyi sağladıkları için yağ olarak depolanmazlar. Bu yağ asitleri, kalori yakımını ve metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermenize yardımcı olur.
Kahve bağırsakları çalıştırır, büyük tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır.
Bu konuda ihtiyaç duyulan bir bardak sıcak süt, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve yine bir tatlı kaşığı kahvedir. Bu malzemeler üzerinden hazırlanacak olan karışımı ile beraber, gün içerisinde düzenli ve dengeli bir şekilde Hindistan cevizi yağı değerlendirilebilir.
HİNTLİLER YÜZLERCE YILDIR BU YÖNTEMİ KULLANIYOR
Yağ çekme, Hintliler tarafından geleneksel bir diş beyazlatma ilacıdır. Bu teknik aynı zamanda genel ağız sağlığınızı ve hijyeninizi iyileştirmek içindir. Yağ çekme işlemini gerçekleştirmek için yağı ağzınızda ezmeniz gerekir.
Dişleri fırçalamadan önce bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 10 dakika boyunca ağızda çalkalanır. Yağ, ağızdaki salya sayesinde dişlerde ince ve beyaz bir tabaka oluşturur.
Egzamadan cilt lekelerine kadar birçok cilt sorununa iyi gelen bu yağ, ayrıca cildi nemlendiriyor ve besliyor. “Hindistan cevizi yağı cilde iyi gelir mi” diye soranlar varsa, hiç tereddüt etmeden bu yağı cilt bakım rutinlerine eklemelerini tavsiye ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri