Bu konuda ihtiyaç duyulan bir bardak sıcak süt, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve yine bir tatlı kaşığı kahvedir. Bu malzemeler üzerinden hazırlanacak olan karışımı ile beraber, gün içerisinde düzenli ve dengeli bir şekilde Hindistan cevizi yağı değerlendirilebilir.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağında, anne sütünde de bulunan laurik ve miristik asit adlı yağlar, karaciğer tarafından işlenip, vücut için gerekli enerjiyi sağladıkları için yağ olarak depolanmazlar. Bu yağ asitleri, kalori yakımını ve metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermenize yardımcı olur.
"Hindistan cevizi zayıflamaya ve formda kalmaya katkı sağlar. Obeziteye karşı koruyucudur. Metabolizmayı aktif tutar ve yağ yakımını hızlandırır. Besinlerden alınan karbonhidratları enerjiye dönüştürerek vücutta depolanmasını önler.
Hindistan cevizi yağındaki bazı yağ asitleri iştahı azaltabildiğinden ve yağ yakımını arttırdığından, kilo vermenize de yardımcı olabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Normal şartlarda diyet yapmayan bir kişinin tüketmesi gereken yağ miktarı, günlük olarak ihtiyaç duyduğu enerjinin %25 ya da %30'u kadar oluyor. Örnek vermek gerekirse, günlük alması gereken kalori 1500 olan bir kişi, günlük olarak 375-450 kaloriyi yağ almalı.
Taze Hindistan cevizinin yalnızca 25 gramında 90 kalori bulunur. Orta büyüklükte 100 gram Hindistan cevizinde ise 358 kalori vardır. Bir çorba kaşığı tepeleme Hindistan cevizinde 36 kalori mevcuttur. 1 su bardağı Hindistan cevizi kaç kalori diye soracak olursanız, cevabı 304 kalori olur.
100 g içinde 586 kadar kalori mevcut.
Yağ Yakımını Destekler
Yani; günde 15-30 gram orta zincirli yağ asidi vücudun 24 saat içindeki enerji harcamasını %5 arttırır ve bu oran toplamda günlük 120 kaloriye denk gelir.
Hindistan cevizi yağının aç karna tüketilebilir. Bu tüketim şeklinin herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan cevizi yağı; içeriğindeki orta zincirli yağ asitleri (MCT) sayesinde yağ yakımına destek oluyor. MCT'ler yağın enerji olarak kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırıyor.
Hindistan cevizi suyu selenyum minerali ve B vitamini de barındırmaktadır. Vücudu toksinlerden arındırmaktadır yani temizlemektedir. Bakteri, virüs ve ödem gibi vücuda zarar verebilecek şeyleri uzaklaştırmaktadır.
Kahve bağırsakları çalıştırır, büyük tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Hindistan cevizi suyu vücudun pH dengesini korur ve su kaybını önler. Bu durumun sonucunda ise böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını destekler. İdrarda meydana gelen zararlı kristallerin temizlenmesini de Hindistan cevizi suyu sağlar.
Lif açısından oldukça zengin olan Hindistan cevizi unu tam bir protein deposu. Glüten içermemesi ve glisemik indeksinin düşük olması sebebiyle özellikle sporcular ve diyet yapanlar tercih edilen bu un, aynı zamanda çölyak hastaları için adeta hayat kurtarıcı bir besin.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
Yapılan hesaplamaya göre kilo verme esnasında yağın % 84'ü karbondioksite dönüşerek akciğerler aracılığıyla, geri kalan % 16'sı da suya dönüşerek idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı veya diğer beden sıvılarıyla vücuttan atılıyor.
Bizim, 9000 kalori için ise "9000/650=13,8" saat pedal basılmalıdır. Öyleyse bir kilogram yağ, 9000 kalori harcamak için yaklaşık 14 saat bisiklete binmek gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri