Yüze direkt sürülebilme kolaylığıyla da tercih edilen bu yağı haftada 4-5 kez nemlendirici olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize biraz Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde yumuşak, pürüzsüzleştirici etkisini hemen hissedebilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı Yüzde Ne Kadar Bekletilmeli? Cildiniz Yağı Emene Kadar 1 Saat Bekletin. Bu İşlemden Hızlı Sonuçlar Elde Etmek İstiyorsanız Günde 2 Veya 4 Kez Uygulayabilirsiniz.
Nemlendirici olarak Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır derseniz, katı formdaki yağı avcunuzda hafifçe yumuşatmanız yeterlidir. Uykudan önce temizlenen yüzünüze, parmak ucunda olacak şekilde Hindistan cevizi yağı sürün ve tüm yüzünüze eşit miktarda uygulayın. Kuru ve yıpranmış ciltler için oldukça etkili olmaktadır.
Yağı saçınızın her tarafına eşit miktarda uygulayın. Bir tarak yardımıyla yağı saçınızda dağıtabilirsiniz. Bu şekilde 30 dakika bekleyin ve ardından bol su ile saçınızı yıkayın.
Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları
İltihap önleyici olarak Hindistan cevizinin cilde faydaları dikkat çeker. Bu sebeple de kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Topikal olarak uygulandığında cildi nemlendirir. Özellikle kuruluğu azaltmaya ve cildin nemini muhafaza etmesini sağlamada destekçidir.
İlgili 34 soru bulundu
Hindistan cevizi yağı cilde kolayca ve hızla nüfuz ederek anında nemlendirme ve koruma sağlıyor. Yüze direkt sürülebilme kolaylığıyla da tercih edilen bu yağı haftada 4-5 kez nemlendirici olarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Cildinize uyguladığınız bir miktar hindistan cevizi yağı güneşin sağladığı UV ışınlarına karşı koruyuculuk sunar. UV ışınlarının yaklaşık %20'sini bloke edebilen hindistan cevizi yağı böylelikle cilt kanseri, kırışıklık ve leke gibi sağlık risklerine karşı önlem almanızı sağlar.
Saç, tırnaklar ve cilt üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle hindistan cevizi yağı yalnız başına veya farklı malzemelerle bir arada bakım amaçlı olarak tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tatlıların ve bazı yemeklerin içerisinde kullanmak için de uygundur.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, saç derisini nemlendirir, kan dolaşımını arttırır. 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını, özellikle saç diplerinden başlayarak ve masajla saçınıza dipten uca kadar uygulayın.
Hindistan cevizi yağının tek başına güneş koruma etkisi yoktur ancak bu etkiye sahip yağlarla birlikte kullanıldığında güneş koruma faktörünü artırır. Sıcağa karşı cildin su kaybetmesine engel olarak cildinizin çok daha uzun süre nemli kalmasını sağlar. Ayrıca, tropik kokusu sayesinde buram buram yaz kokarsınız.
Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın
Göz altı morluklarına neden olan zayıf kan dolaşımı, göz çevresine yapacağınız masajla hızlanarak iyi gelecektir. Bu masajı rutin halinde yapmak önemlidir. Hindistan cevizi yağı, E vitamini kaynağı olduğundan zarar görmüş cilt hücrelerini onarır.
kilo vermeye yardımcı olur. ve atakları yatıştırır. Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur.
Ardından ciltteki lekenin üzerine 10 dakika kadar masaj yaparak yağı uygulayın. Yağın cilt tarafından emilmesi için bir saat kadar beklemelisiniz. Sürenin sonunda cildinizi temizleyerek yağdan arındırın. Etkili sonuç için bu uygulamayı haftada 2-4 kez yapabilirsiniz.
Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz. Kokusu giderilmemiş veya herhangi bir şekilde işlenmemiş organik bir hindistancevizi yağı kullanmak oldukça önemli.
Saçlar şampuanlanıp durulandıktan sonra ıslak saç tellerine bir miktar sürdükten sonra beş dakika bekletirlir. Ardından durulanır. Saça sürelen hindistancevizi yağı saçları nemlendir ve daha parlak bir görüntü sağlar.
Hindistan cevizi yağı leke ile savaşma konusundaki etkisi ile bilinir. Cilt bakım rutininde temizlik adımından sonra bir pamuk yardımı ile lekeli bölgelere tampon hareketlerle uygulanabilir. Bu sayede cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.
Dudakları nemlendiren ve pürüzsüz bir forma ulaştıran bu yağ ile kapsamlı bir bakım yapmak mümkün. Hindistan cevizi yağı: Cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan Hindistan cevizi yağı dudaklara da nem depolar. Yatıştırıcı etkisi kışın soğuk havalarında tahriş olan dudakları kendine getirir.
Bu, özellikle saç fırçalarken veya şekillendirirken ıslak saça zarar vermeyi çok daha kolay hale getirir. Yıkamadan önce saçınıza hindistan cevizi yağı sürmek saçı daha kuvvetli hale getirir. İkincisi, yıkadıktan sonra saçınızı yağ ile kaplamak, saçı daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın. Dolayısıyla bu yağı bir pamuk yardımı ile sadece lekelerin üzerine sürmek önemli.
Göz kapağı düşüklüğüne bitkisel yağlar ile masaj yaparak olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir.
Hassas göz çevresi için nemlendirici ve kırışıklıkların görünümünü azaltıcı etkisi vardır. Çok az miktarda yağı göz çevrenize yatmadan önce uygulayabilirsiniz. Hoş kokusu ile Hindistan cevizi yağını her duş sonrasında yumuşayan cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı yüzde tüylenme yapar mı? Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Bu yağlar arasında protein bakımından oldukça zengin olan Hindistan cevizi yağı, kaşın doğal ihtiyacı olan proteini fazlasıyla barındırır. Zamanla protein kaybeden ve dökülmeye başlayan kaşlarınızı Hindistan cevizi yağı ile kolay ve hızlı bir şekilde gürleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri