Hindistan'da aynı dine mensup çiftler, o dinin kurallarına göre nikah kıyabilirken (ki dini nikahlar daha az bürokratik işlem istediğinden daha çok tercih ediliyor), farklı inançlardakilerin resmi olarak hayatlarını birleştirmesine olanak sağlayan laik nikah hakkı da 1954 tarihli Özel Evlilik Yasası ile tanınıyor.
Hindistan'da evlilikleri de belirleyen bu kast sistemidir. Evlilikler aynı kast sınıfı içerisinde yapılmaktadır. Evlilikler genel olarak görücü usulü yapılmaktadır. Son yıllarda ise şehirlerde artık gençler kendi kararlarını vererek aşk evliliği yapmaya başlamışlardır.
Hindistan dinsel çeşitlilik yapısı içinde önemli bir miktar oluşturan sayısıyla sadece İslam dinine mensup olanların şeriat adı altında dinsel (kaynaklı olduğu ileri sürülen y.n.) yasaları bulunmakta ve Hindistan idari yapısı bunların uygulanmasına Müslüman Kişisel Yasası düzenlemesiyle izin vermektedir.
Hindistan'da laiklik, bütün dinlerin devlet tarafından eşit bir şekilde muamele görmesi demektir. Hindistan, 1976'da anayasa değişikliği ile laik devlet olmuştur. Hint altkıtası, dünyanın dört büyük dininin doğduğu yerdir, bunlar; Hinduizm, Budizm, Jainizm ve Sihizm.
Chana'nın, çok eşliliğe izin veren yerel bir Hristiyan tarikatının lideri olduğu söylendi. Hindistan'ın kuzey doğusunda yaşayan, 39 eşi ve 94 çocuğu ile dünyanın en geniş ailesine sahip olduğu tahmin edilen Ziona Chana, 76 yaşında hayatını kaybetti.
İlgili 40 soru bulundu
Erkeklerin birden fazla -en fazla dört- kadınla evlenmesine izin veren çok eşlilik Afganistan, Pakistan ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bazı diğer ülkelerde halen yasal sayılıyor.
Birden Çok Evlilik Suçu (Madde 230/1):
Evli olmasına rağmen başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Evli olan ve yeniden evlenen kişiyi, ikinci fıkra ise bekar olan ve evli olduğunu bilerek evlenen kişiyi cezalandırmaktadır.
Tek tanrılı dinlerde görüldüğü gibi bir peygamber ya da kutsal kitap anlayışı yoktur.
Hindistan'daki hayvan tapımı, Antik Mısır'da olduğu gibi bütün canlı türlerini kapsamaz. Zira sadece şu hayvanlar tapım objesi kabul edilir: hörgüçlü inek/zebu, maymun/hulman ape, fil, Bengal kaplanı ve bazı yılanlar.
Hindistan'daki Urducanın son kalesi
Cammu ve Keşmir, 1947'den sonra Hindistan'da Urdu diline bağlı kalan tek Hint bölgesi. Bu bölgeyi ortadan kaldırma girişimleri Keşmir halkının direnişiyle başarısız olmuş ve Urduca günümüze kadar bölgenin resmi dili olmaya devam etti.
Hinduizm mezheplerinin başlıca akımları Şaivizm, Şaktizm, Vişnuizm ve Smartizm'dir.
Hindistan'da yaklaşık 590 milyon kişi büyük tuvaletlerini dışarıda yapıyor. İhtiyaç görmek için tuvalete gitmek çoğu kişi için, doğal, olması gereken bir durum ama dünyada 1,1 milyar civarında kişi tuvalet tesisatları olmadığı için büyük tuvaletlerini dışarıda yapıyor.
Cenazeler. Hindistan'da ölüler yakılır. Cenazelerde diğer kültürlerin aksine beyaz giyilir. Yakılan ölülerin ruhlarının arındırıldığı, bir sonraki hayatlarının daha iyi şartlarda gerçekleşeceği kabul edilir.
Ülkenin 1,2 milyarlık nüfusunun yüzde 94'ünü Hindular ve Müslümanlar, yüzde 6'sını Hristiyanlar, Sihler, Budistler ve Jainler oluşturuyor. Hindistan'da bağımsızlıktan sonra ilk nüfus sayımı 1951'de, sonuncusu ise 2011'de yapıldı.
Delhi Sultanlığı (دلی سلطنت Delhi Saltanat) ya da Sultanat-ı Hint, 1206-1526 yılları arasında Hindistan'da hüküm sürmüş olan sultanlıktır. Delhi Sultanlığı'nı Türk kökenli olan Kölemen Hanedanı (Hint 'Memlûk' Hanedanı; 1206-90) kurmuştur.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 2014'ten beri Hindistan'ı yönetiyor.
Dışişleri Bakanlığı Hindistan 15 Ağustos 1947 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazanmış ve 26 Ocak 1950 tarihinde kabul ettiği Anayasa ile bugünkü Hindistan Cumhuriyeti'ne dönüşmüştür.
Hindistan birçok dine ev sahipliği yapıyor, aralarında en yaygın olanı nüfusunun %80'i ile Hinduizm. Hinduizm İslam ve Hrıstiyanlık'tan sonra dünyanın en yaygın 3. dini. Bazı yöntem ve gelenekler bölgesel değişiklikler gösterebiliyor. Nepal ve Bangladeş de yoğun Hindu nüfusuna sahip diğer ülkeler.
Çünkü inek, Hindistan'da en vefalı dosttur. O, bereket kaynağıdır; sadece süt vermez, aynı zamanda tarımı mümkün kılar. O milyonlarca Hintlinin sütanasıdır. İneği koruma Hinduizm'in dünyaya bir hediyesidir.
İslam, ilk olarak Arap tüccarlar tarafından 7. yüzyılın başlarında Hindistan'ın batı kıyısında yer alan Malabar ve Konkan-Gucarat'a gelmiştir. Kerala'daki Çeraman Cuma Mescidi'nin, Mâlik bin Dînar tarafından 629 yılında inşa edilen Hindistan'daki ilk cami olduğu düşünülmektedir.
Bir erkeğin evli olduğu halde ikinci bir kadınla gayriresmî olarak evlenmesi olarak tanımlanan kuma evliliği, genel olarak poligami çok eşlilik özel olarak da polijini/çok karılık- eşlilik içinde yer almaktadır. Birden çok kadının bir erkekle evlilik yaşaması aslında kadının doğal olmayan bir tanzimidir.
Resmi nikah olmadığında dini nikah tek başına geçerli olmamaktadır. Dini nikaha Türk Medeni Kanunu'nda da yer verilmemektedir. Türk Ceza Kanunu 237. Madde uyarınca resmi nikah yapılmadan kıyılan dini nikahı suç olarak kabul edilmektedir.
Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri