Hint Kınası Çeşitleri Saç ve vücut boyama amacıyla kullanılan bu ürünler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Hint kınası beyaz, gri renk seçenekleriyle de fark yaratabilirsiniz.
Hint kınası renkleri de geniş bir yelpaze sunuyor. Bu avantaj sayesinde ise kullanıcılar için renk alternatifi imkanı oluşuyor.
Orjinal hint saç kınası * sarı Kutusunda 6 adet bulunmaktadır. Siyah, kahve, kestane, sarı, kızıl renklerinden tümü mevcuttur.
Siyah Hint kınası, diğer kına türlerinden farklı olarak daha koyu bir renk verir ve doğal siyah saç rengini vurgular. Aynı zamanda diğer kimyasal içermeyen kına türlerine göre daha kalıcıdır.
Hint kınası dövmesi bir hafta kadar kalıcıdır. Bu uygulama genel olarak su ile çıkmaz ve görünümünü korur. Su ile en çok temas eden eller dışında kalan bölgelerde daha kalıcı olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Kalıcılığını arttırmak için, uygulamadan sonra gliserin ya da bebe. yağı sürün. Hint kınası geçici olduğu için, herkes tarafından tercih.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır.
Kına ağacı Afrika, Arabistan, Kuzey Avustralya, Batı ve Güneybatı Asya'da bulunur. “Kına neyden yapılıyor” sorusunun cevabı kına ağacında gizlidir. Kına bitkisinin yapraklarının kurutulup öğütülmesi ile hazırlanan ve boyayıcı özelliği bulunan maddeye kına denir. Boyası kırmızı, turuncu renktedir.
Eski çağlardan günümüze kadınların süs amaçlı olarak kullandıkları kına, ülkemizde geleneksel olarak yeni evlenecek kızların kına gecelerin vazgeçilemeyen bir parçası. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına, yeşil ve siyah kına olmak üzere iki tipte bulunuyor.
Glory Henna - Hint Kınası Siyah (Black Henna) - Tekli Paket 10 gr.
Hint kınası beyaz ve siyah gibi renklerde olabilmektedir. Uygulama yapılan renkler boyanın kalitesine göre farklılık gösterebilmektedir. Kimyasal boyalar ile saç boyamak istemeyenler Hint kınasını sıklıkla tercih etmektedirler.
Kına üzerine kalın bir katman diş macunu sürerek, çıkarma işlemine başlanmaktadır. Hint kınası çıkana kadar, bu macun yalnızca 2 damla su ile ovulmaktadır. Tuzlu su, saç kremi, limonlu karbonat ve hidrojen peroksit ise Hint kınası çıkarmak için yararlanılabilecek diğer yollardır.
Hint kınasının fazla renk seçeneğinin olmaması genellikle siyah renk sevenlerin tercih etmesine neden olur. Ayrıca Hint kınası uygulanmış saçta boya tutmayabilir.
İlk olarak 1 paket yemek kaşığı limon ile 1 paket Hint kınasını badem yağı da ilave ederek karıştırın. Bu karıştırma işlemini boya kıvamına gelinceye kadar devam ettirin. Eğer saçınızda ki boyanın kızıl olmasını da istiyorsanız karışımın içerisine bir miktar soğan kabuğu da ilave edebilirsiniz.
Hint kınası uygulandıktan bir ay sonra kendi kendine çıkamaya başlar. Kınanın kalitesine göre bu süre kısalıp uzamaktadır. Vücudunuzdaki kınalı yere bir miktrar zeytinyağı dökerek ovuşturun. 10 dakika bekeldikten sonra sabunla yıkayın, düzenli kullanımda hint kınasının daha hızlı gittiğini göreceksiniz.
Beyaz Hint Kınası Özellikleri
Su, limon, badem yağı, zeytinyağı gibi malzemelerle birlikte hazırlanabiliyor. Ancak dövme yapımında kullanılması durumunda oksijenli su kullanımı gerekebiliyor. Dövme yapımında kullanıldığında koni kullanmakta güçlük çeken kullanıcılar kürdan yardımıyla da uygulama yapabiliyor.
Zevkler ve renkler
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir. Doğal kına üzerine araştırmalarımızı yaparken kına üreticilerinden öğrendiğimiz bir bilgidir.
Yeşil ve siyah çeşitleriyle kına ikiye ayrılır. Saçlarınız için gerçekten iyi bir boya olan kına saçlarınızın yumuşacık olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlarınızda yaratacağınız kızıl, kahverengi ve bakır tonları ile mükemmel bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Kınanın kırmızı kızıllığını alma veya daha soğuk bir kahve elde edilmesinde kullanılır. Bu tozlar, bitki yapraklarının kurutulup öğütülmesinden elde edilir. Görünüşleri aynı olsa da sahip oldukları renk molekülleri farklıdır. Kına kırmızımsı-turuncu, cassia sarı, indigo ise mavi renk molekülüne sahiptir.
Uygulama: Hint kınası, karmaşık desenlerle elbise üzerine uygulanırken, normal kına sadece cilt veya el üzerine basit desenlerle uygulanır. Kullanım: Hint kınası özellikle evlilik törenlerinde kullanılırken, normal kına çeşitli kutlamalarda veya güzellik amaçlı kullanılabilir.
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
Kıvamına göre yaklaşık 200ml su (soğuk çay suyu veya limon suyu da olabilir. Sıcak olmasın!) ve 2-3 çay kaşığı şeker. Ayrıca krem kıvamına gelene kadar su, soğuk çay veya limon suyu.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri