Başkasına ait olan tapu sorgulama işlemi internet üzerinden gerçekleştirilemiyor. Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile birlikte tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni ise, karşılaşılabilecek sorunların önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.
Bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu kişilerin bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak ulaşabilirsiniz. Vekalet verdiğiniz bir avukatın da sizle veya tek başına gidip sorgulama yaptırması iyi olur. Bu bilgiler avukata veriliyor.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz.
Hisseli tapu, yasal olarak hissedarların rızası olmadan satılabilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Hissesini satma niyetinde olmayan hissedarlar satış iptali davası açabiliyor. Anlaşmanın sağlanmaması halinde hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açabilir.
Ortaklar kendi hisselerini satabilir ancak diğer hissedarın haberi olmadan satış yaparsa şufa davası açılabilir.
Başkasına ait olan tapu araştırma işlemi internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilemiyor. Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi yalnızca o kişi ile beraber tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor.
Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile birlikte tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni ise, karşılaşılabilecek sorunların önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.
Öncelikle e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. Birinci adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız.
Hisseli Gayrimenkul Alım Satımı Nasıl Yapılır? Hisseli gayrimenkulleri müstakil gayrimenkullerden ayıran bazı farklar vardır. Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu belli değildir. Taşınmazın bütün bölümlerine tüm hissedarlar ortaktır.
Hisseli Tapu Nasıl Alınır ve Satılır? Hisseli tapunun alınması tapu dairesinde resmi şekilde gerçekleştirilir. Normal bir tapunun alınmasından bir farkı bulunmamaktadır. Hisse sahibi veya ona vekalet eden kişi ile birlikte tapu dairesine gidilir.
Tek bir tapuya birden fazla kişinin sahip olduğu, hisseli tapulara sahip gayrimenkuller, ifraz işlemleri adı altında yürütülen düzenlemeyle bölünebilir ve ayrı tapular çıkartılabilir.
Hisseli Tapunun Satışı Mümkün müdür? Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış Noter'de yapılan sözleşme ile yahut tapu sicilinde gerçekleştirilecektir.
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini 3.kişiye satarak tapuda devir ederler. Bu durumda yeni malik tek tapuya sahip olur. Taşınmazın hisseli malikleri kendi aralarında bir kimseye hisselerini satarak tapuda devir ederler ve böylece bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tt tapu sahibi olur.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
Resmi bir kurum olan Tapu Sicil Müdürlüğünce verilen “Tapu Belgesi” taşınmaz bir malın sahibinin kim olduğunu gösteren belge niteliğindedir.
Oysa hisseli (paylı) taşınmaz almak her zaman risklidir. Birden çok kimsenin sahibi olduğu taşınmazdan bir hisse satın almak şu riskleri beraberinde getirir. Diğer hissedarlar size karşı şufa (önalım) hakkı kullanabilirler. Kanuni şufa hakkı tapu kütüğüne yazılmaz.
E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu sicilinin amacı, taşınmazlar üzerindeki ayni hakların durumunu göstermek suretiyle aleniyeti sağlamaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesi için tapu sicilinin herkese açık olması gerekir. TMK m. 1020/I'deki “ Tapu sicili herkese açıktır.” ifadesiyle tapu sicilinin açıklığı ilkesi kabul edilmiştir.
Taşınmaza elbirliği ile sahip olan hissedarlar arasında anlaşmazlık bulunması halinde ise her bir hissedar mümkün olması halinde iştirak halinde mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesini, mümkün olmaması halinde ise ortaklığın giderilerek taşınmazın satışını dava edebilir.
Hisseli tapunun satışı müstakil tapu satışları kadar kolay değil. Satış işleminin gerçekleşmesi amacıyla öncelikle tüm hissedarların hisselerini satması için tapuya gitmesi gerekiyor. Hissedarlar tapuda yer almayacaksa birbirlerine veya avukatlarına vekalet vermesi gerekiyor.
Miras kalan arsanın hisseli olma durumunda ise satış şekli hissedarların oy çoğunluğu ile belirleniyor. Oy çoğunluğu sağlandığı taktirde arsa satışı nakit ya da kat karşılığı olarak yapılabiliyor. Mirasçı kendi hissesini 'gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi' ile satabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri