Söz konusu pasaport hamilleri (Yeşil, Gri ve Siyah/Kırmızı) pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi ( seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, Hollanda'ya vizesiz seyahat edebilmektedirler.
Hollanda'da turistik seyahat amacıyla yeşil pasaportla 90 gün boyunca vizesiz gezilebilir.
Hollanda ile Türkiye arasındaki vize uygulamaları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda vize işlemlerine tabi olmazlar.
Hollanda'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Avrupa'da Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen Ülkeler
Yeşil pasaportun en güzel yanı kesinlikle Avrupa ülkelerine vizesiz giriş yapılabilmesidir.
İlgili 37 soru bulundu
Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edilebilen yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaportlara muafiyet sınırlaması getirildi. Önceden hiçbir izin ve işleme tabi olmadan Avrupa ülkelerine gidebilen bu pasaport sahipleri, 2021'den itibaren önceden kayıt olmak zorunda.
Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği 67 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahiptir.
Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerden biri olan Hollanda, Umuma Mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. Diplomatik (siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahibi T.C. vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftır.
Avrupa'nın en çok ziyaret edile ve turist çeken bölgelerinden birisi olan Hollanda, Schengen bölgesine dahildir. Türkiye'den de çok fazla talebin olduğu bu ülke; Almanya'ya kıyasla daha kolay İtalya'ya göre daha zor vize vermektedir.
Söz konusu pasaport hamilleri (Yeşil, Gri ve Siyah/Kırmızı) pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi ( seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, Hollanda'ya vizesiz seyahat edebilmektedirler.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Yeşil Pasaport 6 Ay Kuralı Nedir? Yeşil pasaport 6 ay kalış kuralı kısaca yeşil pasaport sahiplerinin Avrupa ülkelerinde son 180 günde (6 Ay) maksimum 90 gün kalabiliyor olmasıdır.
Bir diğer şart Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.
Hollanda vizesi almak, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getiren, seyahat amacı net olan ve seyahat sonrası Türkiye'ye geri dönme ihtimali güçlü olan vatandaşlarımız için her zaman kolaydır.
Kısacası Hollanda giriş ücreti için kişinin cebinde olması gereken para miktarı 5 bin ile 10 bin TL civarı olmaktadır.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Hollanda vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Hollanda konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Schengen bölgesine girişte sorun yaşamazsınız ama Schengen vizenizi doğru kullanmamış olursunuz çünkü Hollanda vizesi ile ilk önce Almanya'ya giriş yapmış olacaksınız. Sonraki Schengen vize başvurunuzu olumsuz yönde etkilememesi açısından Amsterdam'dan giriş yapmanız daha doğru olur.
Kısa süreli bir vize, 180 günlük bir süre içinde azami 90 gün süreyle Hollanda'yı ziyaret etme imkanı sunar. Bu vize Hollanda'nın yanı sıra diğer Schengen ülkelerinde de geçerlidir.
Hollanda pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 4. sıradadır. Hollanda pasaportu sahipleri, 189 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 40 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Almanya, Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Kosova, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Makedonya, Moldova, Monako, ...
Yeşil pasaport sahipleri 100'den fazla ülkeye vizesiz seyahat edebilir. Bu ülkelerin detaylı listesine ve ne kadar süreyle vizesiz olarak kalabileceğinize buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yeşil pasaport sahipleri pasaport harcından da muaf tutulmakta ancak pasaport defter bedelini ödemek zorundalardır.
Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (gri) ve Hususi Pasaport (yeşil) hamilleri İngiltere vizesine tabidirler. Diplomatik Pasaport (siyah) hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, İngiltere'ye yapacakları seyahatlerinde İngiltere vizesinden muaftırlar.
Buna göre; hususi (yeşil) pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılması nedeniyle, süresi dolan veya dolmasına bir yıldan az süre kalan pasaportların bugünden itibaren geçerlilik süresinde uzatma işlemine başlanırken, süre uzatma işlemi ücretsiz yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri