Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. Bölüm mezunları Dikey Geçiş Sınavı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik gibi 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (2.
Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.
EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Havacılık Yönetimi mezunları yüksek oranla yer hizmetleri şirketlerinde çalışırlar. TGS, ÇELEBİ, HAVAŞ, MERKÜR vb. yer hizmetleri şirketlerinde yer hizmetleri memuru ya da operasyon memuru olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra yetiştirilmek üzere açılan pilotluk ve kabin memurluğu iş ilanlarına başvurabilirler.
İlgili 28 soru bulundu
Cevap: Programın puan türü TYT'tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir. Soru: Hangi dersler verilmektedir? Soru: 4 yıllık programlara geçiş olanakları nelerdir?
Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2023 taban puanları en düşük 179,27957, en yüksek 332,37109'dur. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1737336, en yüksek 302910'dir.
Havacılık sektörünün operasyonel ve yönetimsel alanlarında çalışabilecek nitelikli personelleri yetiştirmeyi amaçlar. Havacılık Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
Özetle, Havacılık Yönetimi bölümü, havacılık endüstrisi içinde yer alan şirketlerin, hava taşımacılığı, havaalanı işletmeciliği, uçak bakım, onarım ve modifikasyonu, hava trafik yönetimi, hava taşımacılığı güvenliği, havacılık turizmi gibi konularda yönetim becerilerini kazandıran bir bölümdür.
Kabin memuru olmak için iki yıllık eğitim veren Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca, bu görevi yapacak kişilerin adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir.
MEZUNİYET SONRASI NERELERDE ÇALIŞABİLİRİM? Ulusal ve Uluslararası tüm Havalimanlarında, havayolu, yer hizmeti şirketi ve temsil gözetim şirketlerinde; Harekat Memuru, Load Master, Uçak Koordinasyon Memuru, Yolcu Hizmet Memuru, Kargo Memuru, Ekip Sorumlusu olarak çalışabilirler.
Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Türk Hava Yolları kabin memuru eğitimleri, İstanbul-Florya'da bulunan Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Kabin memurluğu eğitimi ne kadar sürüyor? Evrak ve sağlık raporu süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar yaklaşık 2 aylık bir eğitime katılmaktadır.
Hostes olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hostes maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.700 TL civarındadır.
Hostesliğe başvurmak isteyen kişiler başvuru için gereken temel şartları bilmek istemektedir. Hostes olabilmek için bazı şartları sağlamak gerekmektedir. Bunlardan biri yabancı dil bilmektedir. Hostes olmak isteyenlerin yabancı dil bilmesi önemli gereklilik ve avantajdır.
Havacılık Yönetimi Bölümü henüz ismi az duyulan bir bölüm de olsa oldukça hızlı bir şekilde gelişmektedir. Üniversitelerde giderek programlara eklenmekle beraber, önü açık bir lisans bölümüdür.
Mesleğimizin hukuksal bir altyapısı olmadığı için sadece bizim yapmamız gereken işlerde lise mezunları bile çalışabiliyor. Yani, şirketler çoğu personel alımında “Hava Yönetimi Mezunu” şartı aramıyor. Bu sebeple, mezunların işsiz kalma ihtimali de artıyor.
Pilot Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Hem kadınlarda hem de erkeklerde pilot olabilmek için belirlenmiş bir boy ve kilo sınırı bulunmaktadır. Pilot olmak isteyen erkek ve kadın adayların boylarının en az 1.57 en fazla ise 1.95 olması gerekmekte; beden kitle indekslerinin ise 20 ila 30 arasında olması istenmektedir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
Hostes ve hostlar için belirlenen fiziksel yeterliliklere sahip olmak. Erkeklerde 170-190 cm arası boyda olmak. Kadınlarda 160-180 cm arası boyda olmak. Hava yolu şirketleri tarafından disiplin cezası almamış olmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri