İsveç Kilisesi Teologu Wiren, Hz. Muhammed'i Hristiyanların da peygamber olarak kabul edebileceğini belirtti.
(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar.
Hristiyanlar, Yeşua'nın Eski Ahit'te kehanet edilen ve beklenen Mesih, Tanrı'nın Oğlu ve Tanrı'nın enkarnasyonu olduğuna inanırlar.
Hristiyanlar için İsa; Mesih'tir, bütünüyle insan ve bütünüyle Tanrı'dır, "Tanrı'nın Oğlu" ve "İnsanoğlu"dur.
İlgili 25 soru bulundu
Muhammed (s.a.v.) ise hadîsi şerîflerinde "İsa (aleyhisselam) ölmemiştir. O kıyâmetten önce size dönecektir.", "Ben Meryem oğlu İsa'nın (aleyhisselam) dünyâ ve âhirette en yakınıyım.", "Benimle İsa (aleyhisselam) arasında başka bir peygamber yoktur." buyurmuştur.
Daha geçmiş dillere gidersek Latincede “Deus” demek. Uzatmayayım… Hıristiyanlar “Tanrı” demiyor.
Kur'an'da Hıristiyanları ifade etmek için en çok kullanılan kelime Nasara'dır. Bunun dışında Ehl-i Kitap tabiri de Yahudilerle birlikte Hıristiyanları da içerisine aldığı için Ehl-i Kitap'ın geçtiği yerlerde de Hıristiyanlara atıf olduğu görülmektedir.
Hıristiyanlıkta ahiret inancı vardır ve Mesih-İsa eksenlidir. Ahiret, Mesih-İsa'nın ikinci gelişine bağlıdır.
[Bu yazı Türkçe Kitab-ı Mukaddeste de vardır.] Barnabas İncilinde, Hazret-i İsa'nın, son Peygamberin geleceğini, isminin [Muhammed ile aynı manadaki] Ahmed olacağını) bildirdiği açıkça yazılıdır.
1- Peygamber Efendimiz'in (asm) ismi İncil'de Ahmed, Kur'ân'da Muhammed'dir.
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm demiş: (Benim ismim Kur'an'da Muhammed, İncil'de Ahmed, Tevrat'ta Ahyed'dir) buyurmuştur.
Tevrat, İncil ve Zebur tahrif edildiği için, bu kitaplarla amel etmek caiz değildir. Müslümanlar Kur'an-ı Kerim ile amel ederler.
Zira Peygamber Efendimiz (asm), müjdelenen zatın vazifesini hakkıyla eda etmiştir. Tevrat'ın bu cümlesi de Efendimiz (asm)'den haber vermektedir. Zira Efendimiz (asm), Hz. İbrahim (as)'ın oğlu, İsmail (as)'ın oğlu Kedar'ın soyundan olan bir toplumun üyesiydi.
YHVH. Tanrı'nın Tanah'ta en yaygın kullanılan adı Tetragramaton'dur (יהוה) ve genellikle YHVH olarak yazılır. İbrani alfabesi ebcettir ve ünlü harfleri yoktur. Bundan dolayı genellikle YHVH Yahveh olarak genişletilmektedir.
Bunlar kavga, hakaret, gürültü, infial, dine saygısızlık (Gregory 1850: III-II/490), kin ve hatta cinayet olarak belirtilirken bunların, Hıristiyan inancına göre, Tanrı tarafından cezasız bıra- kılmayacağı (Matta 5/22) vurgulanmaktadır (Hunolt 1897: 327).
Ana akım Hristiyan ilahiyatına göre, kurtulmuş kişiler ölümden sonra, İkinci Geliş'e kadar olan dönemde, bir berzah ortamında Tanrı ile birlikte olacaklar. İkinci Geliş'ten sonra ise fiziksel dirilişe mazhar olacak ve Yeni Dünya'nın yaratılışına şahitlik edecekler.
Eski Ahit, İnciller ve Kuran'da farklı adlarla anılan Tanrı kavramı aynı zamanda bu kitapları kutsal kabul eden dinlerin de merkezini oluşturmaktadır. Bu kitaplar içerisinde Eski Ahit'te 'Elohim', 'Yahve' İnciller'de; 'Baba, Oğul, Kutsal Ruh' Kur'an'da 'Allah' ve 'Rab' gibi adlarla anılan Tanrı'ya rastlıyoruz.
Bir kişi Hristiyanlık inancına geçmek istiyorsa, İncil'de geçen en temel iman ikrarı ayetlerinden biri olan Romalılar 10:9 ayetini örnek alarak İsa Mesih'in Rab ve Kurtarıcı olduğunu ağzıyla ikrar edip tövbe ederek geçebilmektedir.
Geniş Hristiyan kültüründeki görece yaygın bir görüşe göre cennet ve cehennem, temelde dünyevi yaşamlarımızın mahiyetleri üzerinden hak edilmiş karşılıklardır. İyi insanlar erdemli bir yaşamın hak edilmiş ödülü olarak cennete, kötü insanlar ise ahlaksız bir yaşamın adil bir cezası olarak cehenneme gider.
Katolik inancına göre cehennem: Tanrı tarafından oraya atılanların sonsuz bir keder içinde bulunduğu yer. Protestan inancına göre cehennem: Kötülerin gelecekte cezalandırıldığı bir yer.
Bakara Süresini açan Garih, 62. ayeti okumaya başladı: "Şüphesiz iman edenlerle, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp da sâlih amel işleyenler var ya, artık onların mükâfatı Rableri katındadır. Onlar için hiçbir korku yoktur, onlar üzüntü de çekmeyeceklerdir."
İbranice Jesus 'kurtarıcı' anlamına gelmekte olup, Eski Mısırlıların güneş için kullandığı Yes kelimesiyle ilişkili olmalıdır. İsa'nın ikinci adı Christ'ın de Hint tanrısı Krişna ve Eski Mısırlıların güneş anlamında kullandığı diğer terim olan Kris ile ilişkili olması muhtemeldir.
Tanrı çokluk ifade eder. Allah ise Teklik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri