Huser Yaylası'na aracınızla çıkmak için ilk olarak Rize Çamlıhemşin'e gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Avusor Yaylası yoluna girmelisiniz. Bu yayla yolunda yaklaşık 2 km yol aldıktan sonra sola dönmeniz gerekiyor. Girdiğiniz yolda yaklaşık yarım saat araç ilerledikten sonra Huser Yaylası'na ulaşacaksınız.
Harik bir manzarası vardı. Saatlerce burada oturup manzarası izlenebilir. Hatta burada konaklayıp gün batımı ve gün doğumu izlenebilir. Yayla çok güzel ama yolu çok kötü yaylaya hususi araçla çıkılması tavsiye edilmez.
Huser yaylasına Ayder yaylası üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Huser yaylasına gelmek isteyen ziyaretçiler öncelikle Ayder yaylasına gelmek durumundadır. Ayder yaylasından yürüme mesafesi olarak 2 saat yol bulunmaktadır. 2 saat yürüdükten sonra Huser yaylasına ulaşım sağlanabilmektedir.
Bulut denizini her zaman görebilir miyiz? Huser yaylasında bulut denizini yakalama olasılığınız tamamen şans eseri olmaktadır.Herhangi bir tarihi ve zamanı yoktur. Yaylada yoğun yağışın olduğu zamanlar da bulut denizini görme şansınız yoktur.
Yaklaşık 2500 m yükseklikte bulunan Huser Yaylası doğal yapısı ile ve hava durumuna göre oluşan bulut denizi manzaraları ile insanı kendine hayran bırakıyor. Yükseklik nedeniyle ağaç bulunmamaktadır. Yaz aylarında da gece sıcaklığı 5-6 derecelere kadar inebilmektedir. Herhangi bir ücretli kamp alanı bulunmamaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Kamp yapacağınız alan herhangi bir tesis bulunmuyor. 2 tesis var fakat yakınlarına çadır kurulmasına izin vermiyorlar. Elektrik ve lavabo bulunmuyor. • Ateş için bol odun temin ederek gidilmesi gerekiyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya gelmeden önce temin etmelisiniz. Telefon çekiyor.
Çamlıhemşin ilçesinde ünü sosyal medyada yayılan sis bulutunun oluştuğu Huser Yaylası'ndaki salıncakta sallanmak isteyenler, bayramda yaylaya akın etti. Yılın büyük bir çoğunluğunu bulutların üzerinde geçiren yaylaya çıkanlar, ünü sosyal medyada yayılan salıncakta sallanmanın keyfini çıkarıyor.
Rize'deki 2 bin 700 rakımlı Huser Yaylası'nda gün batımı ve sisin oluşturduğu manzara ilgi çekiyor. Çamlıhemşin'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki yaylanın yolları otomobil sürücüleri için yorucu olsa da manzarayı gören misafirler yorgunluğu unutarak tabii güzelliğin tadını çıkarıyor.
Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır.Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır. Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür.
Huser, Rize ilinin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı yayla 2328 rakımdadır ve 45-50 civarı ev barındırır. Yayla, Çamlıhemşin ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Çamlıhemşin seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; tarihi Çamlıhemşin konakları, Çinçiva Köyü, Tarzan Park, Kaçkar Dağları Milli Parkı, Ayder Yaylası ve Zilkale yer almaktadır. İlçenin merkezinde, mahalle ve köylerinde pek çok tarihi konak bulunmaktadır.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Huser Yaylası turumuzu,gün batımınıda fotoğrafladıktan sonra turumuzu bitiriyor ve Rize'ye doğru devam ediyoruz. Extra olarak Rafting yapabilirsiniz (4 kişi ile yapılır,1 saat sürer. ).Ücreti 100₺'dir.
Yayladaki süremiz ortalama 1 buçuk saat olacaktır. Huser Yaylası ziyaretimizin ardından dönüş yoluna geçiyoruz.
Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı(Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Hacivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito.
Pokut Yaylası Ulaşım:
Bu yüzden önce Çamlıhemşin'e ulaşmanız gerekecek. Çamlıhemşin'e ulaştıktan sonra Şenyuva'ya gitmeniz lazım. Şenyuva'da Çinçiva Kafe'nin az ilerisinde sol tarafta Pokut Yaylası yol ayrımını göreceksiniz. O yol ayrımından sapıp, yolu takip ederseniz sizi Pokut Yaylası'na çıkaracaktır.
Pokut Yaylası :
Çamlıhemşin İlçesi'nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 m. Yükseklikte yer alırlar.
Huser Yaylası'na aracınızla çıkmak için ilk olarak Rize Çamlıhemşin'e gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Avusor Yaylası yoluna girmelisiniz. Bu yayla yolunda yaklaşık 2 km yol aldıktan sonra sola dönmeniz gerekiyor.
HUSER YAYLASI
Zorlu yollardan ulaşılan Huser Yaylası sunduğu manzara ile herkesi hayran bırakıyor. Gidiş yolundaki zorlukları manzarayı gördüğünüzde unutmanız mümkün. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan yayla her mevsim yüzlerce turist ağırlıyor.
Ayder'in Pokut'a olan uzaklığı 30 km civarında.
Çat Vadisi Nerede? Kapadokya Çat Vadisi, adını Nevşehir'e yaklaşık olarak 7-8 km. uzaklıkta bulunan olan Çat Beldesi'nden almıştır. Çat Vadisi, adını aldığı Çat Beldesi'nden başlayarak kuzey-güney yönüne doğru ilerlediğinizde Gülşehir Açık Saray ören yeri bölgesine doğru gider.
Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kaçak yapılan salıncaklar kaldırıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yıkım ihalesinin ardından 25 salıncak ile kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 20 metre yüksekliğinde, 500 metre rakımda dev bir salıncak inşa edildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri