Kudüs'teki
İsa'nın çarmıha gerildikten sonra defnedildiğine inanılan mezar, dokuz aylık bir restorasyon sürecinin ardından yarın açılıyor. Kudüs'ün eski kentindeki Kutsal Kabir Kilisesi/Yeniden Diriliş Kilisesi'nde bulunan mezar, Hristiyanlık dininin en kutsal anıtı olarak kabul ediliyor.
İsa'nın çarmıha gerilişi, MS 30 ve 33 arasında bir dizi sorgulama ve işkencenin ardından Roma'nın Yahudiye eyaletine bağlı Golgota'da İsa'nın çarmıha gerilmesi olayıdır.
İsa'nın mezarı yüzyıllar sonra ilk kez açıldı
Kendisi şunları söylemiştir: “Tevrat'ta (Hz.) Muhammed'in sıfatları zikredilmiş ve (Hz.) İsa'nın onunla birlikte (Ravza-yı mütahhara içinde) defnedileceği bilgisi verilmiştir.”
İlgili 30 soru bulundu
İsa aleyhisselam ölmedi. Yahudiler, kendisini öldürmek istedikleri zaman, Allahü teâlâ onu diri olarak göğe kaldırdı. Kur'ân-ı kerimde bu husus beyan edilmiştir.
isa çarmıha gerilirken toplanan kalabalığın arasında annesinin de olduğunu görmüş ve ona “anne, işte oğlun” diyerek seslenmiştir. ardından öğrencilerine dönerek yuhanna'ya “işte annen” demiştir.
Îsâ'nın Havarisi Petrus'un ifadesine göre Îsâ'nın, Mesih olarak kabul edilişi, Hıristiyan ilahiyatçıları tarafından kristoloji ilim dalının doğuşunun kaynağı olarak kabul edilmektedir. Îsâ Mesih, Nasıralı Yahudi bir peygamber olarak Hıristiyan dininin merkezinde yer almaktadır.
İsa, Hristiyanlık dininin temel figürlerinden biridir ve Hristiyanlık inancına göre Tanrı'nın Oğlu olarak kabul edilir. İncil'e göre, Hz. İsa M.Ö. 4 ila M.S. 30 arasında Kudüs'te doğmuş ve yaklaşık 30 veya 33 yıl arasında yaşamıştır.
kudüs'te sur içerisindeki eski şehir kısmında yer alan ve hz. isa'nın mezarının bulunduğuna inanılan kutsal kabir kilisesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. mezarın çevresine inşa edilen türbe, mum isi ve yıllar boyu buraya yapılan ziyaretlerin izleriyle eskimiş, hacılar için güvensiz hâle gelmişti.
Hristiyan öğretisindeki miraç günlerinden biridir. İsa'nın öldükten 3 gün sonra dirildiğine ve birçok insana görüldükten sonra, 40. günde havarilere görünüp, göğe, Tanrı'nın yanına yükseldiğine inanılır. İsa'nın Göğe Yükselişi Bayramı'nın tatil günü olmadığı ülkelerde, bayram hemen ardından gelen pazar günü kutlanır.
Erbil (Rûdaw) - Suriye'de Hristiyanların yaşadığı en kadim ken olan Malula aynı zamanda dünyada Hz. İsa'nın konuştuğu ve kutsal İncil'in yazıldığı dil olan Aramice konuşanların en çok olduğu şehir konumunda.
İsa, Kur'an'ın da haber verdiği üzere Yahudiler tarafından öldürülmüş değildir. Bilahare kendi eceliyle ölmüştür. Ayette Allah Teâlâ'nın katına ref edildiği haber verilen de Hz. İsa'nın bedeni değil, ruhudur.
Kaynaklara göre Yeşua, yaklaşık MÖ 4 yılında, günümüzde Filistin bölgesi sınırlarında yer alan, ancak o dönemde Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye eyaleti sınırları içerisinde bulunan Beytüllahim şehrinde, annesi Meryem'in bakire olduğuna ilişkin iddia edilen bir mucizeyle doğdu.
Meryem'in kabri Gethsemane Kilisesinin hemen yakınında, Meryem Ana Kilisesi'nin içindedir. Mezara ulaşmak için kilise girişinin önündeki açık avluya doğru birkaç basamak inmek yeterlidir. Meryem Ana Kilisesi, Kudüs'ün eski ve ünlü kiliselerinden biridir.
HZ. İSA ( AS) : Avcı idi.
İsa'nın boyu ortalama 1 metre 65 cm. Taylor'a göre Hz. İsa, bu görüntüyü andırıyor. Koyu kahverengi saçları, kahverengi gözleri ve zeytuni bir ten rengine sahip.
İsa (as) olmasından dolayı, Allah onu hem İslam âlemini hem de Hristiyan âlemini dinsizlikten muhafaza etsin ve dinsizliğin başını dağıtsın diye ahir zamanda tekrar gönderiyor.
Muhammed (s.a.v.) ise hadîsi şerîflerinde "İsa (aleyhisselam) ölmemiştir. O kıyâmetten önce size dönecektir.", "Ben Meryem oğlu İsa'nın (aleyhisselam) dünyâ ve âhirette en yakınıyım.", "Benimle İsa (aleyhisselam) arasında başka bir peygamber yoktur." buyurmuştur.
İslam uzmanlarının araştırmaları ile peygamberin hadisleri birleştirildiği zaman ortaya Hazreti İsa'nın tasviri çıkıyor. İsa'nın boyu orta boydan biraz daha uzun yani 1 metre 80 cm civarında, göğsü geniş ve iri yapılı, vücud teni beyaz, yüzü ise esmer, saçları omzuna kadar uzun ve kıvırcık rengi ise kızıla yakın.
Laik tarihçiler ve bilim insanları arasındaki baskın olan görüş İsa'nın günümüz Orta Doğu kökenlilerin bronz tenine benzer bir kişi olduğudur. Diğerleri ise Afrika ve Hint kökenli olabileceğini belirtmektedirler.
İslam'da. Müslümanların inancına göre İkinci Geliş Âhir Zaman'da Mehdi'nin zuhurundan hemen sonra İsa'nın inişi, Deccal'i öldürmesi ve bütün dünyanın Müslüman olmasıdır. Müfessirlere göre Kur'an'da İsa'nın ikinci gelişi Zuhruf Suresi'nin 61. ayetinde haber verilir.
İsa'nın sol elinde Kitâb-ı Mukaddes tutarken sağ eliyle takdis işareti yapar halde tasvir edildiği bu sahne Hristiyan sanatında en çok kullanılan sahnelerden biridir. Kelime anlamı itibarıyla "kâinatın efendisi" anlamına gelen pantokrator adı verilen sahnede İsa'nın tanrısallığı vurgulanmaktadır.
Romalı tarihçiler Josephus ve Tacitus'a göre göre İsa, vali Pilate tarafından çarmıha yollandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri