Kilopat. Mümkün olmaması lazım. İBAN veya hesap nurmarasını girdiğinde senin adını, soy adını(Kurumsal hesap ise kurumun adını ve ünvanını) gösterir ATM/İnternet Bankacılığı. Yanlış kişiye para yatırlırmasını engellemek amacıyla.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
Hatasız kul olmaz. Bu hatayı çözmenin en hızlı yolu transferi sizin iptal etmenizdir. Ardından doğru adı yazarak yeni bir transfer oluşturabilirsiniz.
Para transferi yaptığın kişi banka hesap hareketlerinde işlem açıklamasında senin isim soyisim bilgilerini 'Gönderen: Ad Soyad' olarak görüntüler.
Hesaptan yapılan işlemlerde TC kimlik numarası kullanılmasında herhangi bir sorun görünmemektedir. Konuya ilişkin EFT-EMKT sistemi kullanımına ilişkin düzenleme yapılmasının uygun olduğu düşünülmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
EFT - Havale Farkları
Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor. EFT yaparken ise bu bilgilerin yanı sıra alıcı kurum, banka şubesi ve hesap numarası da gerekebiliyor.
Hangi bankayı kullanıyorsanız o bankanın ATM'sine gitsin ve kartsız olarak hesaba para yatırsın, bu şekilde gözükmüyor olması lazım. Ya da cebe havale özelliği vardı, cep telefonu numarasına gönderiyor parayı, telefon numarasına gelen SMS ile çekiyorsunuz.
Yani para gönderen kişinin isim bilgileri karşı tarafta işlemin açıklama kısmında görünecektir. İsim Soyisim bilgileri haricinde hiçbir kişisel verin para gönderdiğin kişi tarafınca paylaşılmayacaktır.
Bir havale işlemi için alıcının 26 haneli IBAN'ına (International Bank Account Number) ya da şube ve hesap numarasına ihtiyaç vardır. Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır.
Papara'da isim ve soyisim bilgini Ayarlar > Gizlilik Ayarları > İsim Görünümü adımından gizleyebilirsin. Böylece diğer kullanıcılar sana para gönderirken isim ve soyisminin sadece baş harflerini görüntülerler.
İlk 2 rakam TR ile bitişik şekilde yazılır. Daha sonra 20 rakam dörtlü sıra ile yazılmaktadır. Son olarak iki rakam daha ayrı yazılır ve IBAN numarası bu şekilde değerlendirilir. IBAN numarasını kredi kartı veya banka kartının ön yüzünde bulmak mümkün.
Geri alma süreci, yanlışlıkla yapılan ödeme miktarına, yatırılan hesabın durumuna ve işlem yapan bankaya bağlı olarak değişir. Yanlış bir hesaba para gönderen kişilerin zaman kaybetmeden bankalarıyla iletişime geçmeleri gerekir. Banka, gerekli yönlendirmeleri hesap sahibine iletir.
Eft yapabilmesi için iban ve isim soyisim gerekli, havalede ise atmden yapacaksa bazı bankalar sadece isim ve soyisim baş harflerini verir bazıları tamamını ama çoğu tamamını verir. Karşıda ki kişi cepbank yapabilir.
Bir banka hesabı sahipsiz açılmayacağı için, isimsiz/unvansız IBAN da olmayacaktır.
Para yatıran kişinin T.C. kimlik numarası ve telefon numarası istenir. Para yatırılacak hesaba ait hesap numarası ya da IBAN numarası ile işlem yapılabilir. Açıklama girildikten sonra para yatırma bölmesine para koyulur.
Aynı bankada bulunan hesaplar arasında para transferi yapmak için kullanılan ödeme yöntemine havale denir. Banka havalesi ile para transferi yapmak için birçok seçenek bulunmaktadır. Banka şubesi, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden havale ile para transferi yapılması mümkündür.
EFT işlemleri, alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak ya da alıcının adı, soyadı ve IBAN'ı (International Bank Account Number) belirtilerek yapılır.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Türkiye'de IBAN, okuma kolaylığı olması için ise çoğunlukla dörtlü gruplandırmayla aşağıdaki şekilde yazılır: “TR76 0009 9012 3456 7800 1000 01”. Hollanda: 18 haneden oluşmaktadır, örnek IBAN “NL91 XYZT **** **** **” şeklindedir.
IBAN NUMARASINDA HARF OLUR MU? karakterden oluşur. Oluşturulan IBAN içinde 'İ,Ç,Ğ,Ö,Ş,Ü” harfleri ve küçük harf kullanılmaz. Türkiye'nin ülke kodu ISO 3166 No.lu standarda göre “TR”dir.
FAST ile gönderilen para geri çekilebilir mi? Hesabınızın bulunduğu banka ile iletişime geçerek gerçekleştirdiğiniz FAST işlemini geri çekilmesini talep edebilirsiniz.
Cevap : Eğer daha önce kurumumuz veznesine para yatırdı iseniz, size verilen makbuzda tutuklu/hükümlünün T.C. kimlik numarası yazmaktadır. Birinci derece yakını iseniz, e-devlet uygulaması üzerinden tutuklu/hükümlünün T.C. kimlik numarasına ulaşabilirsiniz.
FAST ile EFT farkı nedir? FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri