Ihlamur Çayı Nasıl Demlenir? Ihlamur çayı nasıl demlenir İbrahim Saraçoğlu tarafından: “Bir bardak kaynar suya bir tutam ıhlamur çiçeği koyulur ve 1-2 dakika kaynatılır. 5-10 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir” şeklinde cevaplanıyor.
Ihlamur çayını demleme süresi çok önemli. Uzun süre kaynatılıp içilen ıhlamurun rengi ve kokusu daha güzel olsa da içindeki yararlı maddeler azalarak yok olur ve toksik etki yaratır. Hem ruhumuzu hem içimizi ısıtan bu mis kokulu çiçeğin bir tutamını kaynamış suya atın ve en fazla 7-8 dakika demleyin.
Ihlamur Çayı Nasıl Tüketilir ? Ihlamur nasıl demlenmeli merak ediyorsanız, bu işlem oldukça basittir. Kaynar suya atacağınız bir tutam ıhlamuru 5-10 dakika aralığında ağzı kapalı bir şekilde demledikten sonra tüketebilirsiniz. Ihlamuru hazırlarken, yaprak ve çiçekleri ateş üstünde kaynatmadan tutmalısınız.
Ihlamur çayını içerken dikkat!
Ihlamur çayına limon çok yakışır; hem de c vitamini alımını arttırmak adına limon eklenerek tüketilebilir.
Ihlamur çayınızı servis ederken içine bir çay kaşığı bal ekleyebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Ancak özellikle balı mutlaka sonradan eklemeniz gerektiğini unutmayın. Zira bal belli bir derecenin üzerinde doğallığını ve besleyiciliğini kaybeder. Bu şekilde demleyeceğiniz ıhlamur çayının birçok faydası vardır.
İlgili 41 soru bulundu
Ihlamur sadece bir kere kaynatılır, defalarca kaynatılarak tüketilmesi bir fayda sağlamaz, tam tersi zararlıdır. Mümkün olduğunca tatlandırmak için bal veya limon kullanılabilir. Şeker kullanımı kilo almaya neden olabilir. Ihlamur, aşırı sıcak içilmemelidir.
Ihlamur çayı, kaynatılmaz demlenerek tüketilir. Kurutulmuş ıhlamur çiçeği ve yaprakları kaynar suya atılarak, 10 dakika demlenir. Sağlığa fayda sağlaması için demlendikten hemen sonra tüketilmesi gerekir.
Şifa kaynağı olan ıhlamurun yaşken alınıp evde doğal yöntemlerle kurutularak tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Elanur Yılmaz, "Bekletilen ıhlamur sağlığa zararlı" dedi.
Peki ıhlamur çayımı nasıl hazırlamalıyım diye sorarsanız kesinlikle kaynatma yöntemini önermem çünkü bu yöntem ıhlamurun polifenol içeriğinin azalmasına neden olur ve sağlığı koruyucu tüm etki kaybolur.
Eğer yaprak ıhlamur kullanılırsa, ilk demleme anından itibaren çözelti kırmızı renkli olur. Kırmızı renkli olursa, zararlı mıdır? Zararlı değildir ama yapısındaki maddeler değiştiği için yararlı etkisi, ayrıca hoş kokusu ve tadı da kaybolmuştur” diyor.
"Peki ıhlamur çayımı nasıl hazırlamalıyım?" diye sorarsanız kesinlikle kaynatma yöntemini önermem çünkü bu yöntem ıhlamurun polifenol içeriğinin azalmasına neden olur ve sağlığı koruyucu tüm etki kaybolur.
Ihlamur çayı nasıl demlenir İbrahim Saraçoğlu tarafından: “Bir bardak kaynar suya bir tutam ıhlamur çiçeği koyulur ve 1-2 dakika kaynatılır. 5-10 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir” şeklinde cevaplanıyor.
10 dakika boyunca demlenen ıhlamur çayı, süzüldükten sonra tüketilmelidir.
Ihlamur tansiyonu yükseltir mi? Kış mevsiminin önemli bitkilerinden biri olan ıhlamur, kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir. Bu özelliği sayesinde hipertansiyona iyi gelir.
Ihlamur çayının faydalarından yararlanmak için, günde 2 fincan içmek yeterlidir. Özellikle yatmadan 1 saat önce içilen ıhlamur çayı vücudunuzu rahatlatır ve uykuya dalış süresini kısaltır. Aşırı tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için, günde 3 fincandan fazla tüketilmemelidir.
IHLAMUR KAÇ KEZ KAYNATILIR? Mide hastalığından öksürüğe kadar bir çok hastalığa şifa kaynağı olan ıhlamur, fazla kaynatılır ya da gereğinden fazla su eklenerek yapılırsa beklediğimiz şifayı yeteri kadar karşılamayabilir.
Gün içinde 3 fincandan fazla ıhlamur çayı içilmemesi gerekir. Ihlamurun bazı ilaçlar ile etkileşime girmesi söz konusudur. Bundan dolayı özellikle de kalp hastalarının ıhlamur tüketmeleri genellikle tavsiye edilmemektedir.
- Böbreklerin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının normale dönmesinde yardımcı görev görür. Ihlamur Neye İyi Gelir? Ihlamur birçok rahatsızlığa fayda verir.
Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Yemek üzerine içilirse hazmı güçleştirir. Kullanım Şekli : Kurutulmuş çiçek ve yaprak karışımından 1 tatlı kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10 dakika süreyle demlendirilir.
Ihlamur özellikle aç karna tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. İştahın kapanmasını sağlar ve tokluk hissi yaratır. Yağ yakımını hızlandıran etkileri de vardır. Her sabah kahvaltıdan önce ya da gün içerisinde öğün aralarında ıhlamur çayı tüketilebilir.
Solunum yollarına iyi gelen ıhlamur astım ve bronşit hastalıklarıyla da mücadele eder. Nefes açıcı olan ıhlamur bronşları ya yumuşatır ve rahatlatır. Solunum yollarına da iyi geldiğinden kronik alerjik astım hastalarının düzenli olarak tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca astım ataklarını da hafifletir.
Demleme işlemine geçilmeden önce 1 avuç ıhlamur süzgeçli bir kapta sıcak su ile iyice yıkanır. Demleme işlemi sırasında yıkadığımız 1 avuç ıhlamuru demliğe alırız.
Ihlamur, serin, güneş almayan, kuru bir yerde 1 seneye kadar muhafaza edilebilir. Ihlamurun uzun ömürlü olması için kiler veya çekmece içi gibi karanlık yerlerde saklayabilirsiniz. Ihlamurun güneş ışığına maruz kalması raf ömrünü kısaltır.
Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler içerisinde Ihlamur, lahana, brokoli, şalgam ve Ispanak ile portakal gibi kaynaklar yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri