1 yaşını doldurmuş kediler için her 3 ayda bir defa iç ve dış parazit aşısının yapılması gerekir. Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir.
Aşıların etkinlik süreleri her canlıda farklı olmaklar birlikte kedilerde 6-8 haftalıkken ilk iç dış parazit aşı uygulaması yapılmaktadır. 1 yaşını doldurmuş kediler her 3 ayda bir kez iç parazit aşısı ve dış parazit aşısı vurdurmak zorundadır.Kedilerde parazit aşı uygulaması 3 ayda 1 kez düzenli olarak yapılmalıdır.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
İç Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Dış Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Kedi Karma Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.)
Parazit Aşısı Uygulama Sıklığı
Kedilerde iç ve dış parazit aşıları 3 aylık periyotlar ile yapılabilmektedir. Tercih edilen aşıya ya da kedinin yaşam şekline göre (örn: kedinin dışarı çıkma alışkanlığına) sürede değişiklik yapılabilir. Bazı kedi dış parazit aşılarının 2 ayda 1 uygulanması gerekir.
İlgili 39 soru bulundu
Evcil kedilerin kuduz aşısı olmaları hem gerekli hem de zorunludur. Kuduz olma riskleri ne kadar düşük olursa olsun, olası virüslere karşı korunmaları için aşılarının tam zamanında yapılması gereklidir. Salgınların ne zaman başlayacağı ya da çoğalacağı belli olmaz.
Ancak ilk vurulan iç dış parazit aşısı sonrasında yaş fark etmeksizin her 2 ya da 3 ayda 1 defa bu aşının tekrarlanması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde bu periyot devam ettirilmelidir. Köpeğine aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri ise bu tedaviyi ilaç şeklinde de devam ettirebilmektedir.
Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben 15 gün ara ile 2 dozun daha uygulanmasını (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 4-5 olabilir) ve 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz. Ayrıca tüm yaş guruplarından kedilere de her 3 ayda 1 kez, ömür boyu tekrarlanmasını önemle tavsiye etmekteyiz.
1 yaşını doldurmuş kediler için her 3 ayda bir defa iç ve dış parazit aşısının yapılması gerekir. Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir.
Beslenme, mevsim, dış ortamdaki parazit yoğunluğuna göre Hekim tavsiyesi ile 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Beslenme, mevsim, dış ortamdaki parazit yoğunluğuna göre Hekim tavsiyesi ile 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Yavru Kedilerde 21 gün ara ile 2 Doz uygulanmalıdır. Yetişkin Kedilerde yılda 1 Doz tekrar edilmelidir.
Bunlar karma aşı, kuduz aşısı ve lösemi aşısıdır. Bu aşı uygulamalarından önce kedilere iç ve dış parazit uygulaması yaptırmak gerekmektedir. Veterineriniz gerekli kontrolleri ve parazit uygulamasını aşılardan önce hatırlatacaktır.
Yavru Kedi Aşı Takvimi
Yavru kedilerin aşı takvimi ve uygulama zaman aralıkları; İç ve Dış Parazit aşısı: 6-8 hafta arasında, Karma Aşı: 8 - 10 hafta, Lösemi aşısı: 9-11 hafta.
Kedilere yapılması gereken 3 tane temel aşı bulunmaktadır. Bunlar; karma (Hibrit) aşı, kuduz aşısı ve lösemi aşısıdır. Bu aşıların haricinde bütün kedilerde 3 ayda bir uygulanması gereken iç parazit aşısı da bulunmaktadır. Aynı zamanda kedi parazit aşısı, kedilerin hayatı boyunca uygulanması gereken aşılardandır.
Köpek İç Parazit İlaç Uygulaması (Oral): 150TL (kiloya göre artış gösterebilmektedir.) Köpek İç Parazit İlaç Uygulaması (Enjektabl): 250 TL (kiloya göre artış gösterebilmektedir.)
Kedilerde iç dış parazit aşısı ilk defa 6 – 8 haftalıkken yapılır. İlk aşının uygulanmasıyla birlikte iç dış parazit aşısı 2 – 3 ayda bir yapılabilir. Aşı ya da ilaçların etken süreleri birbirinden farklıdır. Ancak bir yaşını geçen kediler için 3 ayda bir iç dış parazit aşısının uygulanması gerekir.
Kediler ev ortamında da yaşasalar, hayatlarını dış mekanlarda da sürdürseler iç ve dış parazit tehdidi altında olabilirler. Kedilerde iç parazit ve dış parazit belirtilerinin fark edilmesi sağlıklı bir yaşam sürmelerinin sağlanması adına oldukça önemlidir.
sorusunun yanıtı evet olarak verilebilir. Kancalı kurtlar, bazı tenya türleri, toksoplazma gibi parazitler kedilerden insanlara geçebilir.
Toksoplazma olarak adlandırılan parazit türü önlem alınmadığı takdirde dönem dönem tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Körlük, beyin hasarı ve büyüme geriliği gibi riskli durumlara neden olan bu parazit bir kez atlatıldığı takdirde hastaya bağışıklık kazandırıyor.
*İç ve dış parazit uygulaması: Aşılama programına giriş esnasında yapılması gereken uygulamalardır. İç parazit uygulaması köpeğinizin bağırsak, karaciğer, kalbinde yaşayan parazitlerin hayat döngülerini kırarak dışkı yolu ile ölmüş şekilde atılmalarına yardımcı olur.
3.İç Parazitlerin Belirtileri Nelerdir? Köpeklerde iç parazit enfeksiyonlarının belirtileri parazitin türüne, enfeksiyonun şiddetine ve köpeğin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. En yaygın görülen belirtilerin arasında ishal, kusma, kilo kaybı, anemi, göbekli görünüm, öksürme ve kaşınma yer alır.
Yavru kediniz büyüyüp yetişkin bir kedi olduğunda her yıl 1 kez tekrarlamanız gereken aşılar bulunur. Yetişkin kedi aşı takvimi içinde Karma, Kuduz ve Lösemi Aşısı yer alır. Kediniz 1 yaşını geçtikten sonra bu aşıların her yıl 1 kez tekrarlanması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri