İşaret parmağınız ve baş parmağınızı üst azı dişin arkasına yerleştirdikten sonra kedinizin başını yukarı kaldırarak boştaki elinizle alt çenesini aşağı hafifçe çekerek hapı aşağı doğru itebilirsiniz. Kedi ve köpeklerde farklı tür haplar ve hayvana göre farklı dozajlarda ilaç uygulanmalıdır.
Serbest olan elinizle hapı dilin mümkün olduğunca arka kısma atabilirsiniz. Kedinizin ağzını bu işlemin ardından hemen kapatmaya dikkat etmelisiniz. Yuttuğunu görene kadar da mutlaka boğaz bölgesine hafif sıvazlama hareketinde bulunmalısınız.
Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben 15 gün ara ile 2 dozun daha uygulanmasını (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 4-5 olabilir) ve 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz. Ayrıca tüm yaş guruplarından kedilere de her 3 ayda 1 kez, ömür boyu tekrarlanmasını önemle tavsiye etmekteyiz.
Aç veya tok karnına alınabilir, müshile gerek yoktur.
Genel olarak birçok hayvan sahibi, bu ilaçları sevdiği yemeklerle veriyor. Aynı zamanda kedinizin başını yukarıya kaldırıp baş ve işaret parmağınızı azı dişine yerleştirdikten sonra kedi iç parazit ilacını yutturabilirsiniz. Bu esnada hapı yutana kadar ağız bölgesini hafifçe sıvazlamalısınız.
İlgili 16 soru bulundu
İç parazitler için antiparaziter ilaç uygulaması yapıldıktan sonraki 2-3 gün içinde dışkıda parazit görülmesi halinde antiparaziter tedavinin devam etmesi gerekir. Bağırsak parazitleri ince çubuk (spagetti) veya çok küçük kurtçuklar (kırık pirinç tanesi) şeklinde görülmektedir.
Provet in sitesinde ilacın yan etkileri kısmında \"Sindirim sisteminde ölen parazitlerden kaynaklanan yabancı protein reaksiyonu sonucu ilaçlamadan birkaç saat sonra hayvanlarda kusma , yumuşak dışkı , kaşıntı ve yüksek ateş görülebilir.\" yazıyor.
Analiz sonucunu doğrulamak için tedaviden sonra dışkı yoklamasına en az arka arkaya iki gün negatif bulunana kadar devam edilmiştir. Parazitler hem köpek hem kedilerin dışkılarında tedaviden sonra 2 veya 3 gün içinde kaybolmuş ve ilacın etkisi %100 olarak bulunmuştur.
İç parazit ilacı yan etkileri: Kusma ve ishal en bilindik yan etkileridir. İkisi de sindirim sisteminin bakteri florasını bozması sebebi ile oluşmaktadır. Dikkat edilmesi gerekenler: İç parazit sonrası birkaç saat içerisinde 1-2 kez kusma, ilk 3 gün içerisinde 1-2 kez dışkı yumuşaması normaldir.
Kedilerde iç parazit aşısı ise genellikle enjeksiyon yöntemi ile uygulanan bir aşıdır. Veteriner hekim tarafından yapılacak aşı kalça bölgesine uygulanır.
Bit ve pireye karşı 3 ay, keneye karşı 45 gün koruma sağlayan, uzun etkili ilaçlar kedi ve köpeklerde ense derisine damlatılarak kullanılmaktadır. Bu şekilde kullanılan, 1 ay etkili aynı zamanda bazı iç parazit türlerine karşı etki gösteren preparatlar da mevcuttur.
Evcil hayvanlarda dozu 25 mg/kg'dır.
sorusunun yanıtı evet olarak verilebilir. Kancalı kurtlar, bazı tenya türleri, toksoplazma gibi parazitler kedilerden insanlara geçebilir.
Toz haline getirebilirsiniz. Mamayla karıştırarak ya da yemeğine katarak verebilirsiniz. Hap yutturma enjektörü kullanabilirsiniz.
Tenizol oral tabletin köpek ve kedilerdeki pratik dozu 10 kg canlı ağırlık için 1 tablettir. Tedaviye günde bir defa olmak üzere, birbirini takip eden 3 gün süreyle devam edilmelidir.
Uygulama yolu – oral. Tabletler harici olarak veya bir parça yiyeceğin içine sarılıp konulmak suretiyle verilebilir. Hayvanların günlük yiyecekleri ile birlikte vermeyiniz. Doz tek bir uygulamada verilmelidir.
Kedilerde iç parazit olduğu tespit edildikten sonra veteriner kontrolünde ilaç kullanımına başlanılmalıdır. Bu noktada ilk aşamada oral yol ile kullanılan ilaçlar ile parazitlerin ölmesi sağlanır. Bu ağız yoluyla alınan ilaçlar şurup, macun ya da tablet şeklinde kedilerde kullanılabilir.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
4 CEVAP. parazit hapı genelde halsizlik yapmaz biz hem aşısını vurdurduğumuz gün hapı da veterinerimiz vermişti maşallah o zaman bile halsizlik yapmamıştı. eğer bu yarın da sürerse bence veterinere tekrardan gidin.
Enfeksiyonun geliştiği durumlarda ise yaygın olarak sindirim sistemini etkileyen sorunlar, kilo kaybı, huzursuzluk, anüs bölgesinde kaşıntı ve beyazlık gibi semptomlar görülebilir. Bazı durumlarda ise parazitler dışkıda görülebilir. Genel olarak bağırsak kurdu belirtileri şunları içerebilir: Karın ağrısı ve mide ağrısı
İlk aşının ihmal edilmesi sonraki dönemde çok daha büyük etkilere yol açabilir. İlk aşılama sonrasında ise düzenli olarak her 3 ayda bir parazit aşılarının uygulanması tavsiye edilmektedir.
İÇ PARAZİT 15 dakika | 150 TL. 1.5 aylıktan itibaren her Minnak kediye, mutlaka iç parazitlere karşı ilaç uygulanması gerekir. Uygulanan anti paraziter ilaçlar, Askarit (yuvarlak solucanlar), Ancylostoma (kancalı kurtlar) ve Tenyalara (şerit, yassı solucanlar) karşı etkilidir.
Bu parazitler bulaştığı kedilerde herhangi bir belirti görmeyebilirsiniz. Ancak bağışıklık sistemi zayıf olan yavru kedilerde ciddi belirtiler görülecektir. En belirgin semptom ishaldir. Yüksek düzeyde enfekte olan kedide; aşırı ishal, kusma, dehidrasyon ve hatta ölüm gibi sonuçlar ile karşılaşılabilir.
Kanca benzeri dişleri ile bağırsak duvarını tahrip ederek bölgeye yapışan bu iç parazitler kedilerde bağırsak iltihabına, kansızlığa, kanamaya ve kilo kaybına neden olabilir. Bu iç parazit deriden, özellikle de patilerden vücuda girebilir ve kan yolu ile vücuda yayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri