Yapmış olduğumuz iç pilavın yanına en çok et yemekleri gider, fırında hindi, tavuk bu pilavın yanına en uygun olanlarından biridir. Pirinci kaliteli seçin.
Yanına cacık ile servis edebilirsiniz.
Menüde tavuk dolması varsa başlangıç olarak domates çorbası servis edebilirsiniz. Tavuk dolması davet sofralarına yakışan bir yemek yanına birkaç farklı meze ve salata çeşidi yapılabilir. Kuru domates mezesi, mor lahana mezesi, patates mantısı ile sofranıza değişik tatlar katabilirsiniz.
Dolmalarda, hindi veya tavuk içinde her zaman severek ve afiyetle yiyerek mideleri ödüllendirdiğimiz nefis bir iç pilav tarifiyle karşınızdayız! Tarifte yer alan dolmalık fıstık, kuş üzümü, tarçın hatta incecik kıyılmış dereotu tereyağlı pilavı bir adım öteye taşıyan lezzet ögelerinden başlıcaları.
İlgili 22 soru bulundu
İç pilavın ana malzemesi pirinç olduğu için yüksek kalorili bir yiyecek olsa da pirincin sağlık üzerinde bazı faydaları vardır. Pirincin yanı sıra iç pilavın içerisindeki kuş üzümü, çam fıstığı ve soğan gibi malzemeler, iç pilavın sade pilava göre besin değerleri bakımından çok daha zengin bir yiyecek olmasını sağlar.
Artan pilavı tekrar ısıtıp yemek gıda zehirlenmesine yol açabilir. NHS (National Health Service), kalan pilavı yeniden ısıtıp yemenin insan sağlığı için tehlikeli olduğunu söylüyor. Zira artan pilavı yeniden ısıtmak gıda zehirlenmesine yol açabiliyor.
Etli kuru fasulye, nohut yemeği, türlü, patlıcan musakka, bezelye, tavuk sote, zeytinyağlı barbunya, kuru köfte, taze fasulye gibi yemekler pilavın yanında sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında çeşitli mezeler, cacık, gavurdağı salata, çoban salata, turşu gibi yiyecekler de sıklıkla pilavın yanında tercih edilir.
Osmanlı mutfağına özgü bir yemek olan ciğerli iç pilav, et veya tavuk ile hazırlanabilir. Özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen ciğerli iç pilav, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. İç pilav yapımında çeşitli baharatlar kullanılır. Bu sayede pilavın tadı zenginleştirilir.
Ciğerli iç pilavınız piştikten sonra ocaktan alıp, üzerine ince ince doğranmış dereotunu serpiştirin. Son olarak bir örtü ile sıkıca sarıp ya da üzerine bir peçete koyup, kapağını kapatın. 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ciğerli pilavı daha sonra son bir kez daha karıştırıp, servis tabaklarına koyun.
Marul salatası klasik salatalardan biridir. Mevsime göre sebze ve meyve eklenebilir. Avokado salatası, zengin yağlar ile oldukça besleyici bir salatadır. Her türlü pilavın yanına çok yakışır.
Öncelikle eti küp küp doğrayıp, düdüklüye koyuyoruz ve harlı ateşte kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar arada bir karıştırıyoruz. Üzerine baharat ve tuzu da ekleyip, suyunu çeken etlerin üzerine dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve su koyuyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz.
Soğanları küp küp doğrayıp kahverengileşinceye kadar kavurun. Üzümleri ılık suda bekletin. Soğanlar kahverengi olduktan sonra pirinçleri ilave edip, 10 dakika kavurun.
Kıymamızı derin bir kaba koyuyoruz, yıkanmış pirinç ve bulguru ekliyoruz. Domates ve soğanımızı rendeleyip ekliyoruz. Yeşilliklerimizi yıkayıp incecik doğrayıp karışımımıza tüm malzemelerle birlikte ekleyip yoğuruyoruz. İster biber dolması isterseniz de etli yaprak dolması yapımında kullanabilirsiniz.
Yöresel Yemekler
Biber Dolması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası, biber dolması, karışık sebzeli mücver ve krem şantili muhallebi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz.
Klasik lezzetlerden vazgeçemiyorsanız tavuk ızgaranın yanında marul salatası tercih edebilirsiniz.
Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Kuş üzümü, fıstık, et suyu, yenibahar ve karabiberi ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin. Kapağını kapatıp ocağı kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı, sıvı yağı ve dolmalık fıstıkları pilav tenceresine alıp soğanların rengi dönene kadar kavuruyoruz. Renk vermesi için bir çay kaşığı domates salçasını ekleyip çeviriyoruz.
Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri