Reflekte Cam Balkon Isı yalıtımını sağlar ve ayrıca içeriyi de göstermeyen özelliği ile de işlevsel bir tasarım oluşturmaktadır. Reflekte camlar iç mekanlarda ve dış mekanlarda tercih edilmektedir. Evlerde, ofislerde, korkuluk camları vb. yerlerde kullanım alanı bulunmaktadır.
Reflekte Cam
Örneğin; yeşil, füme, bronz gibi… Dayanıklılığı sayesinde dış cephelerde kullanılabileceğinden bahsetmiştik. Onunda en önemli sebebi dışarıdan içeriyi göstermemesidir. Bunu da ısı cam özelliğinin olmasıyla sağlamaktadır.
Ev, iş yeri, oda kapıları, banyo ve tuvalet gibi cam kullanılan daha birçok alanlarda buzlu cam folyo çeşitleri kullanılabilir. İçeriden dışarıyı, dışarıdan içerisinin görünmesini önleyen ürünler, özellikle ofislerde sıklıkla kullanılır.
Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Aynalı cam filmini alıp kullandığınız takdirde gece dışarıdan bakan kişiler sizi göremez. Eğer aracınız için kullandıysanız siz aracınızın dışındaki görüntüyü görebilirken bir başkası aracınıza baktığında sizi göremeyecektir.
Şeffaf renkli cam balkon da dışarıdan bakıldığında iç ortam gözükmektedir füme renkli cam balkon da siluet şeklinde gözükür. Şeffaf renkte güneşi engellememektedir. Genellikle daha az güneş alan cephelerde kullanılmalıdır. Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar.
İlgili 23 soru bulundu
Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur. Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
3 Numara Cam Filmi ve 4 Numara Cam Filmi
3 numara cam filminin ışık geçirgenlik oranı %55 tir. Yalnızca %40 ışık geçirgenliği olan 4 numara cam filmi ise sürücünün görüşünü çok kritik bir ölçüde engeller dolayısıyla bu tür cam filminin kullanımı yasaktır.
Güneş çok güçlü bir ışık kaynağıdır. Bu nedenle gündüz dışarıdaki ışık yoğunluğu camın iç kısmındaki ışık yoğunluğundan çok daha yüksektir. Dolayısıyla camın yüzeyinden yansıyan güneş ışınlarının miktarı, camın iç kısmındaki cisimlerden yansıyan ışık miktarından fazladır.
“Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” Yönetmelik ve yönetmeliğe gelen ekler doğrultusunda biz sürücülerin taktırabileceği cam filmlerinin kriterleri de açıkça ortaya çıkıyor.
Buzlu camın avantajlı yanı perde gerektirmemekle birlikte içeri yansıyan doğal gün ışığına engel olmamasıdır. Böylece hem iç mekanda aradığınız mahremiyeti sağlarsınız hem de güneş ışığından yararlanmaya devam edersiniz.
İçerinin görünmesine izin vermeyen, içerideki ışık ne kadar kuvvetli olursa olsun dışarıyı göstermeyen ve bunların yanında bize de dışarıyı görme imkanı vermeyen film türüne buzlu cam filmi denilmektedir.
Buzlu camlar özellikle ofis ve ev ortamlarında güneşin ışıltısını içeri yansıtır. Yaşanılan alan içerisinde şık ve estetik görüntülerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu camlar sayesinde dekoratif fikirler üretmek mümkün olur.Bulunduğu ortamda ferahlık ve aydınlık sağlar.
Siyah cam balkon karanlık olur mu sorusuna en net cevap ise “hayır” şeklinde olacaktır. Belirtilen bu cam balkon modelleri ortamı karartan bir etkiye sahip değildir.
Dayanıklılık gücü yüksek cam grubu içerisinde yer alan temleri camlarla reflektif özelliği bulunan cam malzemenin birleşmesine temperli reflekte cam denir! Temperli reflekte cam fiyatları metreküp olarak 100 TL ile 200 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Standart camlardan farklı olan lamine camlar, en az iki cam plakasından oluşur. İki cam plaka arasında ise polivinil butiral (PVB) tabaka yerleştirilir. Bu tabakalar ısı ve basınç altında preslenerek lamine cam haline getirilir. Ayrıca lamine camlar, güvenlik camları olarak da bilinir.
Bir cismi görebilmemiz için o cisimden gelen ya da yansıyan ışığın gözümüze ulaşması gerekir. Dolayısıyla dışarıdan bakıldığında içerideki bir cismin görülebilmesi için de o cisimden yansıyan ışık gözümüze ulaşabilmelidir.
Tülden ne taraf daha aydınlıksa orası görünür. gündüz sokak görünür. Gece içeride ışık yanıyorsa içerisi görünür.
Sun Screen Perde İçeriyi Gösterir mi? Sun screen perdeler ışığın fazla olduğu tarafı gösterir. Yani güneş ışığının yoğun olduğu gündüz vakti içeriyi göstermez, tersine mekandaki kişiler dışarıyı rahatlıkla görebilir. Ancak gece olunca dışarıdaki ışık az, odadaki ışık çokken de içeriyi gösterirler.
Bu uygulama camın bir miktar polarize bir özellik kazanmasına sebep olur. Siyah camlı uygulamalar içeriye gelen güneşi geri yansıtmazlar; ancak kırarak tüm ışığın içeriye girmesini engellerler.
Uygulamanın dış alanında ayna niteliği taşıyan; öte yandan da içerinin görünmesine engel olan cam filmi gruplarına “aynalı cam filmi” adı veriliyor. Diğer cam filmlerine kıyasla aynalı cam filmlerinde görsellik, çok daha ön planda olabiliyor.
Yapıştırılsa bile ışık geçirgenliği en az %70 olan cam filmleri tercih edilmelidir. Aracın camlarına 4 numara cam filmi yapıştırılması yasaktır.
TÜVTÜRK - Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi için cam filminizi çıkartın. | Facebook.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır. 1 numara cam filmlerinin geçirgenliği yüksek, 2 numara cam filmlerinin ise ışık geçirgenliği biraz daha düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri