Günde bir fincan filtre kahve tüketmek, sağlık açısından yararlı olsa da, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fazla kahve tüketimi, kalp, mide, tansiyon, su kaybı, şeker hastalığı, hamilelik, migren, safra kesesi, karaciğer ve bağ ağrısı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.
Diyet içeceği olarak filtre kahve tüketecekseniz mutlaka sade şekilde içmelisiniz. Sade filtre kahve neredeyse kalorisizdir ve iştahınızı da baskılama etkisi gösterebilmektedir.
Kahvenin zararları
Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan bireylerde kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Bu olumsuzluk herhangi bir kalp hastalığı olmayan bireylerde de aşırı kahve tüketimi sonucunda görülebilir.
Filtre kahvenin kahve türleri arasındaki en sağlıklı seçenek olduğu fark edildi. Bilim insanları, filtre kahvenin hastalıkları ve erken ölümü ötelediğini ve hatta yaşam süremizi artırabildiğini bile söyledi.
GÜNDE EN FAZLA KAÇ BARDAK FİLTRE KAHVE İÇİLMELİ? Yetişkinlerde günde 3-4 fincan kahve tüketimi yararlı etkiler sağlar. Yani maksimum kafein alımı günde 400 miligram geçmemeli yani 3 tatlı kaşığı kahveyi geçmemeli.
İlgili 31 soru bulundu
- Filtre kahve yağ yakılmasını sağlayarak hızlı kilo vermeye yardımcı olur. - Filtre kahve aynı zamanda enerji verir. - Vücutta dopamin hormonu salgılayan filtre kahve depresyonu da önlemeye yardımcı olur. - Filtre kahveyi düzenli ve kararında tüketmek karaciğerlere de fayda sağlıyor.
Vücut Kafeini Nikotin Gibi Algılıyor
Sigara ile kahve ya da çayın birlikte tüketilmesi ayrı ayrı tüketilmesine göre daha çabuk ve şiddetli bir bağımlılığa neden olur.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Bu nedenle hem sağlık hem de lezzet açısından taze çekim, hafif ve orta kavrulmuş kahveler, katkısız hazırlanmalı ve tüketilmelidir.
Hangisi daha sağlıklı? Yeni yapılan bir çalışmada, kalp sağlığı için filtre kahve tüketmenin; Türk kahvesi ve French press'te demlenen kahveyi tüketmekten, hatta hiç kahve tüketmemekten daha faydalı olduğu ortaya konuldu.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de 2016 yılında kahveyi 'olası kanserojenler' listesinden çıkarmıştı. DSÖ'ye göre kahve göğüs, prostat ve pankreas kanserine yol açmıyor ayrıca karaciğer ve rahim kanseri riskini azaltıyor.
Günde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmek vücutta mevcut olan kortizol düzeyini artırabilir. Yüksek kortizol (stres hormonu) yaşlanma hızını artırır ve cildi yine hızlı bir şekilde yıprandırır. Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır.
Kahve İçmek B12 Eksikliği Yapar mı? Çok fazla kahve tüketimi B12 eksikliğine sebep olabilir. Bu durumda da kişilerde halsizlik hali ortaya çıkabilir. Kahvenin bol miktarda kafein içermesi tüketiminde stres hormonlarını tetikler.
Filtre kahve, vücuda enerji verir. Adrenalini arttırır. Düzenli filtre kahve içen kişilerin, diyabete yakalanma ihtimali %30 oranında daha azdır. Yapılan çalışmalara göre düzenli filtre kahve tüketimi, alzheimer'a yakalanma riskini %65 azaltır.
Filtre kahve, düzenli ve ölçülü tüketildiğinde sağlığa çok faydalı bir içecektir. Düşük kalorisi ve metabolizmayı hızlandıran yapısıyla daha hızlı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Özellikle diyet yapanların ara öğünlerinde yer vermesi halinde yağ yakımını hızlandırdığı belirtilmektedir.
Filtre kahveler uyku kaçırmasının yanında, dinç ve enerjik olmanızı da sağlar. Özellikle, sabah içilen filtre kahveler, günlük rutininizde hızlanmanızı sağlamaktadır.
Türk kahvesi ile filtre kahve arasındaki temel fark, kahve çekirdeklerinin öğütülme boyutudur. Türk kahvesinde çok ince öğütülmüş çekirdekler kullanılırken, filtre kahvede daha iri öğütülmüş çekirdekler kullanılır.
Filtre kahve demlemek için kahve öğütme boyutunuzun medium(orta) olmasına dikkat etmelisiniz. Afrika Kahveleri (Kenya, Etiyopya, Tanzania ) : Bu kahveler genelde meyve tadları içerirler. Limon, böğürtlen, portakal ve bergamot aromaları yoğundur. Afrika kahveleri alırken az kavrulmuş olmasına dikkat edin.
Antrenman öncesi performansı artırmak için sert kavrulmuş kahve çeşitlerinden tüketmek vücut için daha faydalı sonuçlar doğurmaktadır. Bu kahveler; Türk kahvesi, filtre kahve gibi demlenebilen kahvelerdir. Daha efektif bir spor için kaslarınıza giden oksijen miktarının artması gerekir.
Norveç'te 20 binden fazla kişi üzerinde yapılan çalışmada, filtre kahvenin kandaki kolesterolü en az artıran kahve türü olduğu ve kalp için daha sağlıklı olduğu belirtildi. Norveç'te yapılan yeni bir araştırmaya göre, içilen kahve türünün kalp krizi riskini artırıp azaltabileceği tespit edildi.
Kahve telvesi, kafeinin en fazla bulunduğu yerdir. Bu nedenle çok sık kahve telvesi yemek mide hastalıklarından, uykusuzluğa kadar pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Ayrıca kahve telvesi, kalp çarpıntılarının da artmasına neden olur. Bu sebeple, kahve içildikten sonra telvenin bırakılması gerekir.
Biliyoruz ki fazla kahve tüketiminin vücudumuza zararı olmakta. Kalp, tansiyon, mide şeker hastalığı, su kaybı, migren, vitamin ve mineral kaybı, doğurganlık, hamilelik, baş ağrıları, karaciğer ve safra kesesi gibi alanlarda kahvenin aşırı tüketimi tehdit oluşturmaktadır.
ABD'deki Texas Üniversitesi'nin 4 bin erkek üzerinde gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, günde 2 bardak kahve içmenin, cinsel performansı artırdığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, düzenli olarak günde 2 bardak kahve içen erkeklerde ereksiyon bozukluğu yaşama riski, kahve içmeyen hemcinslerinden yüzde 42 daha az.
"Yapılan araştırmaya göre sigara ile kafein içeren kahve benzeri maddelerin birlikte içilmesi hem bağımlılığı artıyor hem de bu maddelerin zararlarını ikiye katlıyor. Uzmanlar sigarayı bırakanların kahve gibi kafeinli içecekleri de bırakması gerektiğini vurguluyor."
'Sabahları kahve içemeden kendime gelemiyorum' diyorsanız dikkat. Sabah aç karnına tüketilen kahve; mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa ve sinire neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri