Normalde içme suyunun bahçe sulamalarında kullanılması yasaktır. Özellikle bahçe sulamalarında çok fazla harcama yapıldığını tespit ettik ve bu kaybı önlemek için sıkı bir çalışma içerisine girdik.
Bahçe ve peyzaj abonelikleri durduruldu: İstanbul'da su kullanımına ilk yasak. İSKİ, İstanbulluların susuz kalmaması adına, kullanıma yönelik ilk yasağını yürürlüğe soktu. İkinci bir karara kadar bahçe ve peyzaj sulama abonelerinin su kullanımları durduruldu.
Bahçe sulamasının yapılması için en ideal zaman, genel olarak günün erken vakitleridir. Sabah erken vakitler bitkilerinizin suyu düzgün bir biçimde emmesine yardımcı olur. Güneş ışığı yüzünden bitkileriniz kurumadan önce sulama yapabilirsiniz.
'BELEDİYE DE SULAMAYI MİNİMUMA İNDİRECEK'
Park ve bahçe aboneliği olan vatandaşlarımızın su kullanımını 15 Ağustos'a kadar 15 metreküp ile sınırlandırıldı.
İmar Planı dışında, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan tarlalar mal sahiplerince bahçe olarak etrafları çevrilerek kullanılmaktadır. Tarla (bahçe) sahipleri belediyemize gelerek su aboneliği almak istediklerini dile getirmektedirler.
İlgili 29 soru bulundu
Bu durum gerek saksı gerek de bahçe bitkilerine sulama yapmada tavsiye edilmektedir. Bu durumun nedeniyse buharlaşma durumudur. Yani sabahın erken vakitlerinde, daha güneş tam ısı vermeye başlamadan çiçeklerinize sulama yaptığınızda, topraktan çok buharlaşma olmadan suyu emme imkanı yakalamaktadır.
Şartlar izin verdiği sürece killi topraklarda, sonbahar aylarında hatta kış aylarında bile belleme yapılabilmektedir. Soğuk hava şartları ve meydana gelen don olaylarından dolayı iri tezekler parçalanır ve ilkbahar aylarında toprak un gibi dağılır.
Toprağın temizlenmesine özen gösterin.
Ancak çok sıcak yaz günlerinde sulama için akşam saatlerini tercih edebilirsiniz. Bunun sebebi çok sıcak havanın suyu hemen buharlaştıracak olmasıdır. Akşamları biraz daha hava sıcaklığı düştüğünde toprak suyu daha rahat emebilecektir.
3 – Sulama Projeleri; Gerçek Kişi, Proje Firmaları veya Kurumlarca (Ziraat Fakülteleri, Ziraat Mühendisleri Odası ve Bakanlık Araştırma Enstitüleri), "Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük" kapsamında yetkili Ziraat Mühendislerince hazırlanabilecektir.
Rüyada Hortumla Bahçe Suladığını Görmek
Bolluk ve bereket anlamına gelir. Özellikle kişinin iş hayatında çok başarılı olacağı ve önemli projeler sayesinde iyi bir kariyer sahibi olacağına yorulmaktadır. Maddi imkanların daha yüksek noktaya çıkacağına ve tüm borçlardan kurtulacağı üzerine işaret etmektedir.
Birçok rüya tabiri kaynağına göre, rüyada bahçe suladığını gören kişiler, dini bütün ve ibadeti sağlam kişilerdir. Temiz kalpli kişilerin gördüğüne inanılan rüyada bahçe sulamak, aynı kişinin Allah yolunda ibadetine devam edeceği, maddi ve manevi huzura ereceği anlamına gelir.
Kampanya ile çiftçilerin basınçlı sulama sistemleri kurulumu ve yenilenmesinde 60 aya kadar vade, yılda 1 defa ödemeli olarak proje bedelinin %100'üne kadar kredi imkânı sunuluyor. Tarım, ülke ekonomilerinde en kritik, yaşamsal sektörlerin başında geliyor.
Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Başvuruda, yetkili Ziraat Mühendisi tarafından hazırlanacak Sulama Projesi ve gerekli evrakların dosya halinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekmektedir.
Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü'nde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.
Yukarda anlattığımız formüle göre 2 cm suyu yaklaşık 7,5 dk de veren sistem, 2,5 cm su için 9 dk çalışmalıdır. Özetle hava sıcaklıklarının her 3-4 derece artması ile sulama süremizi 1,5 dk artırmalıyız. Bir diğer konu ise sulama saatinin ne zaman olacağı. Çim alanların sulanması sabah erken saatlerde yapılmalıdır.
Çok sulama, toprağın aşırı suya doymasına ve balçıklaşmasına neden olur. Bu durum, serin havalarda 1-2 hafta, sıcak yaz aylarında 1-2 gün devam ederse, çim kökleri boğulur. Çim kökleri, oksijene ihtiyacı vardır. Su altında kalan çimler nefes alamaz, çabuk hastalanır ve ölür.
Yaz mevsiminde tüm bitkilerin su ihtiyacı artmaktadır. Bu nedenle; meyve ağaçlarının sağlıklı gelişmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla sulama yapın. Sulama bulunduğunuz yerin sıcaklık derecesine göre iki günde bir, üç günde bir yapın.
Topraktaki organik madde içeriğini ve verimliliğini artıran temel elemen Azot (N)'tur. Bu nedenle azot miktarını artıran baklagil ve yem bitkilerinin ekilmesi önemlidir. Topraktan kaldırılan ürün sonrası anız materyali topraktan uzaklaştırılmamalıdır. Mümkünse ekim nöbeti (münavebe) sistemiyle üretim yapılmalıdır.
Bitkilerin olduğu yerlerde toprak, bitkilerin gövdelerine ve köklerine zarar vermeden yüzeyel çapalanmalı ve üzerine organik gübre serilmelidir. Yüzeydeki gübreler, zamanla doğal bir şekilde, solucan ve diğer böcekler vasıtasıyla toprağın derinliklerine iner, toprağınızı iyileştirir.
Geçirgen (kumlu-milli), besin ve organik madde bakımından zengin, kili az olalmalı, çamurlaşmamalı, yıl boyunca, her mevsim üzerinde çalışılabilmeli. Zümrüt Bahçe toprağı, kumlu-milli, üst tabaka bahçe toprağı ve yanmış hayvan gübresi takviyesi yapılmış karışım topraktır.
SULAMA SUYU ANALİZ SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
ORTA TUZLU SU: Tuzluluğa hassas bitkiler hariç bütün bitkilerin sulanmasında kullanılabilir. Toprak geçirgenliğinin iyi ve orta derecede olduğu yerlerde özel tuzluluk kontrol tedbirlerine ihtiyaç yoktur.
Bitkinin susuz kalıp kalmadığını anlamak için kontrol edebilecekleriniz; Yavaş yaprak büyümesi, Kahverengi ve kuru yaprak kenarları, Alt yaprakların sararması ve kıvrılması bitkinin susuz kaldığı anlamına gelir.
Bu sistem domateste önemli verim kayıplarına neden olan Domates Mildiyösü hastalığına davetiye çıkarmaktadır. İklim koşulları gereği İlçemizde Domates Mildiyösü Hastalığı riski bulunduğundan, üreticilerimizin yağmurlama sulama sisteminden vazgeçerek damlama sulama yapmaları yerinde olacaktır.
Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler ve tüzel kişiler için 1.000.000.- TL'yi geçemez.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri