Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Idari gözetim kararına itiraz nereye yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Idari gözetim kararına itiraz nereye yapılır?

İdari gözetim altına alınan kişi veya yasal temsilcisi ya da avukatı, idari gözetim kararına karşı sulh ceza hâkimine başvurabilir. Başvuru idari gözetimi durdurmaz. Dilekçenin idareye verilmesi hâlinde, dilekçe yetkili sulh ceza hâkimine derhâl ulaştırılır. Sulh ceza hâkimi incelemeyi beş gün içinde sonuçlandırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Idari gözetim kararına nereye itiraz edilir?

İdari gözetim süreciyle ilgili bilgiler her ay yabancıya veya temsilcisine tebliğ edilir. Süreçle ilgili olarak idareye itiraz etmek mümkündür fakat şu noktaya dikkat çekmek gerekir, "itiraz üzerine dilekçe sulh ceza hakimliğine gönderilir ve sulh ceza hakiminin itiraz üzerine vereceği karar kesindir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Uyaptan idari gözetim kararına itiraz nasıl yapılır?

UYAP sistemine giriş yapın: www.uyap.gov.tr adresine gidin ve sisteme giriş yapın. İtiraz işlemine başvurun: Ana sayfada yer alan “Dilekçe Oluştur” veya benzer bir seçeneği seçin. Ardından “İdari Gözetim Kararına İtiraz” seçeneğini seçin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: xn--zdemirhukuk-qfb.com

Idari gözetim kararına itiraz süresi ne zaman başlar?

Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir. Mahkemeye yapılan başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Idari gözetim kararına itiraz süresi var mı?

Aylık yapılan incelemelerde gözetimin devamı yönünde karar çıkması durumunda ise karar yabancı vatandaşa veya vekiline tebliğ edilir. Gözetim kararının verilmesinden sonra herhangi bir süreye tabi olmadan yabancı vatandaş veya yasal temsilcisi karara karşı itiraz edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gunduzlerhukuk.com

" İdari Gözetim Kararına İtiraz " " Geri Gönderme Merkezi" " Yabancılar içi Avukat "

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Idari gözetim kararına itiraz süresi kaç gündür?

İlgilinin, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz hakkı vardır. Sınır dışı kararı idari bir işlem olduğundan, karara karşı itiraz idare mahkemesine yapılır. Hakkında sınır dışı etme kararı alınan kişi, 7 günlük itiraz süresi dolmadan ve itiraz etmişse itiraz sonuçlanmadan sınır dışı edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Itiraz kaç gün içinde yapılır?

İtiraz kanun yoluna başvuru süresi; hakim, Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından verilen kararın tefhim veya tebliğinden itibaren 7 gündür. İtiraza konu karar, itiraz hakkına sahip kişinin yokluğunda verilmişse tebliğ edilmelidir. İtiraz süresi de tebliğden itibaren başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Idari gözetim kararına itiraz reddedilirse ne olur?

Başvurunuzun beş gün içinde değerlendirilmesi ve sonuca bağlanması esastır. Sulh Ceza Hâkimliğinin vereceği karar kesindir. Verilen karar sonucu itirazınız reddedilse bile kanun uyarınca idari gözetim şartlarının ortadan kalktığı veya değiştiği iddiasıyla yeniden Sulh Ceza Hâkimine başvurabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mhd.org.tr

Gözetim süresi ne kadar?

İdari gözetimin süresi 6 (altı) ayı geçemeyecek olmasına rağmen, kararı veren idare tarafından sınır dışı edilecek yabancıdan kaynaklanan nedenler sebebiyle sınır dışı edilememesi durumunda kararı veren idare tarafından en fazla 6 (altı) ay süre daha uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Deport giriş yasağı olan yabancı Türkiye'ye nasıl gelebilir?

Deport edilen yabancının deport edildiği ülkeye geri dönebilmesinin tek yolu, hakkındaki deport kararının hükümsüz kalmasıdır. Bu bağlamda, gerekli sürenin dolmasının beklenebileceği gibi yukarıdaki zikredildiği üzere dava yoluna gidilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: celikpartners.com

İtiraz dilekçesi Uyaptan gönderilir mi?

Uyap ile Mahkemeye Dilekçe Yollama

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle e devlet üzerinden ya da Uyap Vatandaş internet sitesi üzerinden portala giriş yapılır. Portala giriş yapıldıktan sonra sol taraftaki menüden "dosya sorgulama" bölümüne tıklayarak ilgili dava için dilekçe gönderilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

UYAP üzerinden itiraz dilekçe nasıl gönderilir?

Giriş yapıldıktan sonra UYAP Vatandaş portalının sol tarafta yer alan menüsünden “dosya sorgulama” bölümüne girmek gerekiyor. Bu seçenek tıklandıktan sonra ilgili dava için yazılan dilekçenin gönderimi sağlanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

İtiraz dilekçesinden sonra ne olur?

Ceza Hukukunda İtiraz Kanun Yoluna Başvurabilecekler

Kurum müdürüne yapılan itirazda ise gerekli işlemler yapılıp tutanak hazırlandıktan sonra dilekçe hemen ilgili mahkemeye gönderilir, işlemlerin tamamlanması ile birlikte kanun ile belirlenen sürelerde kesinleşmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

Hangi mahkeme kararlarına itiraz edilebilir?

İtirazın Konusu

Olağan kanun yolu olarak itiraz, yalnızca hakimlik kararları ve Kanun'da açıkça belirtilmişse mahkeme kararlarına karşı yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: caneryenidunya.com

Idari mahkeme kararına itiraz ne kadar sürede sonuçlanır?

Yürütmenin durdurulmasına itiraz süresi tebliğden itibaren 7 gündür. İdarenin savunması geldikten sonra ortalama 1-2 ay içinde yürütmenin durdurulması ile ilgili karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Türkiye giriş yasağı olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Türkiye'ye Giriş Yasağı Sorgulama

Yabancı, Türkiye'ye girişinde herhangi bir yasağın bulunup bulunmadığını emniyetten veya göç idarelerinden öğrenebilir. Ancak yabancının bunu kendisinin sorgulayabilmesi için bizzat ülkemizde olması gerekir. Şayet yabancı yurt dışındaysa avukatı aracılığıyla bu sorgulamayı yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karaboga.av.tr

Gözetim tutarı nasıl hesaplanır?

Gözetim belgesi alımı için ürünün Bakanlık tarafından belirlenen asgari değeri birim başına 10 dolar ise ve bu üründen değeri 250.000 CIF bazında 40.000 adet ithal edilmesi planlanıyorsa; Gözetim belgesinde beyan alt sınırı olan 400.000 dolar (40.000 x 10) hesaplamasıyla sağlanmış olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sundanismanlik.net

Gözetim nasıl hesaplanır?

Gümrük gözetim vergisi, ithal edilen malın CIF (Mal Bedeli + Uluslararası Taşıma ve Sigorta Ücreti) değerinin yüzde 1'i olarak uygulanır. Depolama süresi ise ithalatçının tercihine göre belirlenebilir, ancak genellikle en fazla 180 gün olarak uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: volkangozuyukari.av.tr

Gözetim belgesi ne işe yarar?

Bir malın ithalatının yerli üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar veya şartlarda artması halinde, ithalatın Ekonomi Bakanlığınca düzenlenecek “gözetim belgesi” ile izlenmesine yönelik bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Idari gözetime alternatif yükümlülükler nedir?

YUKK'ta düzenlendiği şekliyle idari gözetime alternatif yöntemler şunlardır: a) Belirli adreste ikamet etme; b) Bildirimde bulunma; c) Aile temelli geri dönüş; ç) Geri dönüş danışmanlığı; d) Kamu yararına hizmetlerde gönüllülük esasıyla görev alma; e) Teminat; f) Elektronik izleme.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeci.org.tr

Sınır dışı etme kararını kim verir?

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 54. maddesinde sayılanlar, sınır dışı etme kararıyla menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye yahut üçüncü bir ülkeye gönderilmek üzere sınır dışı edilebilir. Sınır dışı etme kararı vermeye yetkili merci, valiliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Geri Gönderme Merkezi avukat ne yapar?

Sonuç olarak, geri gönderme merkezi avukatları, göçmenlerin geri gönderilmesi sürecinde hukuki destek sağlayan uzman avukatlardır. Bu avukatlar, göçmenlerin haklarının korunması, ülkeler arası işbirliği sağlanması ve güvenli bir dönüş sürecinin sağlanması için çalışırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: xn--zdemirhukuk-qfb.com

7 gün itiraz süresi geçerse ne olur?

Tarafınıza gönderilen ödeme emrini aldığınız tarihten itibaren 7 gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine itiraz etmezseniz takip kesinleşir. Takibe itiraz etmediğiniz ve aynı zamanda borcunuzu ödemediğiniz durumda, yedi günlük itiraz süresi içinde mal beyanında bulunmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asghukukdanismanlik.com

Itirazen şikayet kaç günde sonuçlanır?

İdare, şikâyetin verilmesini izleyen otuz gün içinde gerekçeli bir karar alır. Bu kararda, şikâyet tamamen veya kısmen haklı bulunmuşsa alınması gereken düzeltici önlemler de belirtilir. Alınan karar, bütün aday veya isteklilere karar tarihini izleyen yedi gün içinde bildirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: icisleri.gov.tr

İtiraz süresi geçti ne yapmalıyım?

İtiraz, icra dairesine bildirildiği halde, gecikmiş itiraz icra mahkemesine yapılır. Gecikmiş itirazın içeriği de farklıdır. Öyle ki; gecikmiş itirazda hem itiraz edildiğinin hem de borçlunun mazeretinin ve bunun delillerinin bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde gecikmiş itiraz geçersiz sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erkayahukukburosu.com
Önceki makale
Bulanık görme geçici mi?
Sonraki makale
Afette ölenler yıkanır mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT