Ihlamur Kasrı, Beşiktaş ve Nişantaşı arasındaki vadide yer alan Ihlamur Mesiresi'ndeki kasırdır. Buraya Abdülmecit (1839-1861) tarafından Nigoğos Balyan'a “Merasim Köşkü” ile “Maiyet Köşkü” olarak adlandırılan iki kasır yaptırılmıştır.
Ihlamur Kasrı'na tam giriş ücreti 30 lira olarak belirlenmiştir. Kasra indirimli giriş ücreti ise 15 lira olarak bilinmektedir. İstanbul'a gelip de Ihlamur Kasrı'nı görmek isteyen kişiler sadece bahçeyi gezmek ve kafeterya hizmetinden yararlanmak için ise Bahçe Bileti olarak 5 TL ödeme yapıyorlar.
Teşvikiye, Şişli Ihlamur Kasrı konumuna en yakın metro durağı Yıldız. 8 dk yürüme mesafesindedir.
IHLAMUR KASRI
Bunlardan asıl Ihlamur Köşkü olan Merasim Köşkü törenler için, Maiyet Köşkü de Sultanın maiyeti için kullanılmıştır. İki köşk de Barok mimarisinden izler taşımaktadır. Merasim Köşkü bugün müze olarak ziyaret edilebilmektedir. Maiyet Köşkü'nün bahçesi oturma ve dinlenme yeri olarak hizmet vermektedir.
Özellikle eğer Ihlamur Kasrı'nı ziyaret etmek istiyorsanız 20 TL gibi bir giriş ücreti bulunmaktadır. Ayrıca indirimli fiyat üzerinden 10 TL değerindeki miktar ile ziyaret etmeniz mümkün.
İlgili 44 soru bulundu
“…Binanın karşısındaki bahçede güzel yemiş ağaçları ile bu vadiye ismini veren büyük ıhlamurlar vardı. Köşke çıkan üç basamaklı merdivenin önünde yasemin dallarını aşamayan küçük bir fıskiye, tatlı bir şırıltı ile mermer havuza dökülüyordu. Ihlamur, Padişah'ın en sevdiği köşktür; burada dinlenir ve mütalaa eder.”
Kasr, tarihte savunma amacıyla yapılmış olan yerlere verilen isimdir. Ayrıca şehir dışında hükümdarlar için yaptırılan saraylara verilen isim olarak bilinmektedir.
XVIII. yüzyılın başlarında idam edilen Hüseyin Ağa'nın malları devlet tarafından müsadere edilmiştir. Bağların bulunduğu alan padişah bahçesi olarak korunmuş ve burada padişahların dinlenmesi için ahşap bir köşk yaptırılmıştır. Hacı Hüseyin Bağı Köşkü de denilen ve özellikle I. Abdülhamid, III. Selim, II.
Milli Saraylar İdaresi. *Kahvaltı servisimiz hafta içi 13:00, hafta sonları 14:00'e kadardır.
Ihlamur Kasrı'na Gitmek için En İyi Zaman
İstanbul'u gezmek için en güzel zamanları soranlara, bahar ayları derim. Ihlamur Kasrı'nı gezmek için en iyi zaman ise Mart sonu, Nisan başı yani manolyaların açtığı dönem. Ancak manolyalar çok kısa bir süre, sadece birkaç hafta açık kalıyor.
Beykoz Cam ve Billur Müzesi, Beykoz Mecidiye Kasrı, Ihlamur Kasrı ve Aynalıkavak Kasrı'nın ziyaretçi kapanış saatlerinin 7 Temmuz 2023 tarihinden 9 Eylül 2023 tarihine kadar cuma ve cumartesi günleri olmak üzere saat 22:00'ye kadar ziyarete açık tutulmasının ilgi'de kayıtlı olur ile uygun görüldüğü bildirilmiştir.
Tersane Emini Hacı Hüseyin Ağa'ya ait olan kasır daha sonra devlet hazinesine devredilmiş ve hasbahçe haline getirilmiştir. Günümüze dek gelmeyi başarmış olan nişan taşları ile dikkat çeken Ihlamur Kasrı'na müze kartı ile giriş yaparak bu kasrın güzelliklerini yakından görebilirsiniz.
Göksu ve Küçüksu derelerinin yanında olan av olarak yapılan küçük bir saraydır. Girişler ücretlidir Müzekart geçerli değildir restoranta bulunur boğaza karşı çay ve kahve içip ziyaret edilmesi tavsiye edilir.
Eğer kasrıyı gezmek istemiyor ve sadece bahçe bölümüne girmek istiyorsanız Bahçe Bileti için 15 TL ödemeniz gerekiyor.Kafeterya çalışma saatleri 09:00 ile 19:00 olarak belirlenmiş.Pazartesi günleri hariç diğer tüm günler hizmet veriyor.
Ihlamur Kasırları - İstanbul
Beşiktaş, Yıldız ve Nişantaşı arasında kalan Ihlamur Vadisi'nin, 18. yüzyılda, tersâne eminlerinden Hacı Hüseyin Ağa'ya ait olan ve bu yüzden “Hacı Hüseyin Bağları” adıyla tanınan bir mesire yeri olduğu bilinmektedir.
İstanbul Anadolu Hisarı'nda yer alan, geçmişte padişahların vakit geçirdiği görkemli cephesiyle sizi içeriye göz atmaya sürükleyen eski adı ile Göksu Kasrı'nı gelin daha detaylı inceleyelim. Küçüksu kasrı, Sultan Abdülmecit döneminde Balyan ailesine yaptırılmış bir biniş kasrıdır.
Ihlamur ağacı yılın belli dönemlerinde çiçeklenir. Çiçekleri açmayan ıhlamur toplamak için elverişli değildir. Peki ıhlamurlar ne zaman çiçek açar? Haziran ve temmuz aylarında çiçekleri açan ıhlamur sokaklarda mis gibi kokusuyla hemen fark edilir.
Ihlamur Kasrı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunuyor. Konum olarak Beşiktaş Evlendirme Dairesine yakın. Ihlamur Kasrı'nda otopark bulunmuyor. Ihlamur Kasrı'na otopark, vapur, metro ile gitmek mümkün.
Kasrın ana girişinin ortasında mermerden yapılmış bir çeşmesi ve bunu takip eden çeşme ve havuzları bulunmaktadır. Hıdiv ünvanı; Osmanlı İmparatorluğu'nun Mısır'a atadığı valilerine verilen bir ünvandır.
Hıdiv Kasrı, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Çubuklu sırtlarına 1907 yılında Mısır'ın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati'ye yaptırılmıştır. Dönemin mimari modasına uygun olarak art nouveau tarzındadır.
Kasrın mimari olarak, Osmanlı mimarisinin dışında, batılı tarzı (art nouveau) vardır. Ana girişin ortasında mermerden ihtişamlı ve anıtsal bir çeşme vardır. Tavanı çatıya varıncaya kadar yükselir ve vitrayla kaplıdır. İçinde çeşitli yerlerinde zarif çeşme ve havuzlar vardır.
Küçüksu Kasrı Giriş Ücreti
Küçüksu Kasrı tam bilet fiyatı 10 TL, öğrenci bilet fiyatı ise 5 TL olarak geçmektedir.
Ihlamur Kasrı, 86 m2'lik alanı ile modern bir yaşam tarzını yansıtan ferah ve konforlu bir prefabrik ev modelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri