Kasko sigortası ikame araç hizmeti hakkında araştırma yapan araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorulardan biri “İkame araç ücreti nedir?” olmaktadır. İkame araç hizmeti, sigorta şirketleri tarafından araç sahiplerine sunulan bir ek hizmettir. Bu nedenle ücretsiz olarak destek sağlanmaktadır.
Trafik Sigortası Genel Şartları kapsamına alınmayan ikame araç bedeli yahut ticari kazanç kaybı bedeli tam kusurlu araç maliki ve sürücüsünden tahsil edilecektir. Yani ikame araç bedeli sigorta şirketinden talep edilememektedir.
İkame araç hizmeti sigorta sahibine yılda en fazla 2 defa sağlanmaktadır. Temin edilecek olan ikame araç, anlaşmalı araç kiralama firmasından sağlanır ve sigortalının aracına benzer özelliklere sahip olmasına dikkat edilir. Sigorta sahibi, ikame aracı kendisine temin edilen aynı ilde teslim etmek ile sorumludur.
İkame Araç Süresi
Sigortalının ihtiyacına göre 7-15 gün arasında yedek araç temini yapılabilmektedir. Aracınızın teslim tarihi uzarsa ikame aracın süresini uzatmak için sigorta şirketinizle ile görüşebilirsiniz. Yedek araç talebinizin ardından sigorta şirketi (kasko) 24 – 48 saat içerisinde araç teslimini sağlamalıdır.
Hasar sonrası gerekli değerlendirme ve raporlamanın yapılmasının ardından, takip eden 24 ila 48 saatlik süre içerisinde ikame araç kasko sahibine teslim edilir. Aracın onarımının tamamlanmasıyla sana temin edilen ikame aracı ilgili araç kiralama firmasına iade etmen gerekir.
İlgili 37 soru bulundu
İkame Araç Bedeli Nasıl Hesaplanır? İkame araç bedeli tazminatı, aracın kullanılamadığı gün sayısı ile aracın günlük kiralama bedeli çarpılarak bulunur. Mesela 7 günlük onarım süresi var ve aracın günlük kiralama bedeli 200 TL ise 1.400 TL ikame araç bedeli tazminatı hesaplanacaktır.
Sigorta şirketi tarafından ikame araç hizmetinin sağlanamadığı durumlarda, sigortalı aynı konfor özelliklerinde başka bir araç kiralayabilir. Bu durumlarda gerekli masraflar fatura karşılığında ilgili sigorta şirketi tarafından karşılanabilir.
Çift taraflı gerçekleşen trafik kazalarında, kusursuz olan tarafın karşı taraftan talep ettiği ve ortalama 5-7-10 veya 14 gün üzerinden hesaplanan bedeldir.
Elbette çıkabilirsiniz. Kiraladığınız aracı Türkiye sınırları içinde dilediğiniz şehirde kullanabilirsiniz. Ancak sözleşme gereği km sınırlı kullanım hakkınız olduğunu ve bu km sınırının aşımında sözleşme tutarınıza ek her km başına bir ödeme yansıyacağını unutmayınız.
İkame araç, kasko poliçesi kapsamında sürücülerin aracı kullanılamayacak durumda olduğunda geçici bir süre boyunca verilir. Sigorta şirketleri, aracı hasar alan sürücülerin mağdur olmaması için yedek araç temini yapmaktadır. Sigortalının kendi aracı tamir olana kadar ikame araç kendisinde kalır.
Ancak, bu tazminat araç sahibinden ya da araç sürücüsünden talep edilmelidir. Araç yoksunluk tazminatı (Araç Mahrumiyet Bedeli) zorunlu trafik sigortası ya da kasko teminatı kapsamında bulunmamaktadır.
Seçenekli İkame Araç Hizmeti
Allianz Mini Onarım Hizmeti ile aracınızdaki küçük hasarlar, Mini Onarım Servis Merkezleri'nde ücretsiz olarak tamir ediliyor.
Araçtan yoksun kalma tazminatı bakımından arabuluculuk dava şartı değildir, yani arabuluculuk yoluna başvurulmadan da dava açılabilir. Fakat zarara uğrayan araç sahibi dilerse arabuluculuk yoluna başvurarak dava açmadan zararının tazmin edilmesini talep edebilir.
➢ Serbest Tamirhane'ye çekilen araçlar poliçe yılı içerisinde azami 2 kez, olay başına 3 gün ile sınırlı olacak şekilde ikame araç teminatından faydalanabilirler. İkame araç hizmeti için Eksper, AXA Personeli, Sigortacının yetkili kılacağı kişi ya da kurumlarca yapılacak ekspertiz süresi dikkate alınacaktır.
1.3.İkame Araç
Hafif ticari araçlar için ikame araç teminatı onarım süresinin 48 saati aştığı durumlarda senede 2 defa her seferinde araç anlaşmalı serviste ise 7 gün, anlaşmasız yetkili serviste ise 4 gün olmak üzere sağlanacaktır.
İkame araç hizmeti
Bir teknik güncelleme için sizi yetkili servislerimize davet ettiğimizde iki saati aşacağı öngörülen servis işlemlerinde Opel'inizin yaşı ve garanti statüsünden bağımsız olarak ücretsiz olarak ikame araç hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Kısmi hasarlarda sigorta şirketinin ödediği hasar tazminatı kadar sigorta bedelinde azalma olur. Bu teminatı poliçenizi yaptırırken alırsanız gerçekleşen kısmi hasarlar için sigorta şirketi ödediği hasar tutarları nedeniyle aracınızın sigorta bedelini eksiltmez.
Sigortalanan aracın ehliyetsiz kişiler tarafından kullanılmasının yanı sıra aracın ruhsatta belirtilen taşıma haddini aşması, periyodik bakımının aksatılması, işgal, ayaklanma ve iç savaş gibi durumlarda da kasko sigortası araçlarda oluşabilecek zararı karşılamaz.
Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı (İMM), kaza sonrası karşı tarafa verilen zarar bedelinin Zorunlu Trafik Sigortası poliçe limitlerinin üzerinde kalması durumunda, aşılan tutarın sigorta şirketi tarafından güvence altına alınmasını sağlar.
Aracınızın serviste olduğu sırada kasko sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketi tarafından size temin edilen araca ise ikame araç denir. Yani aracınızın hasar alması durumunda sigorta şirketinin size geçici olarak verdiği araçtır. Böylece aracınızın tamiri süresince bu araç sizin araç ihtiyaçlarınızı karşılar.
Aracın günlük ikame bedeli ise 120 TL olması durumunda 3000 TL araçtan mahrum kalma bedeli çıkmaktadır. Araç sürücüsü ve ya sahibinden talep edilen bu tazminatın fazla gelmesi durumunda karşı taraf araçtan yoksun kalma tazminatı itiraz dilekçesi hazırlamaktadır.
Kasko her zaman sizin aracınızdaki hasarı karşılamak ile görevlidir. Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.
Bu tanım doğrultusunda ara. Değer kaybı bedellerinin kişinin kendisinden tam ve kesin olarak belirlemesini beklemek hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu şartlar altında araç değer kaybı bedeli davasının belirsiz alacak davası olarak açılmasında hukuki olarak hiçbir engel yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri