İl Dışına giden öğretmenlerin yolluk işlemlerinde ilgili kişiden Nüfus Kayıt Örneği ve İkametgah Belgesi alınacaktır. -Eğer adresi Malazgirt te ise yolluk ödemesi yapılacaktır.
Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.
İKAMETGAH DEĞİŞMEZSE YOLLUK YOK
MEB yolluk ücreti ödenmesi konusunda memurun ikametgahının da değişip değişmeyeceğine bakılmasını istemektedir.
Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.
Yolluk alabilmeniz izin il dışı tayin almanız demektir il dışı tayin alabilmeniz için gerekli bütün vazifeler yerine getirilir. YENİ ATANANLAR YOLLUK ALAMAZ Tayin alıpta yolluk alma hesaplaması Şehirden şehire KM mesafesine göre hesaplanır.
İlgili 40 soru bulundu
İl içinde tayini çıkan öğretmenlere sürekli görev yolluğu almaya hak kazanmaları halinde ilişik kestikten sonra hemen(1-2 iş günü içinde) yolluk ödemesi yapılır.
Ayrılırken alabilirsin. Ama ayrılırken yollugunu yaptırmadin diyelim, gittiğin yerden de alabilirsin.
Ev taşıma işlemi gerçekleştirmeden sadece ikametgah aldırarak yolluk talep edilemez. Bu konuda MEB'in tüm il milli eitim müdürlüklerini uyarması gerekmektedir.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı çıkardığı Harcırah Kanunu Tebliğleriyle memuriyet mahalli tanımını netleştirmiştir.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
Evet, kesinlikle edebilir.
Maliye Bakanlığı da 18.09.2009 tarihli ve 12697 sayılı mütalaasında; ev eşyasını fiilen taşımayan memurlara harcırah ödenemeyeceği yönünde görüş bildirmiştir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
"Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır.
01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
Yolluk Tutarları Neye Göre Belirlenir Ve Ne Kadar Sürede Ödenir? Memurlar.net üzerindeki bilgilere göre, yolluk tutarları kamu görevlilerine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak, yolluk tutarları seyahat edilen bölgenin uzaklığı, yolların durumu ve konaklama maliyetlerine göre belirlenmektedir.
2-Yolluk Bildirim Yazdır butonu ile yazıcıdan bildirim alınır, belge kontrolü yapılır, yolluk bilgilerinde hata bulunmuyorsa, belge personelce birim amirine imzalatılır.
Geçici personelden, bu Kararda belirtilen görevleri yapmak üzere, görevli oldukları memuriyet mahalli dışında görev yapacaklara 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenir.
Eğer görev yaptığınız okul lise ise okul idaresi sizin yolluğunuzu hesaplayıp, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne onaylatıp işlemleri tamamlayacaktır. Çalıştığınız kurum ilkokul ya da ortaokul ise MEM Muhasebe Servisi yolluk işlemlerinizi halledecektir.
Sonuç olarak: 6360 sayılı kanun ile büyükşehir olan illerde memuriyet mahalli dışına yapılan tayin veya görevlendirilmelerde harcırah ödenecektir. Yine 30 Mart 2014 tarihinden itibaren harcırah alamayan kişiler kurumlarına başvurarak harcırahlarını alabilirler.
– Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi, – . Bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ile erkek ve kız kardeşlerini ifade eder. – Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez.
Başka bir kuruma naklen atanan memura, atama yapılan yerin memurun bulunduğu yer dışında olması durumunda, Harcırah Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli görev harcırahı ödenir. Memurun sürekli görev harcırahı; yol masrafı, yevmiye (gündelik), aile masrafı ve yer değiştirme masrafından oluşur.
Sonuç olarak; Ödeme emri olmayan kamu alacaklarında geriye dönük talep süresi 5(beş) yıldır. Eğer ödeme emri varsa ve alacak tahsil edilmemiş ise 5 yıl bitiminden sonra mahkeme kararı ile alınabilmektedir.
Yol masraflarının belgeleri, tayin evrakları ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü mutemetliğine teslim edilir. İl içi yolluk ödemeleri ise müdürlüğün yolluk birimine evraklar teslim edilerek alınabilir. Genelde İl Sağlık Müdürlüklerinin Destek Hizmetlerinde yolluk işlemleri gerçekleştirebilir.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri