Yağmurun ilk başladığı anda, yerde bulunan tozun yağmurla birleşmesi sonucu zemin kayganlaşır. Bu durum aracın daha fazla kaymasına neden olabilir.
Yağmurla birlikte yollar kaygan hale gelebilir. Bu nedenle fren mesafesi, düşündüğünüzden daha uzun olabilir. Ani hareketlerden kaçınmak yapmaktan kaçınmalı, bu doğrultuda sürüş gerçekleştirmeli ve durmanız gereken durumda, hızınızı kademeli olarak düşürmelisiniz.
Pasta ciladan sonra yağmur zarar vermez.
Aynı şekilde çizik giderme pastadan sonra cilaya geçerken de kaportanın kuru olması işlem performansını arttıracaktır. Kuru bir ortamda pasta cila yapıldıktan sonra aracın yıkanması veya yağmur altında ıslanmasının da herhangi bir zararı yoktur.
Dış cephe uygulamalarında, çok yüksek ya da çok düşük sıcaklıkta yapılan uygulamalarda gerek uygulama aşamasında gerekse uygulama sonrasında boyada bir takım sorunlar oluşabilir. Özellikle, boya uygulamasından kısa bir süre sonra yağan yağmur, yüzeyde boyanın yıkanmasına neden olur.
İlgili 21 soru bulundu
Özellikle hafif yağışlar, yolları tamamen ıslatmadığı için oldukça tehlikeli olabilir. Yol üzerindeki toz ve yağ bileşenleri, hafif yağmurla karışıp asfalt üzerinde kalır. Bu karışım yüzünden kaygan hale gelen asfaltın yol tutuşu azalır ve sürücünün yol hakimiyetinde azalma meydana gelir.
Oto tamir ustalarından aldığımız bilgilere göre; su altında kalan araçlar için yapılacak en büyük hata marşa basmak. Zira marşa basıldığı an yağmur suyu olduğu gibi motor bloğuna doluyor ve motor kullanılamaz hale geliyor. Bu durumda araç sel suyundan dolayı perte çıkıyor.
Boya Koruma veya polisaj işlemlerinin uygulanması için herhangi bir mevsim veya ısı değeri gerekli değildir. Her mevsim ve her hava şartlarında uygun işlemler yapılarak gerekli uygulama yapılabilir.
Yağış altında olmadığı sürece, uygun ortam şartlarını sağlayarak Netfer ürünleriyle yağmurlu havada pasta cila yapılabilir. Uygulama yapılacak yüzeyin temiz ve kuru olması ön şarttır. Islak yüzeye pasta cila yapılmaz.
Tazyikli su ile boya kalkmaz, Foto koyabilir misiniz? vakit kaybetmeden servise gidin. Aslında bu durum oluşabilir, hatta yanlış kullanımda kaporta bile zarar görebilir.
Fren mesafesinin farkında olmak ve yol tutuşu sağlamak için arada bir hafif frenlemeler yapabilirsiniz. Ani fren yapmaktan ve direksiyonla sert manevralardan kaçınmalısınız. Arabanın arkası kayıyorsa fren yapmayı bırakmalı ve direksiyonu aracın arkasının gittiği yöne doğru yavaşça çevirmelisiniz.
Unutmayın, bir yol kaygan görünüyorsa, muhtemelen gerçekten öyledir. Yavaş gidin ve gizli buz olabilecek yerlerden, direksiyonu hafifçe çevirerek veya frene yavaşça basarak geçin.
Yaz lastikleri ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa mesafede durmayı sağlamaktadır. Kış lastikleri ise karlı, buzlu ve yağmurlu zeminlerde standart lastiklere göre daha iyi fren mesafesi sağlamaktadır. Bu nedenle yağmurlu hava koşullarında kış lastiklerinin tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.
Yaz lastiği yağmurda kayar mı? Yaz lastikleri, sıcak ve ılıman havalarda etkili olduğu için yağmurda kayma durumu da buna paraleldir. Havanın durumuna göre yağmur kimi zaman buzlanma riski yaratabileceğinden kayma riskini doğurabilir bu durumlarda yaz lastiği kayabilir.
Aquaplaning, lastiklerin yolda birikmiş su birikintisine girince kızaklama tehlikesine verilen addır. Yolda birikmiş su genellikle lastiğin oluklarından akarak lastik sırtının dışına doğru kayar. Ancak, eğer yol ıslaksa, su lastikle daha fazla temas eder ve lastikten akmaz.
Araçlarda oversteer olmasına sebep olan bazı faktörler vardır. Bu faktörler arasında araç mekaniğinin iyi olmaması, lastiklerin aşırı derecede aşınmış olması, lastik havalarının ayarsız oluşu ve motor güç aktarma organlarının arızalı olması sayılabilir.
Pasta Ciladan Sonra Araba Yıkanır Mı? Evet yıkanır. Hatta pasta sonrası, cila öncesinde bir ara temizlik veya yıkama daha yapılmalıdır. Bildiğiniz gibi, eğer aracımızda çizikler varsa önce bu çizikleri yok etmek için pasta, sonra çiziklerden arındırılmış yüzeyi parlatmak ve korumak için cila uygulaması yapmak gerekir.
Pasta cila uygulamaları, otomobilinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağladığı gibi geçici bir koruma etkisi de yaratır. Yüksek kalitedeki bir pasta malzemesi, aracınızın yüzeyini 1-2 yıl süreyle dış etkenlerden koruyabilir.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Kokuya karşı da hassas olan ve hemen kurumasını isteyen kişiler için su bazlı boya tercih edilebilir. 2 veya 4 saat su bazlı boya için beklenebilir. Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır.
Son kat boyanız bittikten sonrasında vernik atmanız gerekir. Vernik atılmazsa boya mat olacaktır ve harici tesirlere karşın korumasız olacaktır.
Kışın araba boyatmak gayet mümkündür. Boyama sürecinin sorunsuz geçmesi boya yapılan yerin sıcak ve rutubetsiz olmasına bağlıdır. Bu sayede astar çabucak kurur ve kışın boyama işlemi rahatlıkla gerçekleştirilir.
Motosikletlere genelde yağmurda birşey olmaz ama tedbiri elden bırakmamakta yarar var, mümkün olduğu kadar yağmurdan kaçırmak elektronik aksamları için iyi olabilir. Yoksa motosikletler yağmur durumu göz önünde bulundurularak üretilmişlerdir.
Bazı araçlar da içerisine su aldı. Aracın içerisine giren su döşemelerin alt kısmında birikir ve dışarıdan hava alamaz. Araç yavaş yavaş paslanmaya ardından da çürümeye başlar. Yani su alma sorununun bir an önce çözülmesi gerekir.
Bölgesel ve mevsimsel iklim şartlarının neden olduğu dolu yağışları araçların kaporta aksamına zarar verebilmektedir. Ansızın gerçekleşen bu yağışlar otomobil dış yüzeyinin hasar görmesine sebep olabilmektedir. 1 cm çapındaki bir dolu taneciği yaklaşık 10m/sn hız ile yeryüzüne düşer ve araç yüzeylerine zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri