İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir. Cilt sağlığı, yüksek tansiyon, kolesterol, böbrek ve idrar yolları sağlığı için faydalıdır.
İlkbahar Meyveleri:
İlkbahar mevsiminde yemeklerinizde enginar, kuşkonmaz, pancar, barbunya, havuç, bezelye, domates, balkabağı, semizotu, bakla, fesleğen, taze fasulye, arpacık soğan gibi sebzeleri kullanabilirsiniz.
Bahar aylarında yetişen enginar, pancar, kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeler, lezzetleri kadar besin değerleriyle de bilinir. Bahar sebzeleri özellikle sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük önem taşır.
İlgili 39 soru bulundu
İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir.
Bunun yanında yeşil erik, elma, çilek de ilkbahar meyveleri arasında yer alır.
Kuzey yarım kürede 21 Mart ve 21 Haziran arasıdır. İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar. Bu mevsimde karların erimesi ve bol miktarda yağışın olması ile su yatakları olan dereler, göller, göletler ve barajlar su ile dolar.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen. Yaz meyveleri tek başına sade olarak yenildiği gibi birbirinden lezzetli tariflere de eşlik edebilir.
İlkbaharda sümbül, lale, nergis, safran çiçeklerinin soğanları ekilir. Mis kokulu sümbüller, rengarenk laleler ve zarif nergisler tam da bu zamanların çiçekleridirler. Ayrıca petunya, kadife ve begonya gibi yazılık çiçek fideleri de Nisan ayında ekilen bahçe bitkileri arasında yer alıyor.
Nisan: Yeşil biber, dolmalık biber, semizotu, ıspanak, enginar, patates, roka, soğan, maydanoz, nane, salatalık, karnabahar, kabak, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir.
Aynı zamanda bu dönemde tüketilen meyve ve sebzeler, en ekonomik, en lezzetli ve en ulaşılabilir olanlardır. İlkbahar meyveleri, yeşil erik, çilek, çağla, elmadır. Bakla: Vitamin, mineral ve protein bakımından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Böbrek hastalıklarının oluşumuna karşı da koruyucudur.
Mürver, kivi, elma, armut ve ayva gibi sonbaharda yetişen meyveler hakkında seni kısaca bilgilendireceğiz. Diğer sonbahar meyveleri arasında incir, nar, frambuaz, böğürtlen, mürdüm eriği, muşmula, kuşburnu, Trabzon hurması, yeşil limon, guava ve üzüm bulunuyor.
Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir:İlkbahar,21 Mart-21 Haziran; yaz,22 Haziran-22 Eylül; sonbahar,23 Eylül-21 Aralık;kış,22 Aralık-20 Mart.
İlkbahar: - Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlar. - Ağaçlar tekrar yeşillenir ve yapraklar ile çiçekler çıkmaya başlar. - Doğa canlanır.
İlkbahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsim. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır.
Yaz aylarının en çok sevilen meyvesi Karpuz, İlkbaharın sonlarına doğru Mayıs Haziran aylarında hasat edilmeye başlanır ve satışa çıkarılır.
Yaz aylarının en çok tercih edilen meyvelerinden bir tanesi olan şeftali, yüksek potasyum içeren sarı meyveler grubunda yer alır.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri