USCIS değerlendirmeleri sonucunda eğer iltica başvurusu kabul edilmezse iltica başvurunuzun gerçekliğini savunmak adına bir göçmenlik mahkemesinde savunma yaparak talebinizi tekrar edebilirsiniz.
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir. Ancak, iltica eden kişilerin geri dönüşleri hukuki süreçlere bağlı olup, herhangi bir garantisi yoktur.
Bunun yanı sıra kendi ülkelerinde yaşam koşullarının elverişli olmaması ya da can güvenliğinin tehlikede olması durumunda da iltica talebinde bulunulabilir. Bir ülkede yaşanan içsavaş, savaş, çatışma, katliam ya da soykırım gibi durumlarda kitlesel sığınma istemleri yapılabilir.
Bu durum, iltica başvurunuzun reddedilmesi, tüm yasal seçenekleri deneyip sonuç alamamanız veya temyiz için belirtilen süre içerisinde itirazda bulunmamanız halinde geçerlidir. İltica başvurunuz bir sonuca bağlanmadığı sürece sınır dışı edilmeniz mümkün değildir ve bu nedenle sınır dışı edilemezsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Avrupa Birliği Adalet Divanı (ECJ) sorumlu Başsavcısı Jean Richard de la Tour'a göre, sığınma başvurusu reddedilen bir kişinin, bu arada dinini değiştirmesi ve bu nedenle de geldiği ülkede kovuşturulma tehlikesi ortaya çıkması halinde mülteci olarak tanınma hakkı bulunmaktadır.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
Buna ek olarak, ev sahibi ülkenin dışında barışa karşı suçları, savaş suçları, insanlığa karşı suçları, veya ortak kanuna aykırı suçlara teşvik eden veya ortak olan kişilere veya Birleşmiş Milletler amaç ve ilkelerine aykırı eylemlerinden suçlu bulunmuş kişilere mülteci statüsü verilmez (28 Temmuz 1951 tarihli Cenevre ...
İltica başvurunuzun incelenip karara bağlanma süreci en fazla 6 ay sürer.
Bir adi suç kapsamında suçlanarak adil bir davada yargılanan ve hapse girmemek için ülkesinden kaçan suçlu mülteci olmayabilir. Fakat bu veya siyasal olmayan başka cürümlerle suçlanmış bir kişi, masum ya da suçlu olsun, siyasal veya diğer nedenlerle zulüm görürse kesin olarak mülteci statüsünün dışında tutulamazlar.
Tanınmış bir mülteci veya iltica hakkı verilmiş bir birey olarak, size üç yıl geçerli bir oturum izni verilecektir. Geçici koruma ya da sınır dışı edilmeye ilişkin ulusal yasal hakkına sahip kişiler ise genellikle bir yıl geçerli bir oturum izni alırlar.
İltica başvurunuz kabul edildiyse, örneğin mülteci, iltica hakkı veya geçici koruma hakkı kazanmış biri olarak tanındıysanız, herhangi bir kısıtlama olmaksızın bir çalışan veya serbest meslek sahibi olarak çalışabilirsiniz.
Avrupa ülkelerine iltica başvurusu yapan Türk vatandaşlarının sayısı artmaya devam ediyor. Ekim ayında sadece Almanya'ya 9 bin 692 Türk vatandaşı iltica etti. 2023 yılında Almanya'ya ilk kez iltica eden Türk vatandaşlarının sayısı ekim ayı itibariyle 45 bini geçti.
İltica prosedürünüz hâlâ devam ederken de geri dönüş danışma merkezine başvurabilirsiniz. Bunun iltica sürecinizin sonucu üzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Gönüllü geri dönüş desteğine ilişkin yasal bir hak bulunmamaktadır. Her bir kişi için yalnızca bir defalığına yardım sağlanması mümkündür.
Aile birleşimi için yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir? Aile birleşimi için yerine getirmeniz gereken koşullar, oturum durumunuza bağlıdır. Tanınmış mülteciler, yeniden yerleştirilen mülteciler (Resettlement-Flüchtling) ve iltica hakkı olan kişiler, sözde "ayrıcalıklı aile birleşimi" için başvurabilirler.
Türk mültecilerin yarısı Almanya'da
Bu da toplam kabullerin yüzde 47'si demek. İkinci sırada 8 bin 975 (yüzde 17) kabul ile Fransa var. Hollanda 4 bin 630 başvuruya olumlu cevap verirken İtalya 3 bin 965; Belçika da 3 bin 330 kişiye iltica hakkı tanıdı. Yunanistan ise bin 325 kabul ile sekizinci sırada.
6 ay geçtikten sonra sorumluluk düşer demek. sistemde parmak izi silinmiyor gözüküyor. ama artık sorumluluk yetki bitiyor. yetki bittiği için. iltica etmek istediğiniz ülkeyi intica edebiliyosunuz. parmak izinin üzerinden 6 ay geçmesi gerekiyor ki.
BAMF'ın DW Türkçe'ye verdiği bilgiye göre, 2021'de Türk vatandaşlarının yaptığı toplam 7 bin 67 iltica başvurusundan 3 bin 878'ini Kürtler oluşturdu. Geçen yıl Türkiye'den yapılan 23 binden fazla iltica başvurusunun 19 bin 500'ü, yani yüzde 81'den fazlası da yine Kürtler'den oluştu.
Zorunlu askerlik yeterli bir iltica sebebi midir? Çok merak edilen bir soru. Zorunlu askerlik arkadaşlar, başlı başına bir iltica sebebi değildir.
Pasaport • Kimlik belgesi • Okul kimliği • Doğum belgesi • Sürücü belgesi • Nüfus kayıt örneği • Aile cüzdanı • Evlenme belgesi • Askerlik cüzdanı • Personel kimlik kartı • Üyelik kartı • Çalışma belgesi • Karneler (karnenin yalnızca bir kopyası yapılacaktır ve iltica başvurunuzdan sonra aslı size geri verilecektir.)
Eğer LGBTİ+ bireyler veya kadınlar, ülkelerinde cinsel yönelim veya cinsiyet temelli şiddetin bir sonucu olarak homofobi, transfobi, cinsel saldırı, ev içi şiddet, aile baskısı gibi durumlarla karşılaşıyorlarsa, iltica başvurusunda bulunma hakları vardır.
Çünkü, yardımların miktarı maaşları aşmış durumda... Ülkede sosyal adaletsizliğe doğru bir gidiş var ve bu yıl itibariyle iltica hakkı alan kişiye aylık 563 euro ödeniyor ve eşi için de 506 euro veriliyor. Bu ailenin 25 yaş altındaki çocukları başına 451 euro, yine 14-17 yaş aralığındaki çocuk başına 451 euro ödeniyor.
Almanya iltica yasası 4. madde olarak yasada yerini almaktadır. En düşük koruma türüdür. Bir ülkede savaş ya da çatışma, iç karışıklık varsa ya da ölüm veya idam cezası varsa ya da işkence, aşağılayıcı, insanlık dışı uygulamalar varsa verilen bir iltica türüdür.
Almanya'ya gelen her sığınmacının, ilgili Alman makamlarına giderek kayıt yaptırması gerekir – bu kayda “Asylgesuch” denir. "Asylgesuch", Almanya'da iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildiren ilk kayıttır ve yapılması gereklidir. Ardından, BAMF'a gidip resmi olarak iltica başvurusunda bulunmalısınız.
Sığınma başvurunuzu gerçekleştireceğiniz yetkili makamlar Bölgesel Sığınma Ofisleri ve Sığınma Şubeleridir. Eğer bir Kabul ve Kimlik Teyit Merkezinde (KYT) bulunuyorsanız, başvurunuz KYT memurları tarafından da kayıt altına alınabilir. Uluslararası Koruma başvurusu şahsen gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri