“ Dünya İltifat Günü” basitçe, insanın temel ihtiyacı olan tanınma ve takdire yanıt verir. 'İş anlamında herkes kazanamaz ama duygusal olarak herkes kazanır' mantığını gütmektedir. Ve tüm gücü burada yatmaktadır. Dünya iltifat günü, her yıl 1 Mart tarihinde kutlanmaktadır.
24 Ocak her yıl "Dünya İltifat Günü" olarak kutlanır. Bu gün, başkalarını takdir etmek ve olumlu geri bildirimlerle desteklemek amacıyla düzenlenir. İltifatlar, insanların moralini yükseltir, özgüvenlerini artırır ve ilişkilerde olumlu bir atmosfer oluşturur.
20 Ekim - Dünya Tatlı ve Şeker Günü (Sweetest Day): Bu özel gün, sevdiklerimize tatlı jestler yapmayı ve onları sevindirmeyi kutlamak amacıyla düzenlenir.
İltifat, hoş sözlerle birinin gönlünü hoşnut etmek, onun meziyetlerini övmek anlamına gelir. Birisine güzel sözler söylemekten ve iltifat etmekten hoşlanan kişilere ise ''mültefit'' denir.
İlgili 44 soru bulundu
İnsanlar genellikle flört aşamasında birbirlerine çok fazla iltifat ederler. Güzel iltifatlar bayanlara yapıldığında hoşlarına gider. Hoşlandıkları insandan duydukları güzel iltifat kelimeleri onları özel hissettirir. Deyim yerindeyse flört dönemi, sevgililiğin cicim aylarıdır diyebiliriz.
Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.
İltifat etmek, sadece insanları neşelendirmek için yapılan tatlı bir jest gibi görülüyor ama aslında oldukça güçlü etkileri olan bir eylem. İltifat etmek de almak da auramızdaki pozitif enerjiyi besleyerek kendimizi psikolojik ve fiziksel anlamda çok daha iyi hissetmemize yardımcı olur.
Yapılan bir iltifata aynı şekilde karşılık vermek için kullanılan kelimeye teveccüh denir. Genelde güzel bir karşılık geldiği vakit teveccühünüz biçiminde kullanılan bir sözcüktür.
İltifat Türk Dil Kurumu Sözlüğünde “Birine güler yüz gösterme, hatırını sorma, tatlı konuşma” olarak tanımlanıyor.
Kişi 2: Teşekkür ederim, bu benim için çok şey ifade ediyor. İltifatınız için gerçekten minnettarım.
Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir sözü kişilerin yapmış olduğu işler neticesinde başarılarının takdir edilmesi halinde daha verimli işler yapacaklarını belirtmek için kullanılmaktadır. Bu söz edebiyat literatürüne girmiş olan sözlerden bir tanesidir.
iltifat - Nişanyan Sözlük. Arapça lft kökünden gelen iltifāt اِلتفات “dikkat ve ilgi gösterme, ilgilenme, kayırma” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça lafata لَفَتَ “döndü, eğildi, yöneldi” fiilinin iftiˁāl vezninde VIII. masdarıdır.
Mübre kelimesi buna örnek olarak gösterilebilir. Özellikle aşk ve sevgiliye hitap ederken kullanılacak kelimelerin başında gelen Mübre, 'unutulması imkansız' anlamı taşımaktadır. 'Didar' Osmanlıcada çok sık kullanılan kelimelerden birisi olmakla beraber, sevgilinin ve aşkın çehresi olarak ifade edilebilir.
İşte bu tip davranışlar gözlemliyorsanız, erkeklerin hoşlanma belirtilerinden bir tanesini yakalamışsınız demektir. Karşınızdaki erkek sizi iltifat yağmuruna tutuyorsa sizden etkileniyor demektir. Hoşlandığını karşı tarafa belli etmek istese de istemese de eğer sizden hoşlanmışsa iltifat etmesi kaçınılmazdır.
Bunu, “bitanem”, “sevgilim”, “hayatım” ve “balım” sözcükleri izledi. Sevdiklerine balım ve kurabiyem gibi gıdaların yanı sıra öküz, kuzu, panda gibi hayvan isimleriyle hitap edenler de oldu.
Sert sözler, her ne kadar kısa olsa da anlamı büyük olan sözlerdir. Bu sözler, kısa sürede büyük anlam ifade etmesi için kullanılır.
Sözlük anlamıyla özdeyişler yani vecizeler bir duyguyu, bir düşünceyi, bir ilkeyi kısa ve özgün bir şekilde anlatmaktır. Genel olarak kim tarafından söylediği belli olan özlü sözler vecize, kelamıkibar, ülger, motto, aforizm ve aforizma olarak adlandırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri