IMAP (İnternet İleti Erişim Protokolü) Aynı anda birden çok bilgisayar ve cihazla oturum açabilirsiniz. Posta arşiviniz, tüm bağlı cihazların erişebilmesi için sunucuda eşitlenir ve depolanır. Gönderilen ve alınan iletiler, kullanıcı kalıcı olarak silene kadar sunucuda saklanır.
Temel olarak, e-posta mesajları sunucularda saklanır. Gelen kutunuzu her kontrol ettiğinizde, e-posta istemciniz sizi mesajlarınıza bağlamak için sunucuyla bağlantı kurar.
Giden posta sunucuları SMTP veya Simple Mail Transfer Protocol sunucuları olarak adlandırılır. Gelen posta sunucuları kendi aralarında 2'ye ayrılır. IMAP ile mesajlar sunucunun kendisinde saklanır.
IMAP, bulunduğunuz her yerden ve her cihazdan e-postanıza erişmenizi sağlar. IMAP kullanarak e-postanızı okuduğunuzda, aslında e-postayı bilgisayarınıza indirmiş veya depolamış olmazsınız; e-postayı e-posta hizmetinden okuyor olursunuz.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
İlgili 33 soru bulundu
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
IMAP, Internet Message Access Protocol, yani Internet Mesaj Erişim Protokolüdür. POP sunuculardan farkı; sunucu ve istemci (yani e-postayı okuduğunuz cihaz) arasında çift yönlü bir iletişim protokolü olmasıdır. Bu sayede POP3 sunucularındakinden farklı olarak istemci cihazda yaptığınız işlemler sunucuya aktarılır.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan tüm email okuma programları Outlook, Eudora, Thunderbird, IOS Mail otomatik olarak POP3 protokolünü desteklemektedir.
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
Giden posta sunucuları SMTP denilen bir protokol ile aktarım sağlarlar. Aynı Mail Server size gelen mailleri size aktarmakla da görevlidir ki bu görevi yaparken Gelen Posta Sunucusu adını alır.
Ayarlar > Posta > E-postayı eşitle'yi seçin. POP ve IMAP altında, Cihazların ve uygulamaların POP kullanmasına izin ver başlığında Evet'i seçin. Kaydet'i seçin.
IMAP parolası nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Bu parola sistem sağlayıcınız tarafından sizlere verilen bir email parolasıdır. Bunu sistem sağlayıcınız kim ise ondan email şifrenizi talep ediniz.
Ne kadar posta kutusu depolama alanı kullandığınızı görmek ve alanı hızla temizlemek için: Sayfanın üst kısmında Ayarlar. > Hesaplar > Depolama'yı seçin.
E-posta iletisine dosya ekleme
Yeni bir iletide, şeritten Dosya Ekle'yi seçin. Eklemek istediğiniz dosyayı seçin ve ardından Ekle'yi seçin.
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
Son olarak posta kutusu fonksiyonlarının doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Ekranın altına doğru ilerleyin ve INBOX'u IMAP yolu öneki olarak, baş harf olarak girin. Ayrıca “USE SSL” kısmını kapalı tutmayın unutmayın, pasif halde olmalı.
POP3 (Post Office Protocol 3 - Postane Protokolü 3), OSI referans modelinin uygulama katmanında çalışan bir E-posta iletişim protokolüdür. Bu protokol yerel E-posta alıcıları tarafından uzak sunucudan E-postaları indirmek için kullanılır ve bu işlem TCP 110 numaralı port üzerinden gerçekleştirilir.
Posta Sunucusu Nedir? Bir posta sunucusu, mahallenizin postacısının bilgisayar ortamındaki karşılığıdır. Gönderilen her e-posta, bir dizi posta sunucusundan geçerek hedeflenen alıcıya ulaşır.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
SMTP sunucusu, posta sunucusunun özellikle giden postaları göndermek için Basit Posta Aktarım Protokolünü (SMTP) kullanan bileşenini ifade eder. Posta sunucusu hem gelen hem de giden e-postaları işlerken SMTP sunucusu yalnızca giden e-postaları ilgili hedeflerine gönderme ve aktarma göreviyle ilgilenir.
IMAP Nedir? Internet Message Access Protocol, 1986 senesinde kullanılmaya başlanan, birçok cihaz üzerinden maillerinize erişmenizi sağlayan bir protokoldür. Maillerinizi sunucu üzerinden görüntülemenizi sağlayan IMAP bilgisayarınıza mailleri otomatik indirmemektedir.
SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), bir e-posta göndermek için sunucu ile istemci arasındaki iletişim şeklini belirleyen protokoldür. Farklı işletim sistemleri için geliştirilmiş e-posta protokolleri bulunmaktadır.
SMTP protokolü mail gönderimi için kullanılırken, POP3 protokolü ise gönderilen mailleri alma işlemi için kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri