IMAP (Internet Message Access Protocol) da POP3 gibi emailleri yerel email istemcilerine almak için kullanılır. Ancak büyük bir farka sahiptir. Bu protokolde yalnızca email header bilgisi indirilir. Email'in kendisi sunucuda bırakılır ve çift yönlü iletişime sahiptir.
IMAP için 2 farklı port seçeneği bulunmaktadır. Bunlar 143 ve 993 numaralı portlardır ve aralarında ufak bir fark bulunmaktadır. 143 Nolu Port: Bu IMAP protokolünün varsayılan port numarasıdır ve herhangi bir güvenlik seçeneği gerektirmez. Bu portu kullanırken güvenlik seçeneğini “Yok” olarak seçilmesi gerekmektedir.
IMAP, bulunduğunuz her yerden ve her cihazdan e-postanıza erişmenizi sağlar. IMAP kullanarak e-postanızı okuduğunuzda, aslında e-postayı bilgisayarınıza indirmiş veya depolamış olmazsınız; e-postayı e-posta hizmetinden okuyor olursunuz.
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
İlgili 27 soru bulundu
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
POP3 (Post Office Protocol 3 - Postane Protokolü 3), OSI referans modelinin uygulama katmanında çalışan bir E-posta iletişim protokolüdür. Bu protokol yerel E-posta alıcıları tarafından uzak sunucudan E-postaları indirmek için kullanılır ve bu işlem TCP 110 numaralı port üzerinden gerçekleştirilir.
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
Bir IMAP hesabı için gelen posta sunucusudur ve IMAP sunucusu olarak da adlandırılabilir. Örneğin, e-posta sağlayıcınız ornek.com ise, gelen posta sunucusu muhtemelen imap.ornek.com şeklindedir. Sunucu adresinizden sonra gelen bağlantı noktası numarasını düzenleyebilmek için bu onay kutusunu işaretleyin.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
IMAP, Internet Message Access Protocol, yani Internet Mesaj Erişim Protokolüdür. POP sunuculardan farkı; sunucu ve istemci (yani e-postayı okuduğunuz cihaz) arasında çift yönlü bir iletişim protokolü olmasıdır. Bu sayede POP3 sunucularındakinden farklı olarak istemci cihazda yaptığınız işlemler sunucuya aktarılır.
IMAP uygulaması öncelikle cihaza indirilmelidir. Daha sonra gerekli koşulları kabul etmek suretiyle, sıralı bildirileri takip ederek kurmak gerekmektedir. Kurulum işlemi kapsamında e-posta adresini yazmak büyük öneme sahiptir. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra IMAP rahat bir şekilde kullanılabilir.
Gmail, Hotmail vb. IMAP mi yoksa POP3 mü? Internet üzerinden hizmet veren Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Zoho Mail gibi tüm yazılımlar IMAP sistemini kullanmaktadır.
Türk Telekom, SPAM MAIL gönderimini azaltmak icin bugüne kadar standart olarak kullanılan SMTP 25 portunu 587 olarak değiştirme kararı aldı. Biz de sunucularımızda hem 25 hem de 587 portunu açarak müşterilerimizin mail gönderme problemi yaşamasını önledik.
IP ve Port İlişkisi
Ağ ortamındaki iletişimin ve veri alışverişinin sağlanması için sunucu programları tarafından bilgisayarlara IP adresleri verilir. Bu adresler kullanılarak ulaşılan bilgisayarda hizmet alınmak istenilen sunucu programı için port numaraları kullanılır.
Açılımı İnternet Mesaj Erişim Protokolü olan IMAP'in başlıca tasarım amacı, POP sınırlamalarını ortadan kaldırmaktır. IMAP, siz e-postalarınızı silene kadar onlara her türlü istemciden, cihazdan ve web postadan oturum açarak dilediğinizde erişmenizi sağlar.
Son olarak posta kutusu fonksiyonlarının doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Ekranın altına doğru ilerleyin ve INBOX'u IMAP yolu öneki olarak, baş harf olarak girin. Ayrıca “USE SSL” kısmını kapalı tutmayın unutmayın, pasif halde olmalı.
Giden posta sunucusu için sunucu adına mail.hostedemail.com yazmalısınız. Kullanıcı adı alanına kurulum yaptığınız mail adresini girin.
IMAP parolası nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Bu parola sistem sağlayıcınız tarafından sizlere verilen bir email parolasıdır. Bunu sistem sağlayıcınız kim ise ondan email şifrenizi talep ediniz.
- Port 80 ve 8080: Bu port'lar sırasıyla ön ve arka uç sistemlerindeki HTTP bağlantılarını kontrol ettiğinden, güvenliği ihlal edilmiş şifreler saldırganların neredeyse tüm kurumsal verilerinize erişmesine izin verebilir.
139 NetBIOS (Network Basic Input/Output System): LAN üzerinde farklı bilgisayarların birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan bir protokoldür. LAN üzerinde iki bilgisayar arasında veri paylaşımı için kullanılan bu port 139 portu olarak geçmektedir.
Portlar. Posta sunucuları arasındaki iletişim genellikle SMTP için ayrılmış standart TCP portu 25 kullanılarak yapılır. Ancak posta istemcileri genellikle bunu kullanmaz, bunun yerine özel "gönderim" portları kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri