IMEI sorgulama işlemi sayesinde cep telefonunuzun kim tarafında ve hangi sim kart ile kullanıldığı tespit edilebilmektedir. Telefonun kaybolması veya çalınması gibi durumlarda IMEI numarası sayesinde telefonunuz bloke edilebilecek ve yabancılar tarafından kullanılması engellenebilecektir.
IMEI numarası, telefonun *#06# tuşları kodlanınca ekrana geliyor. Bu numara, telefonun bulunduğu yeri belirlemek için kullanılıyor. İstihbarat servisleri ve GSM firmaları, bu numara üzerinden aboneyi takip ediyor.
Öncelikle telefonunuzun IMEI numarasını hiç bir şekilde sosyal platformlarda paylaşmayınız. Cihaz kutusu, fatura ve garanti belgesi gibi üzerinde IMEI numarası yazabilecek belgeleri çöpe atacaksanız mutlaka okunamayacak şekilde imha etmelisiniz.
IMEI Numarası Başkasının Eline Geçerse Ne Olur? IMEI numarasının ikinci bir kişi tarafından bilinmesi olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir. IMEI numaranızı öğrenen kişi, numarayı klonlayabilir. Aynı IMEI numarasının birden fazla telefonda eş zamanlı kullanılması, BTK'nın sistemi ile tespit edilir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Bir IMEI numarasının iki cihazda kullanıldığı fark edildiği zaman operatör tarafından kapatılma yapılmaktadır. Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür.
Yeni bir telefon alırken kutu üzerinde bulunan IMEI numarasını görmüşsünüzdür. Bu numaralar ''Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği'' olmaktadır. IMEI no nedir baktığımızda, IMEI numaraları, her cep telefonu için benzersizdir. Bu sebeple önemli bir konudur diyebiliriz.
Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. Yurt dışından aldığınız ve yanınızda getirdiğiniz cihazınızın IMEI kaydını nasıl yapacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.
İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur.
4) Bir başkası benim için telefon getirecek. Ben de kayıtsız şekilde kullanmak istiyorum, ne yapabilirim? Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir.
normal şartlarda veri silinmez imei atarken programlar sadece root istiyor bu kadar sistem dosyasında yazılı imeiyi değiştiriyorsun yani verin silinmiyor.
30 Mayıs 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kanundan sonra, yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtları, artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla IMEI kaydı yapılan bir telefon, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışacak.
IMEI sorgulama işlemi sayesinde cep telefonunuzun kim tarafında ve hangi sim kart ile kullanıldığı tespit edilebilmektedir. Telefonun kaybolması veya çalınması gibi durumlarda IMEI numarası sayesinde telefonunuz bloke edilebilecek ve yabancılar tarafından kullanılması engellenebilecektir.
IMEI 1 ve IMEI 2 hakkında bilgi edinin
Hem eSIM hem de SIM kartları kullanabilen Pixel telefonlarda her SIM türü için bir adet olmak üzere 2 IMEI numarası bulunur.
Sorun yaşamazsınız. IMEI ise size ait daha önce internete girmiş ve kullanmadığıniz telefonunun IMEI numarasını yeni alacağınız telefona kaydettirin.
IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA
Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.
IMEI İşlemleri
Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
IMEI numarasının başka cihaza kopyalandığının tespit edildiği durumda: Cihazınız Samsung Türkiye Garantisi altında ise 444 77 11 numaralı Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri hattını arayarak destek alabilirisiniz.
Sizde mümkün olduğunca cihazınızın IMEI numarası ve seri numarasını kimseyle paylaşmayın. Özellikle IMEI numarası eğer kopyalanırsa cihazınız sahte cihaz konumuna düşer ve iletişime kapanabilir.
Genelde kullanılmayan bir telefonuna IMEI numarası kaçak yolla gelen telefona kopyalanıyor. Tabi bu yasal olmayan bir yöntemin olduğunu bizlere gösterir.
Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait *#06# tuşlarına basıldığında ekrana gelen 15 haneli IMEI numarasının, yurda giriş yapan belge sahibine ait ad ve soyad ile TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmelidir.
Cep telefonu üreticileri, her cihaza bir IMEI numarası atar ve bu numaralar GSM ağında tanınır. IMEI numarası, telefonun marka, model ve diğer teknik özellikleri hakkında bilgi sağlar.
Yurda farklı şekilde sunulmuş, klonlanmış IMEI ile kullanılan telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Telefonların sisteme dahil olması için bir yıl içinde 250 TL yatırılması halinde sisteme entegre edilecek.
Akıllı cihazların IMEI kayıt bilgileri IMEI sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarların IMEI numarasının kopyalanıp, kopyalanmadığı IMEI sorgulama işlemiyle öğrenilebiliyor. IMEI sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerindeki BTK uygulaması olarak kullanılabiliyor.
Son tahlilde durum şudur: 30 Mayıs'tan bu yana pasaport sahibi, adına kayıt harcı ödenecek olan kişi, hattın ait olduğu kişi ve dolayısıyla telefonu kullanacak olan artık aynı kişi olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri