İmplant tedavisinden sonra oluşan iltihapların anlaşılması şu semptomlara bağlıdır; İmplant yapılan çene kemiği üzerinde ya da çevresinde kızarıklık oluşumu. Normalden fazla meydana gelen ağız kokusu. İmplant yapılan bölgede meydana gelen aşırı ağrı ve hassasiyet hissi.
İmplant sonrası iltihap oluşursa vakit kaybetmeden hızlıca uzman bir hekime gidilmeli ve en kısa sürede müdahale edilmelidir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
İlgili 36 soru bulundu
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
Yani, bir implantın başarısı üzerine protez yapılıp hasta çiğnemeye başladıktan sonra belli olur. Genelde implantın başarılı sayılması için beklenmesi gereken süre protez yapıldıktan sonraki ilk bir yıldır. Bu da implant üzeri protez yapımının önemini ortaya koymaktadır.
Enfekte olan bölge cerrahi aletler veya lazer ile temizlenip dezenfekte edildikten sonra uygun antibiyotik tedavisi ile sorun ortadan kaldırılabilir. Geç tanı ve tedavide başarısız olunması durumunda implantı çıkarılır, enfeksiyonlu bölge temizlenir ve antibiyotik tedavisi uygulanır.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
Sinir hasarı: İmplant yerleştirilirken, diş eti veya kemikte bulunan sinirlere zarar verebilir ve bu ağrıya neden olabilir. İmplantın çalışması: Çene kemiğine yerleştirilen implanttan sonra, diş eti ve kemik dokusunun implantla tam olarak entegre olması gerekmektedir. Bu süreçte ağrı oluşabilir.
İmplant klinik muayenesi öncelikle ağız içi kontrolüyle başlar. Dişlerin, diş etlerinin ve en önemlisi de kemiklerin durumu incelenir. Var olan dişlerde sallanma, enfeksiyon olup olmadığına bakılır, çürük ve protezler incelenir. Hastanın ağız sağlığına ne kadar önem gösterdiği de bu muayene ile anlaşılabilir.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
İmplant ile kemik kaynaşmaz ise hekimiziniz yapılan implantları yerinden çıkaracaktır. Çıkarılmış olan bölgeye kemik iyileştikten sonra yeniden bir implant uygulaması yapılmalıdır. Bunun dışında klasik tip protezlerden birisi de tercih edilebilmektedir. En doğru seçimlerden bir tanesi olmaktadır.
Aslinda saglikli bireylerde yeterli kemik ve dişeti dokusu varliğında tek dis implant uygulamalarinda antibiyotik kullaniminin bir faydasi görülmemektedir. Yani sağlikli insanlarda komplike olmayan basit implant uygulamalarında antibiyotik kullaniminin bir yarari yoktur ve gereksizdir diyebiliriz.
İmplant Koku Yapar mı? Ağız kokusu; sigara, çürük ve bakteriyel nedenlerden dolayı meydana gelmektedir. Bu nedenle implant, ağızda koku oluşmasına neden olmamaktadır. Tedavi sonrasında ağız bakımına dikkat edilmediği takdirde koku oluşumu implanttan kaynaklı bir durum değildir.
Operasyon alanının üzerine aralıklı olarak buz kompresi yapmak faydalı olacaktır. İlk 72 saatin sonunda ödem yani şişlik git gide azalır.
Diş hekiminiz implantı tedavisinde başarısız olursa onu çıkarmak zorunda kalabilir. Enfeksiyon gibi çeşitli problemlerin ortaya çıkması bununla ilgilidir. Ayrıca implant kendiliğinden düşecek düzeydeyse çıkarılıp yeniden takılabilir.
Doktorun önereceği ilaçları düzenli kullandığınız zaman bu süreci oldukça kolay geçirirsiniz. İmplant sonrası 7-10 gün içerisinde yara kenarları birbiri ile tamamen kaynaşarak iyileşir.
İmplant vidası takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır.
36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.
3)Şişlik ve Ağrı
Soğuk buz kompres uygulamaları bu belirtilerin en az seviyede görülmesi için yardımcı olacaktır. İmplant bölgesine buz uygulamayı ilk gün yaptıktan sonra bırakmalıyız. Ayrıca bu kompresleri 10 dakika aralıklarla uygulamak doğru olacaktır.
Diş Apsesi Kaç Günde Geçer? Apseli diş ve damaklar temizlendikten sonra, ağrılar ve yüzdeki şişlikler birkaç gün içinde geçecektir. Ancak tamamen iyileşme için ağız temizliğinizi düzenli bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Aksi durumlarda apse tekrar oluşabilmektedir.
Kaynayan implant diş, doğal dişler gibi işlevlerini sürdürür. İmplantın kemiğe kaynaması ise iyileşme sürecinde anlaşılır. İmplant dişte uygulama sonrası; ağrı, hareketlenme ve iltihaplanma yoksa implant diş kemiğe kaynamıştır.
Anestezinin etkisi 2-3 saat içerisinde geçer. Tek bir implantın yerleştirilmesi yaklaşık 3-4 dakika kadar sürer. İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra 3-6 ay arasında implant kemiğe tamamen kaynaması için beklenilir.
Başarısız implant uygulaması sonrasında dişe yeniden implant uygulaması yapılabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda implant bölgesi tekrar uyuşturulur ve implant yerinden çıkarılır. Sonrasında iltihabi dokular temizlenir. Bölge tekrar kapatılarak gerekli durumlarda kemik dokusu ilave edilebilir ve diş iyileşmeye bırakılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri