İmplant, diş kökü görevini üstleneceği için özel bir matkap kullanılarak diş oyulur. İmplant bu oyuğa yerleştirilerek vidalanır. Diş etinin kesilen bölgesiyle implantın üzeri örtülür ve bölgeye 1- 2 dikiş atılır. Çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 ila 6 ay kadar beklenir.
Cerrahi bir müdahale ile implant, bisturi yardımıyla kesikler atılarak yapılır. Derin kesikler ve cerrahi müdahale sonrası bölgede dikişe ihtiyaç duyulur.
Dikişleriniz 1 hafta sonra alınacaktır. Bu yüzeylerde bakteri birikmemesi için söz konusu bölgeleri dilinizle yumuşak bir şekilde temizlemeniz ve gargaranızı kullanmanız iyileşme sürecini olumlu etkileyecek ve enfeksiyon riskini azaltacaktır.
Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır. Diş çekildikten 1 hafta sonra dikişlerinizin alınması gereklidir. Özel durumlarda kendiliğinden eriyen dikişler de tercih edilmektedir, doktorunuz sizi bu konuda da bilgilendirecektir.
İlgili 45 soru bulundu
İkinci aşamada titanyum vidaların üzerine diş malzemesi yerleştiririz. Uygunluğa ve hastanın talebine göre zirkonyum veya porselen dişler tasarlarız. Bu protez dişler ile öncelikli olarak yapıştırma ya da vidalama yöntemleriyle hasta üzerinde prova yapılır.
Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur. Aksi taktirde yapılan tedavi hasta için kalıcı ve sağlıklı bir çözüm olmaktan uzak olur.
Bunun olmaması için ilk 24 saat boyunca mümkünse hiç tükürülmemelidir, ve hiçbir şekilde ağızda suyla ya da herhangi bir sıvıyla gargara ve çalkalama yapılmamalıdır, onun yerine gün boyunca sık sık yutkunmak gereklidir.
Çoğu zaman cerrahi dikişler 5-7 gün içinde yüzden, 10 gün içinde kafa derisinden, 7 gün içinde boyundan, 10-14 gün içinde gövde ve kollardan ve 14-21 gün içinde bacaklardan alınır. Cerrahi dikişler beklenenden daha yüksek bir gerilim altındaysa, dikiş alınma zamanı ertelenmelidir.
Evet, implant dikişi (cerrahi bölge) bulunan bir bölgeye diş fırçalamak önemlidir, ancak bu işlemi dikkatli ve nazik bir şekilde yapmak çok önemlidir. İmplant dikişi bölgesini temiz tutmak, enfeksiyon riskini azaltmak ve başarılı bir iyileşme sürecini teşvik etmek için kritik öneme sahiptir.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
İmplantın uygulanacağı yuva açılır ve yerine uygulanır. Daha sonra dikiş atılarak üstü kapatılır. Bu şekilde hastadan kaynaklanan yanlış bakım sonucu kayıplar da önlenmiş olur.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
Hasta ya ameliyat olmuştur sonrasında bize gelir ve dikişlerini pens ve bistürü yardımıyla alırız. Ya da bizim dikiş attığımız vaka 10-15 gün sonra bize gelir ve dikişleri steril koşullarda alınır. Dikiş alma işlemi ağrısız ve basit bir operasyondur. Yara büyüklüğüne bağlı olarak, kısa sürede atılır veya sökülür.
İMPLANT DİKİŞLERİ AÇILIRSA NE OLUR? İmplant dikişleri açılması yaranın iyileşmesi sürecini durdurabilecek bir komplikasyondur. En kısa sürede hekim ziyaret edilmelidir.
2-Uygun yara bakımı ve pansuman: -Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır. -Bazı kirli ve akıntılı yaralarda bol suyla, basınçlı suyla ya da sabunlu suyla yıkamak gerekebilir.
Dikiş atıldıysa 1 hafta sonra dikişlerinizi aldırın. Zor çekimleri takiben şişliği önlemek için ilk 24 saat bölgeye 20 dakikalık aralıklarla soğuk uygulayın. 24 saatten sonra ise sıcak uygulayın. Genellikle şişlik 48 saat sürer.
Diş çekiminizin hemen ardından ve iyileşme sürecinde sadece sıvı veya yumuşak gıdalarla (ilk 24 ila 48 saat) başlamanız gerekecektir. Ağrıya neden olabilecek yiyecekleri çiğnememelisiniz.
Hekiminizin yönlendirdiği zamanda ve eğer gerek görüyorsa dikişleri almak için yeniden size randevu verecektir. Unutulmamalıdır ki bazı dikiş çeşitleri alınmak zorundadır. Bazı dikiş çeşitleri ise eriyerek kendiliğinden düşer. İlk 15-21 günlük süreçte ameliyatla açılan yaralar, doku düzensizlikleri iyileşecektir.
Diş çekiminden ne kadar sonra implanta başlanır sorusu oldukça sık merak edilen konuların başındadır. Diş çekiminden sonra çekim yarasının iyi olması ve çekim yapılan bölgenin kemikleşmesi için 1,5 ile 2 ay kadar beklenilmesi gerekir. Bazen bu kadar zaman beklenmeden de yapılır.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Hayır. İmplantlar diş köklerini taklit eden parçalar olduğu için köprü ayağı olarak da kullanılabilirler. Yani yan yana 3 dişiniz eksik ise bölgeye 2 implant yapılıp bu bölge 3 üyeli bir köprü ile tedavi edilebilir.
Kemik yüksekliğinin hastaların estetik görünümünü engellemeyecek düzeyde olması da bir diğer belirleyici kriterdir. Tam dişsizlik durumunda bir çeneye en az 6 tane implant yerleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri