İncir yaprağı doğal antibiyotik etkisi olan bir besindir. Bu yaprağı farklı şekillerde tüketerek vücudunuzda yer edinmeye çalışan enfeksiyonu temizleyebilirsiniz. İdrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda akla gelen incir yaprağı, vücut direncini artırır ve enfeksiyonun kısa sürede atılmasını sağlar.
İncir yapraklarını tüketmek için yaprakları önce kurutun. Kuruyan yaprakları elinizde toz haline getirin. Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz.
İncir yaprağı suyu veya çayı bağırsakları çalıştırıp, sindirim sistemini iyileştirir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Antibiyotik etkisi vardır. Kan şekerini düzenler.
Taze incir yapraklarınız yoksa, incir yaprağı tozunu alın. İncir yaprağı liflidir ve özellikle kolon, cilt ve meme kanserleri olmak üzere tüm kanser türleri önlemeye yardımcı olur. İncir yapraklarının müshil etkisi vardır ve sık sık banyoya girmenize ve açlığı azaltmanıza yardımcı olur.
İlgili 40 soru bulundu
İncir Yaprağının Zararı Var mı? Yapılan araştırmalar neticesinde hem incir meyvesinin hem de incir yaprağının herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor.
İncir yaprağının da tam olarak böyle bir etkiye sahip olduğundan dolayı doğru şekilde tüketilmesi ve kullanılması gerekmektedir. İncir yapraklarıyla yapılan çay düzenli olarak tüketildiğinde cilt problemlerinden kalp hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununun iyileşmesinde olumlu etkiye sahiptir.
Bu yüzden bir evin yakınına incir ağacı dikmek o evi batırmak demektir. Evin; su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri ; uzun zaman için de büyüyerek deler geçer.. İncir suya koşar.. Su neredeyse onu bulur"İncir ağacının toprak altındaki kökleri suyu bulmak için metrelerce uzar..
Doğal ve bitkisel yollarla varisin önüne geçmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Dr Ömer Coşkun, “İncir yaprağı varis için oldukça etkilidir. Bir litre suya 5 adet incir yaprağı konup 5 dakika kaynatılır. Bir su bardağı kadarı içilir. Geri kalanı ılıdıktan sonra varisli bölgeye sürülür.
İçerisinde diyet lifi, mineral, vitamin, antioksidanlar bulundurduğu gibi orta boy incirin kalorisi ise yalnızca 35-40 kaloridir. Sağlık açısından ciddi faydaları olan incir içeriğinde sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini ve C,B3, B6, B2, K vitaminlerini içerir ve aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır.
Bitki çayı olarak tercih edilen incir yaprağı çayı; metabolizma hızını yükselterek vücudunuzdaki yapım yıkım işlerini gerçekleştirir. Sindirim sorunlarını da ortadan kaldırarak, kilo vermenize yardım eder.
Sivilce sorununa iyi gelir
İncir bileşenlerindeki iltihap önleyiciler sayesinde sivilcelerin iltihaplanmasını önlemeye yardımcı olmaktadır.
Vücutta biriken toksinlerin atılmasında etkilidir. Ceviz yaprağı çayı kürü uygulayarak vücudunuzda bulunan mikroplardan, bakterilerden ve toksinlerden kurtulabilirsiniz. Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde de kullanılır. E ve C vitamini eksikliğini gidermede kullanabileceğiniz bir bitkidir.
Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak ve solunum yollarını düzene sokuyor. Zeytin yaprağı çay olarak içilebildiği gibi yemeklerin içine de eklenerek kullanılabiliyor. Zeytin yaprağı hepatit B gibi virüslere de koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Bu yüzden 'anti kanserojenik' olarak nitelendirilmektedir.
Elma sirkesini pamuklu bir bez yardımıyla ıslatıp varisli bölgede bitkisel tedaviye başlayabilirsiniz. Elmalı sirkeye batırdığınız bezi 30 – 35 dakika varisin olduğu bölgeye sararak bekletebilirsiniz. Bu esnada bacaklarınızı vücut hizasını geçer vaziyette yukarıya doğru uzatın. Bu pozisyonda 10-15 dakika bekleyin.
Bu meyvelerden biri olan incir, faydaları nedeniyle göz kamaştırıyor. Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damarları temizleyen incir, aynı zamanda bağırsaklar için de çok faydalı.
Evin, su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri uzun zaman için de büyüyerek deler geçer. İncir suya koşar ve su neredeyse onu bulur. İncir ağacının toprak altındaki kökleri suyu bulmak için metrelerce uzar. Bu sebeple incir ağacı yapıların yanında olmamalıdır” dedi.
İncir ağacının kökleri yerin dibine doğru indiğinde, cinlerin evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. İdrarını yaparsan destursuz sana musallat olma durumları da yüksektir. Bir diğer inanış da; incir ağacından düşenin mutlaka bir yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
Peki, bunun neden söylenildiğini hiç düşündünüz mü? Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte Toroslar'a has bu söz oradan geliyor.
İncir, içerdiği potasyum minerali sayesinde kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Bu nedenle kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır. Liften zengin olan incir; bu özelliği ile kanserden korunmada etkilidir.
- İncirin şeker bakımından yüksek nitelikte olduğu geliyor ve bu da şeker hastaları için risklidir. Diyabet sorunu olan kişilerin az ve bilinçli incir tüketmeleri halinde hiçbir zararı olmayacaktır. Ancak aşırıya kaçılırsa eğer şeker yükselmesine neden olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir.
İncir kürü, diyabet sorunu yaşayan ve insülin kullanan kişilere önerilmez.
Ödem atmak ve tansiyonu düşürmek için limon yaprağı tavsiye edilir. Yüksek oranda C vitamini içermesinden dolayı limon yaprağı çayı grip, nezle gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisine destek olmak için ve kaybedilen enerjiyi kısa sürede tekrar kazanmak için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri