Yatak istirahati, bol sıvı alınması, hastanın odasının sık sık havalandırılması da tedavinin kısa sürede başarıya ulaşmasında etkilidir.
Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer. Altta yatan hastalığı, bağışıklık yetmezliği olanlarda, küçük çocuklar ve yaşlılarda yaşamı tehdit edici komplikasyonlar gelişebilir.
İnfluenza hastalığı virüs enfeksiyonuna bağlı olduğundan tedavide antiviral ilaçlar kullanılır ve semptomatik tedaviler uygulanır. Oseltamivir, zanamivir gibi antiviral ilaçlar virüse doğrudan etki göstererek enfeksiyonun giderilmesine yardımcı olur.
İnfluenza ilaçsız gecer mi? İnfluenza (grip) genellikle kendiliğinden geçen bir hastalıktır.
Grip ve soğuk algınlığında genel direncin yükselmesine çok yardımcı olan C vitamininin taze meyve ve sebzelerden alınması gerekir. Bu amaçla taze biber (yeşil veya kırmızı), limon, portakal, mandalina, greyfurt, maydanoz, tere, roka, karnabahar, kivi ve ıspanak gibi besinlere ağırlık verilmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
İnfluenza virüsleri solunum yollarında yüzey hücrelerini harap ediyor, solunum yolu kayganlığını sağlayan mukusun aşırı salgılanmasına ve akciğer içine iltihap hücrelerinin geçmesine neden oluyor. Bu da bronkopnömoni denilen zatürre tipine yol açıyor.
Yetişkinlerde, en sık raporlanan advers etkiler tedavi çalışmalarında kusma ve mide bulantısı, önleme çalışmalarında mide bulantısı ve baş ağrısıdır. Bu advers etkilerin çoğunluğu ilk dozun kullanımı üzerine ilk veya ikinci tedavi gününde raporlanmış ve spontan olarak 1-2 gün içinde çözülmüştür.
Özellikle terlemek soğuk algınlığının yarattığı ateşi düşürmeye yardımcı olur. Ardından alınacak ılık bir duş ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak soğuk algınlığının geçmesini sağlar.
Bu tip etkili maddeler taşıyan bitkiler arasında yeşil çay (epigallo kateşinler), pembe çiçekli laden (Cistus incanus), kuşburnu (prosiyanidinler) bilinmektedir. b. Polimerik polifenollerin “nöraminidaz inhibitörü” etkileri nedeniyle virüslerin yayılması ve çoğalmasını engellediği gösterilmiştir.
ENFLUVİR'in en sık raporlanan (çok yaygın ve yaygın) yan etkileri; hasta hissetme veya hasta olma (mide bulantısı, kusma), karın ağrısı, mide bozulması, baş ağrısı ve ağrıdır. Bu yan etkiler sıklıkla ilacın ilk dozundan sonra ortaya çıkar ve genellikle tedavi sürerken kesilir.
Ergenlerde (13-17 yaş) ve yetişkinlerde kullanım: Yetişkinler ve ergenler tarafından 75 mg kapsüle alternatif olarak 1 adet 30 mg kapsül ile 1 adet 45 mg kapsül kullanılabilir. ENFLUVİR 10 gün boyunca, günde bir defa alınmalıdır. Bu dozu sabah kahvaltısıyla birlikte almak en uygun yoldur.
Ateş düşürücüler, istirahat, bol sıvı alımı, C vitamininden zengin besinlerin tüketilmesiyle tedavi gerçekleştirilir. Ev ortamında odalar sık sık havalandırılmalı, kapalı ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
İnfluenza belirtilerinin yaygın olarak karşılaşılan örnekleri: Yüksek Ateş: Grip, genellikle yüksek ateşle başlar ve bu ateş birkaç gün boyunca devam edebilir. Öksürük: Kuru veya balgamlı bir öksürük yaygın belirtiler arasında görülmektedir.
İnfluenza virüsü ile enfekte olan kişilerde hastalığın ilk 1-3. günlerinde, aniden ortaya çıkan ateş, baş ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik, kuru öksürük, boğaz ağrısı ve bazen burun tıkanıklığı belirtileri görülür. 4.gün ve sonrasında ateş ve kas ağrıları azalır.
Yıllardır kış aylarında grip olduğumuzda etken sıklıkla influenza A (H3N2) virüsüdür. Halk arasında domuz gribi olarak anılan hastalık ise normal gribe çok benzeyen influenza A (H1N1) virüsünün sebep olduğu griptir. Halen mevsimsel grip etkeni olarak kabul edilmektedir.
Önemli olan hiç hasta olmamak değil, enfeksiyon dönemlerini en hasarsız şekilde atlatmaktır. Çocuğunuz hasta dahi olsa banyo rutinini aksatmayın, hatta daha sık suyla temas ettirin.
Terledikten sonra duş alınmadığı takdirde geri emilebiliyor o nedenle kısa sürede almak gerekiyor.
Ateş, genellikle üç gün sürer. Ateş düştükten sonra tekrar bir yükselme saptanabilir. Boğazda yanma, burun akıntısı, kuru öksürük, aşırı yorgunluk diğer semptomlardır.
ENFLUVİR'in en sık raporlanan (çok yaygın ve yaygın) yan etkileri; hasta hissetme veya hasta olma (mide bulantısı, kusma), karın ağrısı, mide bozulması, baş ağrısı ve ağrıdır. Bu yan etkiler sıklıkla ilacın ilk dozundan sonra ortaya çıkar ve genellikle tedavi sürerken kesilir.
Gribi önlemek için veya grip olmuş biriyle temasa geçtikten sonra, 10 gün boyunca günde bir doz alınız. En uygunu, bu dozu sabah kahvaltısı ile birlikte almaktır. Bağışıklık sistemi zayıflamış hastalar ve yaygın grip gibi özel durumlarda, tedavi 6 hafta ila 12 haftaya kadar devam edecektir.
Genellikle belirgin semptomlarla kendisini gösteren akciğer enfeksiyonunun en yaygın belirtileri arasında yüksek ateş, öksürük, göğüs ağrısı ve nefes darlığı gösterilir. Bu belirtiler dikkate alınmazsa akciğerde meydana gelen enfeksiyonların ilerleyip daha ciddi komplikasyonlara sebebiyet verme durumu söz konusudur.
Yeşilimsi, sarı ve kimi zamanlarda kanlı mukus şeklinde ortaya çıkan öksürük, ateş, titreme ve nefes darlığı en yaygın zatürre belirtileridir. Öksürükle birlikte başlayan zatürrede şu belirtiler görülür: Sarı veya yeşilimsi balgamlı öksürük. Ateş, terleme ve titreme.
Zatürre (Pnömoni) Belirtileri Nelerdir? Üşüme- titreme, 39- 40 °C'ye varan yüksek ateş, öksürük, kirli, iltihaplı (yeşil, sarı, pas rengi) balgam çıkarma ve yan ağrısı olabilir. Bazı pnömoni türlerinde ise sinsi başlangıç olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri