İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar "filolog" unvanı taşır. Formasyon alarak İngilizce öğretmenliği yapabilirler. Çevirmenlik, editörlük, eleştirmenlik, reklamcılık, tercümanlık, yazarlık, danışmanlık, akademisyenlik gibi pek çok alanda görev yapabilirler.
Bölüm mezunları edebiyat konusunda oldukça tecrübeli ve donanımlıdırlar. Bu sebeple kitap çevirisi yapabilirler. Aynı zamanda metin yazarlığı, gazetecilik, editörlük, tercümanlık ve edebiyat eleştirmenliği yapabilirler. İngilizcenin ve edebiyatın dâhil olduğu her alandan işte çalışabilirler.
Bölümden mezun olan öğrenciler aşağıda örnekleri verilen geniş iş alanlarında çalışma imkânı bulabilirler: Bakanlıklarda, kamu ve özel kurumlarda çevirmenlik/tercümanlık, uzmanlık. Turizm işletmelerinde rehberlik, yöneticilik. Medya; gazetecilik, haber ajansları, TV programları editörlüğü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olup öğretmen olmak için Formasyon almanız gerekecektir.
İlgili 15 soru bulundu
CEVAP: Dil okulu öğrencilerine sadece 4 ülkede yasal çalışma izni verilir: Avustralya, Dubai, İrlanda ve Malta. Bu ülkelerde İngilizce eğitimi alırken bir yandan da yarı-zamanlı olarak çalışıp para kazanabilirsiniz.
Dil bölümleri yurt dışında çalışmak isteyen, farklı kültür ve dillere ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Tercih edilen bölüme göre öğrenciler İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin gramer bilgisi, kültürü ve edebiyatına dair eğitim verilmektedir.
İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden mezun olan kişiler filolog unvanına sahip olurlar. Mezun olduktan sonra gerekli formasyon eğitimini alarak İngilizce öğretmenliği yapabilirler. İngilizce öğretmenliği ile hem özel sektörde hem de kamuda çalışma şansları bulunmaktadır.
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Filolog Maaşları Ne Kadar? Filolog maaşı 10.500 TL ile 23.000 TL aralığındadır.
Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır. Bu bölüm mezunlarına ise “İngilizce Filolog” unvanı verilir.
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri için zorunlu staj yoktur.
İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı mezunları, akademik kariyer yapabilirler ve üniversitelerde öğretim görevlisi, araştırmacı veya doktora öğrencisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, yayınevlerinde, kültürel kurumlarda veya çeviri ve editörlük gibi alanlarda iş bulma imkanına sahiptirler.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
Formasyon alan lisans mezunları MEB'e bağlı özel okullarda çalışabilir, KPSS'ye girerek gerekli puanı almaları durumunda devlet okullarına öğretmen olarak atanabilir. Kısacası formasyon, eğitim fakültesi dışındaki lisans mezunlarının öğretmenlik mesleğini yapabilmeleri için sahip olmaları beklenen belgedir.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.
Eğitim Fakültesi
2022-2023 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan, 2505 TL (İki Bin Beş Yüz Beş Türk Lirası) 23.01.2023 tarihine kadar aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılacaktır.
İngiliz Dili ve Edebiyatı (DİL) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Mütercim Tercümanlık, Amerikan Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerden mezun olan kişiler de pedagojik formasyon alarak İngilizce öğretmeni unvanını almaya hak kazanmaktadır.
Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında “Yabancı dil yeterlilik ve/veya seviye tespit sınavında başarılı olanlar ile sınavdan muaf olanlar hariç olmak üzere önlisans, lisans veya lisansüstü programlara kayıt yaptırmış olan öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmekle yükümlüdürler”.
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, call center elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.
TYT Türkçe veya Matematik testlerinden en az birinden 0,5 netiniz olmalı. YDT sınavından en az 0,5 netiniz olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri