Tabii ki podcast dinlemenin bir diğer faydası da İngilizce telaffuza yardımcı olmasıdır. Kelimeleri ana dili İngilizce olan birinden dinlemek, ikinci dil olarak İngilizce öğrenenlerin daha doğru bir şekilde kelimelere vurgu yapmasını ve dolayısıyla telaffuzlarını geliştirmesini sağlar.
İngilizce Podcastler Ücretsizdir
İngilizce gelişiminiz için birçok farklı araca yatırım yapmış olabilirsiniz. Bir dili tam anlamıyla öğrenmek için en önemli yeteneklerden biri dinleme yeteneğidir ve podcastler de bu konuda yardımınıza koşarlar.
Podcast'ler, kullanıcıların kişisel ilgi alanlarına yönelik özelleştirilmiş içerikler sunar. Podcast'ler, haberlerden, popüler kültüre kadar birçok konuyu ele alabilir ve çeşitli kaynaklardan toplanan içerikleri bir araya getirir. Böylece, podcast dinleyicileri, kendilerine özel bir dinleme deneyimi yaşayabilirler.
Podcast'ler daha iyi dinleyiciler olmamıza yardımcı olurlar.
Podcast'ler beynin farklı bölümlerini uyararak bizi aktif olarak dinlemeye zorluyor, özellikle de gerçekten ilgilendiğimiz bir konu olduğu zaman. Podcast dinlemenin bir başka büyük yararı da yeni şeyler öğrenebilmenizdir.
Podcast dinlemek, müzik, konuşma ya da sohbetlerden oluşan sesli blogları boş zamanlarınızda, araba kullanırken, çalışırken ya da bir işle uğraşırken takip etmek, dinlemek anlamına geliyor. Modern bir radyo gibi düşünülen podcastler, internet üzerinden indirilebildiğinden pratiklik sağlıyor.
İlgili 30 soru bulundu
Tabii ki podcast dinlemenin bir diğer faydası da İngilizce telaffuza yardımcı olmasıdır. Kelimeleri ana dili İngilizce olan birinden dinlemek, ikinci dil olarak İngilizce öğrenenlerin daha doğru bir şekilde kelimelere vurgu yapmasını ve dolayısıyla telaffuzlarını geliştirmesini sağlar.
İdeal bir podcast yayın uzunluğu genellikle 20 – 40 dk arasında olmalıdır. Eğer yayın konunuzun dışında gündeme dair bir podcast yayınlayacaksanız, konunun türüne veya önemine bağlı olarak bu uzunluk değişebilir.
Çoğu zaman empati ve samimiyetle sadece dinleyerek, kısa yoldan kalpler kazanmak mümkün. Çünkü kimsenin dinlemediği bir ortamda onu dinlemek, ona zaman ayırmak; ona değer vermek ve saygı göstermektir. Bu ise insanların en çok ihtiyaç duydukları şeydir. Dinliyor görünmek ise çabuk fark edilir.
Geçen senelerde bir araştırma her gün 10 dakika Mozart dinlemenin zekayı geliştirdiği açıklamıştı. Bu araştırma her ne kadar kısa vadeli bir zeka parlamasından bahsetse de, müziğin hem kısa hem uzun vadede beyni geliştirdiği bir çok araştırma tarafından kanıtlanmış durumda.
Sonuç olarak, müzik dinlemek psikolojiye iyi gelebilir ve birçok insan için duygusal ve zihinsel iyi oluşu destekleyebilir. Ancak kişisel deneyimlere ve tercihlere bağlı olarak farklı müzik türleri ve parçaları farklı etkiler yapabilir.
Dinlediğiniz müziklerin sözlerini araştırabilir, altyazılı filmler izleyerek kendinize en uygun olan yolu seçebilirsiniz. Küçüklüğünüzden beri çok iyi bildiğiniz masalların İngilizce versiyonlarını okuyabilirsiniz. İnternet üzerindeki bazı uygulamalar dinleyerek İngilizce öğrenmek üzerine pek çok imkan tanımaktadır.
İngilizce bilmek, kendi ülkenizde çok uluslu bir şirkette iyi bir iş bulma veya yurtdışında iş bulma şansınızı artırır. Aynı zamanda uluslararası iletişimin, medyanın ve internetin dilidir, bu nedenle İngilizce öğrenmek hem sosyalleşmek hem de eğlenmek ve çalışmak için önemlidir!
Müzik dinlemek keyiflidir. Keyif alarak ve duyusal etkileşim ile öğrenilen bilgiler, evet kalıcı olarak öğrenilir. Maalesef İngilizce konuşabilmek İngilizceyi aktif öğrenmek için tek başına şarkı dinlemek veya söylemek yeterli değildir.
Podcast'in en temel tanımını da aslında "Sesli bloglama" şeklinde yapabiliriz. Zira her bir podcast bölümü aslında farklı bir konuyu ele alan bir sesli içeriklerdir. Podcast, kelime anlamı olarak ise "canlı yayın" (broadcast) ve pod kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.
Sessizlikte çalışmak en verimli ezber tekniğidir ama sen eğer müzik dinlemek istiyor ve böyle motive oluyorsan sözsüz müzik dinle. Şarkı sözleri dikkatini kendilerine çeker bu sebepten yanlış bilginin hafızaya girmesine sebep olurlar.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), günde bir saatten fazla müzik dinlemenin zararlı olabileceği konusunda uyardı.
Sonuç olarak araştırmalar müzik (özellikle de Mozart bestelerini) dinlemenin, akademik başarıya ulaşmanın kestirme bir yolu olmadığını gösteriyor. Ancak müzik dinlemenin ve müzik eğitiminin beynimiz üzerinde birçok olumlu etkisi olduğunu da unutmamakta fayda var.
Müzik dinlemenin öğrencilerin duygusal durumlarını olumlu yönde etkilediği, stres ve kaygı düzeyini azalttığı biliniyor.
Müzik endorfin salgılanmasını sağlayarak olumlu duygusal tepkilerin tetiklenmesini sağlar. Müziğin beyin işlevlerini geliştirdiği birçok araştırma ile ortaya koyulmuştur. Yapılan araştırmalar sonucunda müziğin depresyonun hafifletilmesinde yardımcı olduğu ve kronik ağrıları azalttığı gözlenmiştir.
Müzik dinlemek zihni uyanık tutar ve konsantrasyonu artırır. Odaklanma problemi yaşadığınız anda müzik dinleyerek odaklanma gücünüzü arttırabilirsiniz. Müzik dinlemenin diğer bir faydası ise iştah kontrolüdür.
Adından da anlaşılacağı gibi ilk başlarda iPod için geliştirilmiştir. Fakat podcast tabiri günümüzde sadece iPod için kullanılmaz. Temel mantığı sesli veya görüntülü yayınları yanında taşıyarak istediğin zaman dinlemek. Bu yayınlar her konuda olabiliyor: sanat, teknoloji, kişisel gelişim…
Türkiye'de yaklaşık 650 bin aktif podcast dinleyicisi var:
Araştırmaya göre Türkiye'de “Podcast nedir biliyorum ve sıklıkla dinliyorum” diyen yaklaşık 650 bin kişi bulunuyor, podcast nedir bilip ara sıra dinleyenlerin sayısı ise 2 milyona yakın.
Podcastte akış uygulamaları ve pod yayını hizmetleri, sade ve basit kullanımı ile kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Popüler olmasının bir sebebi de şehir yaşamında özellikle toplu taşıma kullanımı sırasında, işe, okula giderken kullanım ve erişim kolaylığı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri