Virüsler disketlerden, CD'lerden, internetten, bir bilgisayar takılan ikinci bir sabit diskten ya da ağ üzerindeki başka bir bilgisayardan bulaşabilir. Virüsler bilgisayarların önce RAM belleğe yerleşirler ve oradan da diğer ortamlara geçerler. Dolayısıyla virüs RAM bellek üzerinde çalışmış iken silinemez.
Hayır bulaşmaz. Ancak modeme veya biosa bulaşabilir.
Adım Jaspreet Singh. Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
Sanal makinenin dış ortamla bağlantısı yoksa bir sorun olmaz. mesela network bağlantısı olmayan bir sanal makineye tüm virüs temizleme tool larını atıp virüsü orada serbest bırakıp temizlemekle uğraşabilirsin.
İlgili 31 soru bulundu
Bir bios virüsünü doğrudan indiremezsiniz. Cihazınıza yalnızca BIOS güncellemesi yoluyla bulaşabilir.
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur. Bilgisayarlarda herhangi bir şekilde antivirüs programı kullanılmıyor ise, virüsün bulaşması kaçınılmaz olacaktır. Flash disklere bulaşan virüsler, flash diskinizin içerisindeki verilere erişiminizi engelleyecektir.
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
Virüsün ne virüsü olduğuna bağlı %99 ihtimalle silecektir ama eğer Firmware(BIOS) virüsü (ki bu virüsler aşırı nadirdir) ise anakartı değiştirmen lazım silinmesi için. Ancak format yüksek ihtimal sorununu çözecektir.
Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Bu durum, korumasız bir cihaza takılan virüslü bir flash belleğin anında bu cihaza virüs bulaştırabileceği ve bağlı olduğu herhangi bir ağ üzerinden virüsü yayabileceği anlamına gelir. USB virüsleri nasıl bulaşır? Bu virüsler kasıtlı ya da kasıtsız yollarla cihazınıza bulaşabilir.
Virüsler hücrelerden oluşmazlar, kendilerini sabit bir durumda tutamazlar, büyüyemezler ve kendi enerjilerini üretemezler. Virüsler kopyalarını oluşturup çevrelerine uyum sağlasalar da, gerçek canlı organizmalardan çok androidlere benzerler.
"Bilgisayar virüsü, canlı olmayan bir sistem içine yerleştirilen küçük bir program, bir dizi komut; ama biyolojik virüsler, canlı organizmalar- ne alakası var?" diyebilirsiniz.
Sistem geri yükleme ile virüsler silinmez. Temiz format atman ya da AV ile silmen gerekir.
Bilgisayarınıza bir virüsün bulaşabileceği üç ana yol bulunmaktadır. Birinci yol: USB bellek gibi çıkarılabilir ortam aygıtını bilgisayarınıza takmak virüs bulaştırabilir. Bilgisayarınıza bilinmeyen bir kaynaktan gelen USB bellek veya disk takarsanız virüs bulaşabilir.
Bir sitenin güvenli değil ya da tehlikeli olması durumunda URL ve adres kısmında üçgen içinde ünlem işareti konulur. Sitenin güvenlik sertifikası olmadığından arama motoru sitenin güvenli olmadığını düşünür. Üçgen içinde ünlem işareti olan sitelerden mümkünse alışveriş yapmayın.
Virustotal eklentisi ile Chrome ve Firefox üzerinden sadece sağ tuşla tıklayarak dosya veya web sitesini virüs taramasından geçirebilirsiniz. .rar ve . zip formatında şifeli dosyaları virüs taramasından geçirmek mümkün değil. Bu dosyaları ancak şifresini açtıktan sonra taratabilirsiniz.
Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor ki virüslü mail posta kutunuza düştüğü anda bilgisayarınıza virüs bulaşmaz. Ancak ilgili maildeki ekli dosyayı açmaya çalıştığınızda veya mailde yer alan linke tıkladığınızda bilgisayarınıza virüs bulaşır.
Format çoğu olaya kesin çözümdür.Trojen vb. virüslerden format sonrası eser kalmaz.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri