Bununla birlikte süt (milk), water (su), kahve (coffee) gibi sıvı maddeler de sayılamayan nesneleri ifade eder.
Some other uncountable nouns / Diğer bazı sayılamayan isimler: flour / un, oil / yağ – petrol, water / su, time / zaman, grass / çimen, traffic / trafik, bread / ekmek, milk / süt, cheese / peynir, coal / kömür, paper / kağıt, juice / meyve suyu, hair / saç, physics / fizik, butter / tereyağı, etc.
Tek tek sayılması bir hayli zor olan saç, şeker, pirinç gibi kelimelerle, belirli sabit bir formu olmayan su, süt gibi akışkan maddeler bu tarz bir adlandırmayla anılır. Ayrıca knowledge (bilgi), advice (tavsiye) gibi soyut olan kelimeler de sayılamayan isimlerdir.
Süt (milk) ⇒ Sayılamaz (uncountable)
► Sayılamayan isimler
Hammaddeler, kavramlar, bilgiler v.b. gibi sayılarla ifade edilemeyen kelimeler-isimler “Uncountable” yani “Sayılamayan” olarak nitelendirilir. Örnek: intelligence(zeka), wood (odun), cheese (peynir), anger (öfke)….
İlgili 35 soru bulundu
Yani bir, iki, üç diye sayamıyoruz. Ayrıca süt ürünlerinin hepsi sayılamıyordu. Bu yüzden yoğurt; uncountable (sayılamaz) 'dır.
Money (para), Hair (saç), tea (çay), sugar (şeker), water (su), air (hava), rice (pirinç), knowledge(bilgi), beauty (güzellik), anger (öfke), love (sevgi), safety (güvenlik), evidence (kanıt) gibi kelimeler “uncountable nouns” yani sayılamayan ve çoğul halleri bulunmayan isimlerdir.
Örneğin “milk (süt)” kelimesi sayılamayan bir isimdir. Elinizde ne kadar süt olduğunu anlatmak için 1 süt, 2 süt yerine 1 bardak süt, 2 şişe süt gibi ifadeler kullanırız. Bu tür sayılamayan nesnelerin miktarını sorarken “How Much” kullanırız.
( " apple, pear, orange " gibi meyveler tek başına sayılabilse bile " fruit " grup ismi olduğundan dolayı sayılamıyor. İşte aşağıda verilen kelimelerde grup isminden sayıldığı için sayılamıyor. ) fruit ( Sayılabilen nesneler gibi kullanıldığı cümleler olabilir.
Sayılabilen kelimelerde a lot of: “birçok” anlamındadır. Sayılamayan (uncountable) isimler: Water, honey, money, fruit, furniture, corn, tea, sugar, milk vb. Sayılamayan isimler bir, iki, üç şeklinde ifade edilemeyen isimlerdir.
Sayılamayan isimlere örnek vermek gerekirse : butter (yağ) money (para) vegetable (sebze)
"tereyağ" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 3 sonuç butter i. butter i.
Dondurma da bu yüzden sayılamayan kelimelerdendir. Dondurma sütten yapılır. Süt ve sütten yapılan her şey sayılamayan kelimedir.
Bir elma, iki elma, üç elma diyebiliriz. Dolayısıyla elma sayılabilen bir isimdir. Fakat bir su, iki su, üç su diye suyu adet olarak sayamayız. İşte bu yüzden su sayılamayan bir isimdir.
Any, hem sayılabilen hem de sayılamayanlarla kullanılır. Hem olumsuz hem de soru cümlelerinde kullanılır.
Food, sayılamayan bir kelimedir. Çünkü belli bir şey değildir. Sayılamaz, bu yüzden -s takısı (çoğul ek) gelemez.
》İngilizcede peynir sayılamaz. Yani uncountable'dır. 》 Sayılabilen isimlere "countable nouns", sayılamayan isimlere "uncountable nouns" denir.
Sayılabilen ve Sayılamayan Yemek Çeşitleri
Üzüm (grapes), bisküvi (a biscuit / biscuits), karpuz (a watermelon / watermelons) gibi tekil kullanılan, çoğullaştırılabilen ya da tekil olamayacak çok taneli yiyecekler sayılabilen isimler (countble nouns) sınıfındadır.
"patates" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 18 sonuç potato i. tater i.
Süt buna bir örnektir. Milk, yani süt ismi sayılamayan bir isim olduğu için soru kalıbı olarak ''How Much'' kalıbı kullanılır. Bunlar dışında ekmek (bread), çay (tea) kahve (coffe) gibi sayılamayan isimlerde de bu sor kalıbı kullanılabilir.
Uncountable: sayılamayanlar = örnek = rain, paper, snow, sugar, tea, rice,... (yağmur, kağıt, kar, şeker, çay, pirinç,...)
çikolata sayılamaz o nedenle uncountable olarak geçer.
Merhaba, "Cake" kelimesini tek başına kullanıldığında uncountable yani sayılamaz bir isimdir. Bu yüzden; "I would like to have 5 cakes" şeklinde bir cümle yazamayız çünkü "cake" kelimesi sayılamaz olduğu için çoğul eki alamaz.
Evet sayılır✔ Yani Countable diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri