İnsan her yaşta yüzmeyi öğrenebilir. Ancak öncelikle temel yüzme becerilerini öğrenmek gerekir. Herkes kendi başına da temel yüzme becerilerini edinebilir.
Suyun içinde daha uzun süre yorulmadan kalabilmek ve hızlı ilerleyebilmek için elbette bazı teknikler ve stiller vardır; ama temelde yüzme denilen eylem, kişi kendini rahat bıraktığı sürece doğal olarak gelişebilecek bir süreçtir.
Yüzme bilmeyen kişiler havuza giremez. Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur.
Düzenli olarak kursa gelen, kararlı olan herkes ortalama 8 ile 12 saat arasında yüzmeyi öğrenebilmektedir. Yüzmeyi kaç günde öğrenebilirim derseniz özelliklerinizi iyi bilmeniz gerekir. Yüzmeyi öğrenme süresi minimum 2 ay, maksimum 4 ay olabilmektedir.
Bu günkü konumuz bir günde yüzme öğrenilir mi? Çok sıklıkla karşılaştığımız bu sorunun cevabını bilimsel olarak aşağıda sizlere paylaştık. Bir günde yüzme öğrenmek mümkün değildir. Yüzme, karmaşık bir motor becerisidir ve insanlar genellikle yüzme öğrenirken birden fazla seans gerektirirler.
İlgili 33 soru bulundu
İnsan her yaşta yüzmeyi öğrenebilir. Ancak öncelikle temel yüzme becerilerini öğrenmek gerekir. Herkes kendi başına da temel yüzme becerilerini edinebilir.
Yüzme, bir spor dalı olarak çocukların fiziksel olduğu kadar zihinsel ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlıyor. Bazı yöntemler ile yüzme eğitimi iki aylıkken başlasa da uzmanlar ideal yüzme yaşı olarak 4-8 yaş aralığını işaret ediyorlar.
Herkes yüzme öğrenebilir , yüzme sonradan öğrenilen ve unutulmayan bir aktivitedir. Yüzme eğitimi , bisiklet sürmeyi öğrenme , araba sürmeyi öğrenme vb. aktiviteler gibidir.
Her insana göre farklılık gösteren bir durum bu. Kimi insanın vücudu yüzme sporuna yatkındır 1–2 ayda öğrenir. Kimi insanın vücudu yüzme sporuna yatkın değildir sudan korkar, panik yapar v.b. problemler yüzünden yüzmeyi öğrenme süresi 4–5 aya kadar uzayabilir.
Uzun süre yüzmüyorsa eğer yüzme tekniklerinde de gerileme olur. Belli bir süre önceki antrenmanlarına geri dönerek kondisyonunu ve yüzme tekniğini antrenmanlara başlayarak geliştirebilir. Peki merak konusu olan bu yüzme nasıl unutulur? Kısa bir süre eğitim almış olan biri eğer 3 – 5 yıl yüzmez ise yüzmeyi unutabilir.
Yüzme öğrenirken yardım almak neden önemli? Yüzmeyi tek başına öğrenmek elbette mümkün olabiliyor. Özellikle yetişkinler, yardım almadan ya da kursa gitmeden yüzmeyi öğrenebiliyorlar. “Yuzme nasıl öğrenilir?” sorusuna verilecek yanıtlar ve yüzme tüyoları bu konuda yönlendirici olabiliyor.
Ayrıca tahrişe neden olur; bazen aşırı havuz kokusu yaratır ve gözleriniz yanar. Siyanojen klorid de tahriş edici bir maddedir ve vücudun oksijen kullanma yeteneğini gerçekten etkileyebilir. Ne kadar idrarla dolu olursa olsun, bir havuzda bundan dolayı ölünmez- fakat kesinlikle bunu solumanız sizin için iyi değil.
Profesyonel anlamda yüzme öğrenme ve yüzme tekniklerini geliştirmek için mutlaka profesyonel bir havuzda eğitim almalısınız. Denizde mi yoksa havuzda mı su üstünde durmak daha kolaydır? Sorusuna cevap tabi ki denizdir. Bunun nedeni ise suyun kaldırma gücü tatlı ve tuzlu su faktörüdür.
Yüzme öğrenme korkusu, yenilmesi gereken bir durumdur. Bunun için de yüzmenin ne denli faydalı bir spor olduğu vurgulanmalı ve bunun üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Yüzmeyi öğrenecek olan kişinin öncelikle suya alıştırılması gerekir. Daha sonrasında ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekecektir.
Birçok farklı kası aynı anda eş zamanlı şekilde çalıştırma imkanı tanıyan yüzme, günümüzde kas gelişimi konusunda en kolay ve pratik seçenekler arasında yer alır. Birkaç ay boyunca düzenli olarak yapılacak yüzme ile beraber belirgin oranda kasların şekillendiğini görmek mümkün.
Öncelikle yüzmenin yaşı yoktur, yüzdüğünüz havuzlarda 3-4 yaşlarında afacanların yüzmeyi öğrenme çabalarına da şahit olacaksınız, 50′li yaşlarda düzenli olarak antrenmana gelen kişilere de. Henüz yüzmeyi bilmiyor olabilirsiniz, yaşınızın da önemi yok yüzmeye başlamak için.
Güvenli bir eğitim başlangıcı için ilk yüzme dersinde daha çok eğitmeniniz size yüzmenin temel bilgilerini aktarır. Yüzmede nefes egzersizleri, yüzmede su üstünde kalabilme, en kolay teknik olan serbest yüzme stilinde ayak çırpma, streamline suda kayma suyun akış çizgisini hissetme dediğimiz teknikler öğretilir.
Suyun üzerinde durabilmek için yapılması gerekenler noktasında ise dik durmamak ve yatay durmak gerekmektedir. Diğer bir nokta ise su üzerinde durmak için 45 derecelik açı ile hareket etmek gerekmektedir. Kulübümüzde yüzme dersi su üstünde durma çalışmaları yüzme eğitimleri sırasında yapılmaktadır.
“Yetişkinliğe erişip de yüzmeyi öğrenmek de neyin nesi?!” diyenler varsa eğer onlara inat, ufak tefek tüyolarla karşınızdayız. Pek çok merak için yaşımızı bahane ediyoruz ya, yok aslında öyle bir şey. Hele ki yüzmeyi öğrenmenin yaşı hiç yok.
Hayır. Dalış yapmak için Olimpiyat sporcusu ya da hatta iyi yüzücü olmak zorunda değilsiniz. Yüzme becerisi belirli bir aşamadan sonra zaten olmazsa olmaz hale geliyor.
Her yaşta birey yüzme sporuna başlayabilir.
Yüzme öğrenememiş olmanın en büyük sebeplerinden biri, su korkusu ve derinlik korkusudur. Bu da çoğu kişi de vardır. Fakat profesyonel yardım almak yerine: eş, dost, akraba ve ya arkadaş grubumuzdan yardım isteriz ya da biz istemesek de onlar bize yardımcı olmaya çalışırlar. Her halükarda sonuç negatif olur.
Yüzücülerin boyları uzun, genelde 1,90 ile 2 metre arasında değişiyor. Ortalama kilo 90, ama boy avantajı önemli.
"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında hayata geçirilen yüzme kursları ile 6-18 yaş grubundaki çocuklar yüzme öğreniyor.
Yüzme ruh ve beden sağlığını geliştiren sporlardan biri olmaktadır. Yüzmeye başlama yaşı, çocukların erken yaş dönemlerinden itibaren profesyonel olarak yüzmesi için onlara ömürleri boyunca edinecekleri hobi ve spor malzemesi bulunmaktadır. 15 yaşında hangi spora başlanır derseniz yüzme sizin içinde ideal olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri