1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
BTK'nın aldığı karar ile bu değiştirildi. İkinci faturanın son ödeme tarihinin 15 gün geçmesinin ardından hat kapatılıyor. Borcunu ödemeyen vatandaşlar hat kapama ve borç ödeme listesine alınıyor. Listenin durumuna göre kapatma işlemi bir ya da iki gün önce de gerçekleşebiliyor” açıklamasında bulundular.
Ödenmemiş Fatura Nedeni ile Hizmetin Kısıtlanması
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir.
3 ay boyunca ödemeyince sana ihbar mektubu gelir, ihbar mektubunu teslim aldığın tarihten itibaren 21 gün içinde ödemezsen yasal takip yollarına başvurulacağı bilgisini verirler yani yaklaşık 4 ay gibi bir süren var tabi ilk ödemediğin faturadan sonra bir kaç gün içinde hat kısıtlanır.
Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
İlgili 31 soru bulundu
Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir. Eğer bu fatura kesim süresi olarak belirtilen 7 günlük süre ile bir sonraki aya geçiş var ise faturanın ilgili ayın KDV beyannamesinde yer alması gerektiğinden o ay içinde düzenlenmelidir.
Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesinde “Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği” belirtilmiştir.
Zira az önce de bahsettiğimiz gibi açık fatura, bedelin henüz ödenmediğine karine teşkil etmektedir. Özetle, faturaya dayalı icra takibi başlatırken, takip öncesi faiz işletmek için faturanın borçluya tebliğ edilmiş olması gerekmekte ve tebliğ tarihinden itibaren borçluya 8 gün süre tanınmalıdır.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, telefon ve internet fatura borçlarından dolayı abonelere icra takibi başlatılmadan önce yazılı uyarı yapılacağını ve borcun ödenmesi için 15 günlük ek süre tanınacağını açıkladı.
"Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor. Tüketici Kanunu, 3 bin 480 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını zorunlu kılıyor.
2. faturanın son ödeme tarihi geçtikten 2 hafta sonra kesilir. Yani 3. fatura çıkmadan neti kesiyorlar.
**Hizmetin Durdurulması: Abone hizmetlerinin, acil arama hizmeti hariç olmak üzere, gelen ve giden aramalar ile kısa mesajlara kapatılması ve internet erişim hizmetlerinin durdurulması, 9- Fatura borcunun ödenmemesi halinde öncelikle kısıtlama akabinde durdurma işlemi yapılmaktadır.
Firmadan firmaya değişir Süperonline Türk Telekom falan 2. faturanın son ödeme tarihinden sonra 1-2 hafta süre verip öyle kesiyo Vodafoneda abartmadığın sürece aylarca ödemesende kesilmiyo eğer kesilirse 25TL açma kapama parası alıyolar bu arada istersen interneti 3 ay boyunca dondurma hakkın var.
Abonelik Sözleşmelerinin Feshi
Şirket bu talebinizi kabul etmek zorundadır. Usulüne uygun bir fesih bildiriminin ardından şirketin fesih bildiriminin yapıldığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde tüketicinin talebi doğrultusunda sözleşmeyi feshetmek zorundadır.
Size ulaşan faturaların son ödeme tarihleri de, fatura kesilme tarihinin 10 gün sonrası olarak belirlenir ve faturanıza da bu şekilde yansıtılır.
Telefon ve internet aboneliklerinde artık kullanmadığınız hizmetlerin ücretini ödemeyeceğiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, abonelik iptal eden tüketicilerin aylık faturalarında sadece kullandığı kadar hizmet bedelini ödeyeceklerini açıkladı.
Maddesi kapsamında 2.000 Türk Lirasının altındaki icra takip dosyalarının kapatılması imkanı getirilmiştir. İlgili torba yasa hem alacaklı hem de borçlu bakımından oldukça faydalı düzenlemeler ihtiva ediyor.
Bunun yanı sıra haciz konusunda verilecek olan takip kararının kesinleşmesi de şarttır. İlamsız olarak tanımlanan icra takiplerinde ise ödeme emri tebliğin üzerinden bir süre belirlenmiştir. Bu süre 7 gündür. 7 gün içinde herhangi bir itiraz söz konusu değilse haciz işlemlerine başlanır.
Herkes borçlarından dolayı şahsi olarak sorumludur. Kendi borçlarınız için anne veya babanızın mallarına haciz gelemez. Ancak bu malların size miras kalması halinde mirastan üzerinize düşen hakkınıza haciz gelebileceği unutulmamalıdır.
İhtarnamede, borcun 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yer alır. Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
İcra davası sonuçlanma süresi 10 günlük bir süreci kapsamaktadır. Bu süreç içerisinde dava açılır ve borçlu tarafa tebliğ edilir. Sonuçlanma alacaklı ile borçlu arasındaki borç ilişkisine dayandırılmaktadır. Tarafların anlaşması halinde kısa süre içerisinde borç tahsil edilebilir.
İcra ve İflas Kanunu'nun 83. maddesinde maaş haczi kesintisinde işçinin maaşının en az ¼'ü'nün haczedilmesi gerektiği düzenlenmiştir. ''haczolunacak miktar bunların dörtte birinden az olamaz.'' Bu düzenlemenin aksine 4857 Sayılı İş Kanunu uyarınca bir işçinin aylık ücretinin en fazla ¼'ü haczedilebilecektir.
e-Fatura Kaç Gün Geriye Dönük Kesilebilir? Geriye dönük e-fatura kesme süresi 7 gündür. e-Fatura en fazla 7 gün geriye kesilebilir.
Yani Türk Borçlar Kanunu hükümleri açısından da malın tesliminden önce fatura düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır. Öte yandan Mali İdare uygulamaları da malın teslimi ya da hizmetin ifasından önce fatura düzenlenebileceğini ve bu konuda yasal bir engel bulunmadığını göstermektedir.
Fatura Düzenleme Sınırı ilgili madde hükümlerine göre; satılan malın veya ifa edilen hizmet bedelinin yer alan hadleri geçmesi halinde malı satanın veya işi yapanın fatura kesmesi gerekmektedir. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 Yılı tutarı 4.400 TL 'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri