İçeriğin izlenebilmesi için internet bağlantısı gereklidir.
Uydusuz, çanaksız ulusal kanalları izlemek için bir platforma üye olabilirsiniz veya ücretsiz bir şekilde telefonunuzun yansıtma özelliği ile tv ye bağlanabilirsiniz. iptv olabilir, youtube üzerinde zaten birçok kanalın canlı yayını var, tivibu, türksat kablo vs. hepsi kabloyla ve antenle doğrudan bağlı.
Uydu yayınlarının izlenebilmesi için alış anteni, LNB ve uydu alıcıları (receiver) kullanılmaktadır. Yayınların sorunsuz izlenebilmesi ancak alış anteninin uyduya tam olarak odaklanması ile mümkündür. Bu nedenle anten kurulumu mutlaka yeterli teknik bilgiye ve donanıma sahip profesyonel servislere yaptırılmalıdır.
Günde ortalama 5 dakikalık bir video klip izleme aylık kotaya 300 MB olarak yansıyor. - İnternetten radyo 64 Kbit, TV yayınlarının 256 Kbit üzerinden yapıldığı dikkate alındığında internetten 1 saatlik radyo dinleme 28 MB, TV seyretmede ise yaklaşık 120 MB kotanızdan düşüyor.
İlgili 19 soru bulundu
İnternetsiz televizyona internet nasıl bağlanır diyenler için iki yöntem vardır. Birincisi Google Chromecast, Miracast gibi uygulamalar kullanarak telefon bağlantısı oluşturmak. İkincisi de MHL ve SlimPort gibi HDMI çıkışı oluşturan kablolar kullanmak.
Netflix'in içeriklerini standart bir kalitede izlerseniz ise 1 saat içinde maksimum 0.7 GB veri kullanırsınız. En iyi video kalitesi ile dizi ve film izlemek da kendi içinde farklılık gösteriyor. Standart çözünürlük maksimum 1 GB harcarken, yüksek çözünürlük asgari 3 GB internet harcıyor.
Televizyonla ya da ayrı olarak kullanım güvenliği sağlayan ileri teknoloji aygıtı çanaksız uydu alıcısı internetsiz olarak da kullanılırken uydu internet ağı desteğiyle farklı cihazlarla bağlantı kurulabilir.
Dâhilî uydu alıcı televizyonuzda ekstra bir aparata ihtiyaç duymadan uydu kanallarını izlemenizi sağlar. Bu ürün, televizyonun içine gömülüdür. Yani uydu alıcı ayrı bir noktada konumlanmadan televizyonun içine entegre bir biçimde bulunur. Bu ürünün bağlantı sistemi tıpkı kutu alıcılara benzer.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Çanaksız uydu alıcı nasıl çalışır? Çanaksız uydu alıcı, uydu yayınlarını internet veya kablosuz bağlantı aracılığıyla alır ve televizyonunuza aktarır. Böylece herhangi bir çanak antene ihtiyaç duymadan uydu yayınlarını izleyebilirsiniz.
Standart kanalları izleyebilmek için dâhili uydu alıcılı TV modelleri de dahil olmak üzere tüm TV modelleri için çanak anten gereklidir. Ancak yalnızca yayınları internet üzerinden alan IP TV seçeneklerinde ekstra çanak antene ihtiyaç duyulmayabilir.
Kablosuz ağa bağlanma özelliği bulunan televizyonlarda interneti kullanımı son derece kolaydır. Bunun için televizyonun ayarlar bölümünden kablosuz ağ sekmesini seçerek mevcut alanda kullanılan internet ağına bağlanabilirsiniz.
Eğer televizyonunuz smart tv değilse, yani internetsizse ya telefon bağlantısı oluşturarak internete bağlanabilirsiniz ya da kablo kullanarak. Google Chromecast uygulamasıyla telefon bağlantısı oluşturmak mümkün, IOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Apple TV seçeneği var.
Telefonu televizyona yansıtmak için güvenilir ve etkili yollardan biri kablolardan yardım almaktır. Akıllı televizyonların yanında ya da arkasında yer alan HDMI girişini kullanarak cihazınızı kolayca televizyona bağlayabilirsiniz.
Smart Özelliğine Sahip Olmayan Televizyona Bağlanmak
Android'in bildirim alanına girdiğinizde Quick Settings menüsünde bulunan Cast komutunu kullanarak bağlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Miracast teknolojisi, bazı televizyonlarda bulunabiliyor. Televizyonunuzda Miracast yoksa Blu-Ray oynatıcı bulunabilir.
Kendinden Uydulu TV modeli, bir diğer adıyla dâhili uydu alıcılı TV modellerinde uydu alıcısı televizyonun içine gömülü şekildedir. Televizyonlardan görüntü alabilmek için başka bir uydu alıcısına gerek kalmaz. Geçmiş dönemlerdeki teknolojik yöntemlerde, uydu alıcısı televizyon dışında bir noktada bulunur.
Antensiz uydu alıcısı internet yoluyla sinyal alımını gerçekleştirerek sesli görüntüleri full HD kalitesiyle ekrana yansıtır. Kullanımı oldukça zahmetsiz ve rahat olan HD uydu alıcıları sayesinde TV yayınını izlemek için çanak anteninizin olmasına gerek yoktur.
D-SMART İÇİN EN AZ KAÇ ÇANAK KULLANMAM GEREKİYOR? Türksat uydusu üzerindeki tüm kanalları ve D-Smart kanallarını izlemek için tek çanak kullanmanız yeterlidir. Birden fazla çanak kurulumu yaptırmanız halinde diğer uydulardaki kanalları da izleyebilirsiniz.
Uydu Alıcısı, Uydudan yeryüzüne gönderilen mikrodalga formatındaki sinyallerin uydu çanağının ucundaki bağlantıdan alıcınıza ulaşması sonucu sinyallerin işlenmesi ile televizyon ekranında görüntüye çevirme işlemini sağlayan cihazlara verilen isimdir.
Akıllı TV çanaksız uydu alıcısı modelleri sayesinde internet bağlantısıyla yurt içi ve yurt dışında yayın yapan tüm kanalları izleyebilirsiniz. Çanaksız uydu alıcısı online alışveriş imkanı ile kolaylıkla elde edilebilir. Çanaksız uydu alıcısı fiyatları ise modellere göre değişiklik gösterebilir.
Wifi uydu alıcıları, genellikle farklı uydu yayınlarını destekler. Örneğin, Türksat, Digiturk, D-Smart gibi yayınları almanızı sağlar. Akıllı TV işlevleri nelerdir? Akıllı TV işlevleri, internete bağlanma, uygulama indirme, film ve dizi platformlarına erişim gibi özelliklerdir.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir!
720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
Bir videoyu 1080p görüntü kalitesiyle izlediğinizde dakikada 50 MB saatte ise 3.000 MB yani 3GB internet harcamaktadır. Görüntü kalitesi arttıkça internet daha hızlı harcanacaktır. Özellikle görüntü kalitesi çok yüksek olan 4K videolarında saatte yaklaşık 16 GB internet harcanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri