1- Sürücü Belgesi Randevusu Nasıl Alınır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.
Yurttaşlar, sürücü belgesi başvuru randevularını, T.C Kimlik numaraları ve şifreleyile e-Devlet sistemine girip, arama butonuna ''Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'' yazdıktan sonra çıkan arama sonuçlarından, ''Sürücü belgesi başvuru randevusu'' kısmına tıklayarak alabiliyor.
Sürücü belgesi başvurusu yapmak için, telefonla veya internetten randevu alabilirsiniz.
Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
1- Sürücü Belgesi Randevusu Nasıl Alınır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile ilgili olarak tek bir randevu portali üzerinden randevu alınabilmesi sağlanmıştır, Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
İlimiz Merkez ilçe Nüfus Müdürlüğüne randevusuz olarak başvurulabileceği gibi aynı zamanda Alo 199 hattından veya https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web sitesinden randevu alarak başvurmak mümkündür.Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne randevu alınmadan, doğrudan gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme ...
Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı • Eski sürücü belgesi • Sürücü sağlık raporu • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf • Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa) • 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması • Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” ...
İlk defa ehliyet alacak sürücülerin başvuru işlemleri il ve ilçe nüfus müdürlükleri aracılığı ile yapılır. Nüfus müdürlüklerine gitmeden önce yukarıdaki bütün belgelerin hazır edilmesi ve nüfus müdürlüğü online randevu sisteminden randevu alınması gerekmektedir.
1-İnternet üzerinden randevu alırken öncelikle TC Kimlik No doğrulama ve güvenlik işlemlerini tam yapmalısınız. 2- Nüfus Müdürlüklerinin Çalışma saatleri illere göre değişse bile genellikle 08.00-17.00 veya 08.30-17.30 saatleri arasında randevu alabilmektesiniz.
Kursa gitmeden ehliyet almak diye bir durum söz konusu değil. Teorik dersler sağlık dersleri gibi bir dizi dersleri almanız gerekiyor.
Ehliyet yenileme için sağlık raporu e-Devlet üzerinden alınamıyor. Ancak platform üzerinden rapor almak için gerekli olan kişisel sağlık bilgi formu oluşturulabiliyor.
Ehliyet Harç Ödemeleri Nereye Yatırılır? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılıyor.
Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabiliyor.
A.
Nüfus Cüzdanı Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş) Banka dekontu (Güncel ücret listesi ve Anlaşmalı Banka listesi aşağıdadır.)
2016 yılından bu yana basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu. Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri bir güne düşürüldü.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevularına gelemeyecek vatandaşların, randevularını iptal etmemeleri halinde 2 haftaya kadar yeni randevu alamayacaklarını duyurdu.
Nüfus müdürlüklerinin kapasitesinin artırılmasıyla randevular yakın tarihlere verilmeye başlandı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler dahil olmak üzere işlemler için randevu süresi bir güne düşürüldü. Böylece yeni dönemde kimlik, ehliyet, pasaport almak isteyenler, başvuru yaptığı güne randevu alabiliyor.
8- Yeni ehliyet alındıktan sonra kimlik ile birleştirme işlemi için ilk baştaki sıralama izlenerek başvurulabilir. Çoğu durumda yeni ehliyet alma başvurusu sırasında birleştirme işlemi için de başvuru yapılabiliyor. Bazı durumlarda ise birleştirme işlemi için ek bir randevu almanız istenebilir.
Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan yurttaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay önce çekilmiş olması şart), sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.
Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösterir. 2022 yılında 130 TL olan ehliyet sınav ücreti de yükseldi. 2023'te A sınıfı sürücü belgesi harcı 825,70 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 2 bin 489,90 lira olarak uygulanacak.
2.3. B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar? B sınıfı ehliyet harç ücreti ise 2023'de 2.489,90 TL. Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri