IP Adresi ile normal şartlar altında hiçbir şey yapılamaz. Yani ip adresinize sahip olan biri telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki fotoğrafları, size ait kişisel bilgileri elde edemez. İp adresi servis sağlayıcının (telefon için turkcell, avea, vodafone, bilgisayar için ttnet, superonline vs.)
IP adresinizi bilen başka bir oyunu size doğrudan paket gönderebilir. Eğer iyi amaçlıysa sorun olmaz çünkü bu en hızlı iletişim şeklidir. Fakat kötü amaçlı bir kullanıcı herkese açık IP adresinizi bilirse internet bağlantınızı paketlerle meşgul edebilir. Buna DoS (denial of service, hizmet engelleme) saldırısı denir.
IP adresleri sadece internete bağlanan cihazların birbirleri ile iletişim kurması için kullanılır. Herhangi bir kişinin IP adresinin başkası tarafından kullanılması tehlikeli bir durum değildir. O kişiler IP adresine ulaşsa dahi hiçbir işlem yapamazlar.
Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.
İnternet Sağlayıcı firma hariç hiç kimse IP Adresinden adresini bulamaz. Sokağa kadar bulunur. Onun harici apartman ev adresi falan sadece servis sağlayıcısı bulabilir. Normal birisi sadece alanı sokağa kadar daraltabilir.
İlgili 26 soru bulundu
IP adresleri, mahkumiyet kararı verilmesi için tek başına yeterli bir delil olarak kabul edilmese de başka destekleyici delillerin bulunması halinde IP adresinden tespit edilen kişi hakkında mahkumiyet kararı verilebilir. Yargıtay kararları da bu şekildedir.
İnternette anonim olarak gezinmek için IP adresini gizli tutmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. IP adresi kapatma yöntemleri arasında VPN, Tor tarayıcısı ve Proxy sunucusu yer alır. Kullanıcılar bu yöntemleri uygulayarak, IP adreslerini gizleyebilir. VPN ile IP adresi gizleme: VPN ile IP adresini gizlemek mümkündür.
IP Adresleri sadece elektronik cihazların birbirini tanıması için kullanılan bir adrestir. Bir başkasının eline gecen IP adresi ile herhangi bir işlem yapılamaz. Hatta hiçbir şey yapılamaz.
Cihazlar, bu sayede birbirlerinin erişim adreslerini tespit edebilmektedirler. Aynı zamanda, IP adresinden yola çıkarak kullanıcıya dair birtakım veriler edinilebilmektedir. Bu bilgilerin başında, IP adresini kullanan cihazın adresi ya da kullanıcının ziyaret ettiği internet sitelerinin listesi gibi bilgiler bulunur.
Wi-Fi bağlantısı için
İnternet >Ayarlar > Ağ & Wi-Fi'> Başlat'ı Wi-Fi ardından bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına seçin. Özellikler'in altında, IPv4 adresi'nin yanında gösterilen IP adresinizi bulun.
Ancak Facebook; insan hayatının korunması için önemli olan intihara teşebbüs, öldürmeye teşebbüs, kayıp bir şahsın bulunması veya çocukların cinsel istismarı gibi suçları acil husus kabul ederek adli makamlarımız tarafından doğrudan başvurulduğunda trafik veya IP bilgilerini vermektedir.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
IP adresini değiştirmek istediğiniz, bağlı olduğunuz ağa basılı tutup “Unut” seçeneğini kullanın. Sonrasında “Kullanılabilir Wi-Fi Ağları” listesini bulup “Gelişmiş Seçenekler” > “DHCP” seçeneğini tıklayın. Buradan “statik” kısmını seçin ve IP adresi alanlarını doldurun. Wi-Fi'ye tekrar bağlanın.
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
IP Adresi ile normal şartlar altında hiçbir şey yapılamaz. Yani ip adresinize sahip olan biri telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki fotoğrafları, size ait kişisel bilgileri elde edemez.
IP adresiniz açığa çıktığında, sizin hakkınızda önemli bilgileri ifşa edebilir. İlk olarak, insanlar konumunuzu öğrenebilir. Birisi sizi bulmak istiyorsa, gerçek IP adresinizi kullanmak iyi bir başlangıçtır. İkincisi, gezinme geçmişiniz birçok DNS sunucusunda kaydedilir.
Bunun için; Android cihazınızdan 'Ayarlar' menüsüne gelebilirsiniz. Ardından ayarlar menüsündeki 'Wi-Fi' bölümüne girmeli ve şimdi ya da daha önce bağlanmış olduğunuz bir kablosuz ağa dokunmalısınız. Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdiğinizde Android cihazınızın yerel ağdaki IP adresini görebilirsiniz.
Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır. Açılan sayfada modemin IP adresinin yazdığı satıra basılarak istenilen şekilde değiştirilebilir.
İnternet etkinliğiniz ISP'den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP'nin görevidir. Ancak IP adresiniz değişebilir. Örneğin modeminizi veya yönlendiricinizi açıp kapatmak IP adresini değiştirebilir.
imkanı yok. isterse FBI CIA NATO TÜRK POLİSİ hiçbiri farketmez.
IP diye tabir ettiğimiz olayın açılımı Internet Protocol 'dür. IP adresinizi herkes göremez ancak girdiğiniz web siteleri sizi takip edebilirler. IP adresiniz modemi kapatıp açtıkça sürekli değişir. Sadece statik IP 'ler aynı kalır.
Bilişim Sistemine Girme Suçunun Cezası (TCK 243) Bilişim sistemine girme suçunun cezası şu şekildedir: Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir (TCK m.243/1).
Günümüzde internet ortamında veri trafiğinin kolaylıkla manipüle edilebilir nitelikte olması, hükmün kurulması için kullanılacak delil olarak IP adresinin tek başına yeterli olmadığını göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri