Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz.
Aslında IP, internet Protokolü'nün kısaltmasıdır. Fakat Ip kameralar internet bağlantısı olmadan mükemmel bir şekilde de çalışmaktadır.
IP kamera tıpkı bilgisayar gibi doğrudan bir ağa bağlıdır. Video direkt olarak dijital ortama kaydedildiği için onu dijitalleştirmek için bir DVR'a ihtiyacınız olmayacaktır. Kamerayı bir kayıt cihazına bağlamanıza gerek kalmaz, çünkü her cihaz networke bağlıdır.
Tercih edilen kullanım şekline ve markaya göre ayda ortalama olarak 30 GB – 400 GB veri harcayabilir.
Elektrik bağlantısı olmasa da gelişmiş pil teknolojisi sayesinde kesintisiz görüntü kaydı alabilirler. Bazı kablosuz kameralar ise sadece hareket algıladığında kayıt almaya başlayarak enerji tasarrufu sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
Son olarak ise bir kablosuz kamera genellikle ana merkezden çok uzakta olamaz. Doğrudan görüş hattı var ise kablosuz kameranın menzili 500 metre veya daha fazlasına ulaşabilmektedir. Bir evin içinde aralık her zaman olmasa da genellikle daha düşüktür - yaklaşık 150 metre.
Eğer güvenlik kamerası kaç gün kayıt yapar diye merak ediyorsanız kamera kayıtları 7 gün ile 1 yıl arası değişmektedir.
Kalın etli cat7 ve cat6 olan kablolar ile 120 metreye akdar sorunsuz gidebilirsiniz. Maximum mesafe 800 metre olsa siz ilk 100 metreye bir pano koysanız ve sonrasında her 200 metrede bir pano koyarak bunları fiberle bağlsanız sanırım sorun kalmaz.
Yapmanız gereken şey ilk etapta cihazın adaptörü ile elektriğe bağlanması ardından bir network kablosu ile modeminize giriş yapmaktır. Kameranız ile modeminiz aynı IP grubunda çalışıyor ise Explorer pencerenizden kitapçıkta gelen IP numarasını direk tuşlayarak bağlanabilir ve menü işlemlerine ulaşabilirsiniz.
IP kameraların çalışma sistemi, temel olarak yakaladığı görüntüyü kullanıcıya anlık olarak iletmektir. Bu iletimde öncelikle ip kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali, ip kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir.
Akıllı ev sistemi olan ya da olmayan apartmanlarda kötü niyetli kişilerden ve problemlerden korunmak için güvenlik kameraları bulunur. Apartmanlarda genellikle kullanıma uygun olarak 15 gün ile 4 hafta aralığında kayıt süresi olan güvenlik kameraları vardır.
IP kameraların ve NVR'ların ağa bağlı olmasından dolayı en büyük dezavantajı ise siber güvenlik! Siber saldırılar ile; IP kamera sisteminizin ayarları değiştirilebilir, kaydedilen görüntüleriniz çalınabilir, sisteminiz devre dışı bırakılabilir, bu ve buna benzer çok daha ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.
İncelediğiniz kameranın ön veya arka tarafında küçük bir delik varsa, cihazda mikrofon olması muhtemeldir. Ancak, mikrofonlu tüm IP kameralarda bu küçük deliğe sahip değildir. Bunun için, tüm güvenlik kameraları sonuç olarak ses kaydetmez.
Yüksek çerçeve oranında yüksek-kaliteli görüntüler vermek üzere yapılandırılan bir ip kamera mevcut network bant genişliğinin yaklaşık 2 ila 3 Mbit/s bölümünü kullanacaktır. 12 ila 15 adetten fazla ip kamera sayısından itibaren gigabayt omurgalı bir switch kullanımı göz önünde bulundurulmalıdır.
IP kamera cep telefonu izlemesi yapılabilmesi için öncelikle internet bağlantısı gerekmektedir. İnternet bağlantısı sağlandıktan sonra IP kameralar, tarayıcı (browser) ya da uygun IP kamera izleme programları ile izlenebilmektedir.
Kablosuz ağı ile çalışan IP kameralara WI-FI kamera da denmektedir. Evinizdeki veya iş yerinizdeki internet sayesinde güvenlik kamerasının kurulumu, takip edilmesi ve görüntülerin depolanması daha hızlı ve teknolojiktir. Bunu teknolojik ve pratik yapan unsur ise internettir.
Ip kameraların en büyük farklılıklarından biri de bilgisayar, dijital video sunucu veya sunucu olmadan internete direk bağlanabiliyor olmasıdır. Modeminizde'ki mevcut bir r45 portundan veya kablosuz olarak bağlanabilir. Modeminiz bir köprü görevi yaparak kameranın internete erişimini sağlayacaktır.
Analog kamera sistemlerinde CCTV ve koaksiyel kabloların IP özellikli kamera sistemlerinde ise CAT5 ve CAT6 kabloların kullanılması tercih edilir. Belirli bir mesafede bulunan uzaklıklara ilişkin görüntülerin iletilmesi amacına yönelik olarak koaksiyel kabloların kullanımı tercih edilebilir.
Güvenlik kamerası sisteminin sahip olduğu IP, modem üzerinden yönlendirme yapılarak uzaktan izleme sağlanabilmektedir. Bunun için öncelikle güvenlik kamerası IP numarası bilinmelidir. IP numarasına sahip olduktan sonra modem üzerinden istenilen porta yönlendirme mümkün olmaktadır.
IP telefonlar ve kablosuz LAN giriş noktaları tipik olarak 3.5 ila 10 watt tüketirler.
RG 59 : 250mt – 300 mt arası çekilir. RG 6 : 300mt – 450 mt arası çekilir. RG 11 : 600mt – 750 mt arası çekilir. RG6-U6 ve RG11-U6 koaksiyel kablolar sistemde bulunan bütün kameralar için ayrı ayrı çekilmelidir.
Tipik olarak, dış güvenlik kameraları 12V DC güç kaynağı kullanır ve PTZ kameralar 24V AC güç kaynağı kullanır, bazı güvenlik kameraları 220V AC güç kullanabilir,12V DC güç kaynağı yaygın olarak kapalı güvenlik kameralarında kullanılır.
Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz.
64GB'lık bir sd karta 10.000 saate kadar 1080p (Full HD) videoları 20MB/Shız ile kaydedebilir.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile yönetmelik dışında kalan yerlere kamera takılması yasaktır. Apartmana kamera takmak maliklerin ortak rızalarının alınması ve çevre apartmanların, evlerin özel yaşam alanını ihlal etmemesi koşuluyla yasaldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri