İlk olarak cihazınızın ayarlarına girin ve ''Genel'' seçeneğini tercih edin. ''Hakkında'' kısmına dokunun ve çıkan menüde model numarası olacaktır. Model numarasının solunda bulunan / işaretinden önceki kısım ülke kodudur. Eğer model numarasında T ve U harfleri varsa telefon Türkiye için üretilmiştir.
Cihazin part no.su TU/A ile bitiyorsa, iki yil garantili Turkiye cihazi demektir (Ayarlar-Genel- Hakkinda bolumunden gorebilirsin). Bu kadar basit.
Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır. Örnekte de gördüğünüz gibi, eğer model numarasında T ve U harfleri bulunuyorsa, telefonunuz Türkiye için üretilmiş ve size ulaşmış demektir.
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
iPhone ekranınızın orijinal olup olmadığını test etmenin bir yolu, maksimum parlaklığa getirmek ve ardından siyah bir resim açmaktır. Eğer ekran hiç açılmamış gibi görünüyorsa, orijinal bir OLED ekranınız var demektir. Öte yandan, en ufak bir gri veya beyaz fark ederseniz bu ekranın orijinal olmadığını gösterir.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
Cihazınızın kaçak ya da çalıntı bir cihaz olmadığını sorgulamak için Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun E-Devlet üzerinden kullanabileceğiniz güzel bir aracı var. Telefonunuzda arama kısmına yazacağınız *#06# koduyla cihazınızın IMEI kodunuzu öğrenmekle başlayın.
https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine girin ve “IMEI No” yazan yere telefonunuzun IMEI numarasını yazdıktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayın. Sorgulama işlemi ile birlikte karşınıza girmiş olduğunuz IMEI numarasına kayıtlı olan telefon hakkında çeşitli bilgiler çıkacaktır.
Kayıt işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı ise E-devlet IMEI sorgulama adresinden kontrol edilebilir.
iPhone 14 Pro Max (Model A2896)
Türkiye'de garantisi geçen Tayland 'dan a2894 model iPhone 14 promax satın aldık.
Cep telefonu markaları hangi ülkeye ait sorusu kapsamında hemen herkesin en yakından tanıdığı firmalardan olan iPhone, belirtilmiş olduğu üzere ABD menşeilidir.
Cihazdan “ *#06# “yı tuşlayın. Ardından öğrendiğinIMEI numarasını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama üzerinden sorgula. İthalat Yoluyla Kaydedilen Cihaz/Yolcu Beraberi Kaydedilen Cihaz'lar kayıtlıdır. "Kayıt Bulunamadı" yazıyorsa cihazın kaydı yoktur.
Apple'ın her ürünün de seri numaraları farklı yerlerde yazmaktadır. Eğer zaten cihazın hiçbir yerinde seri numarası yazmıyorsa o ürün kesinlikle Replikadır. Seri numarasını Apple'ın sitesinden kontrol ettirdikten sonra içiniz rahat edebilir ve gönül rahatlığı ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Telefonun satın alınmasından itibaren faturada, telefon kutusunda ve tabii ki telefon cihazının içinde bulabileceğiniz IMEI kodu, her telefonda standart 15 haneli bir diziden oluşur. SV olarak adlandırılan kod da yer alır. Günümüzde Samsung ve Iphone telefonlar başta olmak üzere her telefonun IMEI kodu bulunmaktadır.
Cep telefonunuzdan * # 06 # 'yi tuşlarsanız ekranda IMEInumarası görüntülenecektir. Eğer Android veya iOS cihazınız varsa, IMEI numarasını Ayarlar'ın da altında bulunabilir. iPhone telefonlar için “Ayarlar”, “Genel”, “Hakkında” kısmına gidiniz aşağı tarafta IMEI numarası görüntülenecektir.
e-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasına gidin, Telefonun IMEI kodunu bu sayfaya yazın ve Sorgula'ya yıklayın. Bu sayfada aldığınız bilgiler, cihazın marka ve modeliyle uyuşmalı. Cihazın marka ve modelinin uyuştuğunu görüyorsanız, aynı sayfada bir de kayıt durumunu göreceksiniz.
“Türkiye'de garanti süresi 2 yıl”
Tüketiciler için çok ciddi bir avantaj olan uygulama, yurt dışı satın alımlarında geçerli değil. Üstelik sadece 1 yıllık ek avantajı değil, cihazın satış sonrası garantili hizmetlerinden de hiç yararlanamadıkları için 2 yıllık garanti süresinin tamamını kaybediyorlar.” dedi.
Farkı hatırlayın: çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
TÜRKİYE. Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı üretici garantisidir. İşbu garanti, uygun olmayan mallar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Türkiye'deki tüketiciyi koruma yasaları ile sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
Bu hizmet ile, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip-edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup-olmadığını öğrenebilirsiniz.
Ayarlar'da aygıtınızın seri numarasını, IMEI/MEID veya ICCID numaralarını bulma. Ayarlar > Genel'e gidip Hakkında'ya dokunun. Seri numarasını bulun. IMEI/MEID ve ICCID numaralarını bulmak için aşağı kaydırmanız gerekebilir.
Android IMEI sorgulama nasıl yapılır? Android telefonlarda IMEI sorgulama yapmak için Ayarlar> Sistem>Telefon bilgisi kısmından IMEI bilgisini görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri