Telefonunuzun orijinal ambalajı üzerinde yer almaktadır. Telefonunuzun arama ekranında *#06#' yi tuşladığınızda telefonunuzun IMEI numarası ekranınızda otomatik olarak görüntülenecektir. Telefonunuzun ayarlar sekmesi içerisinde cihaz bilgileri, telefon hakkında vb. sekmelerinin altında görüntülenebilir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Ayarlar'da aygıtınızın seri numarasını, IMEI/MEID veya ICCID numaralarını bulma. Ayarlar > Genel'e gidip Hakkında'ya dokunun. Seri numarasını bulun. IMEI/MEID ve ICCID numaralarını bulmak için aşağı kaydırmanız gerekebilir.
iPhone'unuzun kara listede olup olmadığını kontrol edin
Telefonda Ayarlar'a gidin, Genel'i seçin ve ardından Hakkında'ya tıklayın. Bu size IMEI numarasını verecektir.
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Cep telefonun orjinal olup olmadığını, hangi ülkeye ait olduğunu telefonunuzun kalitesini çok basit bir işlemle öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken telefonunuza *#06# kodunu yazıp IMEI numaranızı öğrenmektir..
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Öncelikle telefonunuzun ayarlarına girin. Ardından "Genel" seçeneğini seçin ve "Hakkında" kısmına dokunun. Gelen menüde, model numarası yer almaktadır. Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır.
Apple Web Sitesi üzerinden Garanti Sorgulaması Nasıl Yapılır? Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin.
F harfi ile başlayan cihazımız yenilenmiş cihaz anlamına geliyor. N ile Başlayan iPhone Model Numarası: Eğer cihazımız N harfi ile başlıyorsa yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere cihaz garanti kapsamında birebir aynısı ile değişmiş anlamına geliyor. Yani yedek telefon sayılır.
Apple'ın her ürünün de seri numaraları farklı yerlerde yazmaktadır. Eğer zaten cihazın hiçbir yerinde seri numarası yazmıyorsa o ürün kesinlikle Replikadır. Seri numarasını Apple'ın sitesinden kontrol ettirdikten sonra içiniz rahat edebilir ve gönül rahatlığı ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
IMEI kodunun cihazları tanıma ve mobil hizmet sağlayıcısı tarafından cihazı engellemek gibi bir sürü amacı ve görevi vardır. IMEI kodunuz sayesinde telefonunuzun çalınması veya kaybolması durumunda hizmet sağlayıcınızı bilgilendirip, mobil erişim üzerinden engellenmesini sağlayabilirsiniz.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Telefonunun özelliklerini kontrol etmek için, Google Play'de Antutu Benchmark'ı ara ve indir. Uygulamanın simgesi, arka planında ateş bulunan bir Android resmidir. Bu program, cihazının hızını test etmeni sağlar ve sonrasında da telefonunun tüm özelliklerini ve cihazın ismini belirler.
Geçici IMEI uzatma e-Devlet'den kaldırıldı. Böylece pandemiyle birlikte yurtdışından gelen telefonları kayıt etmek için verilen 120 günün üstüne tanınan ek süreler kaldırıldı. Geçici imei kayıt işlemi 120 günlük kayıt hakkını geçtikten sonra yapılamıyor.
mysupport.apple.com adresine gidin. Apple Kimliğinizle giriş yapın. Aygıtınızı seçin. Garanti Kapsamı Belgesini Görüntüle'yi tıklayın.
Garanti süresi ürünün size teslim edildiği tarihte başlar ve 2 yıldır.
Yalniz nereden alirsan al, cihazin daha once kullanilmadigina emin olmak icin "kutuyu acmadan once" cihazin seri nosunuhttps://checkcoverage.apple.com/tr/tr adresinden sorgula.
Gümrük Prosedürleri. Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkini kullanarak ya da Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'ni (120) arayarak kayıt hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.
IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
4) Bir başkası benim için telefon getirecek. Ben de kayıtsız şekilde kullanmak istiyorum, ne yapabilirim? Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri