Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin.
iPhone, Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur. İlk modeli eski Apple CEO'su Steve Jobs tarafından 29 Haziran 2007'de tanıtılmıştır.
Telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasına gidin ve Telefon Hakkında bölümüne gidin. Burada üretim tarihini veya eşdeğer bir terimi arayın. Farklı arayüzler farklı tasarlandığından, bu bilgiyi kendi cihazınız için bulmanız gerekebilir.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Dijital Denge ve ebeveyn denetimleri'ne dokunun. Grafik, bugünkü cihaz kullanımınızı gösterir. Daha fazla bilgi için grafiğe dokunun.
İlgili 30 soru bulundu
Android işletim sistemli cihazlarda ekranda ne kadar süre geçirdiğinizi öğrenmek için Ayarlar > Dijital Sağlık ve Ebeveyn Denetimi adımlarını takip edin. Açılan pencerede hangi uygulamada, ne kadar süre geçirdiğinizi ve kaç kez telefon kilidi açtığınızı görebilirsiniz.
Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Bunun için yapmanız gereken ilk adım AppStore'den “Apple Destek” uygulamasını indirmek. Uygulamaya giriş yaptığınızda cihazınıza ait bilgilerin hemen altında yer alan “Aygıt Ayrıntıları” seçeneğine tıklayın. Bu bölümde Apple cihazınızın garanti kapsamıyla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Üretim Tarihi de pilin arkasında bulunabilir, ancak yeni akıllı telefonların çoğunda yerleşik bir pil bulunur. Yani IMEI numarasına göre kontrol etmek en kolay yoldur ve bunu IMEI.info web sitemizde ödeme yapmadan yapabilirsiniz, tamamen ücretsiz bir hizmettir.
Türkiye'de garantisi geçen Tayland 'dan a2894 model iPhone 14 promax satın aldık.
Bunun dışında iPhone cihazınızın hangi ülkede üretildiğini öğrenmek için: İlk olarak cihazınızın ayarlarına girin ve ''Genel'' seçeneğini tercih edin. ''Hakkında'' kısmına dokunun ve çıkan menüde model numarası olacaktır. Model numarasının solunda bulunan / işaretinden önceki kısım ülke kodudur.
iPhone 13 ailesi ise 2021 yılında tanıtıldı ve henüz iki yıl geçti. Bu nedenle, geçmiş deneyime dayanarak iPhone 13'ün en az 6-7 yıl boyunca güncelleme almaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu da demek oluyor ki iPhone 13, 2027 ve 2028 yıllarında da güncellemeleri rahatlıkla alabilecektir.
Öncelikle telefonunuzun ayarlarına girin. Ardından "Genel" seçeneğini seçin ve "Hakkında" kısmına dokunun. Gelen menüde, model numarası yer almaktadır. Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranılarak öğrenilebilir.
Apple'ın her ürünün de seri numaraları farklı yerlerde yazmaktadır. Eğer zaten cihazın hiçbir yerinde seri numarası yazmıyorsa o ürün kesinlikle Replikadır. Seri numarasını Apple'ın sitesinden kontrol ettirdikten sonra içiniz rahat edebilir ve gönül rahatlığı ile cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Konuşmaları açıkça aktaran ilk telefon aleti, Alexander Graham Bell ve Charles Sumner Tainter tarafından geliştiren radyofon isimli aygıttır. İki bilim insanı, bu aygıtla ilk başarılı denemeyi 15 Şubat 1880 günü gerçekleştirdiler.
Garanti belgelerine hiç bakıyor musunuz emin değiliz ama orada her cihazla ilgili bir kullanım ömrü yazar. Bu kullanım ömrü, akıllı veya akılsız olmasından bağımsız olarak cep telefonları için beş senedir.
1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Türkiye'den satın alınan ürünler için bu haklar ürünlerin teslim tarihinden iki yıl sonra sona erer. Apple donanım ürünleri satın aldığınızda, Apple'ın İki Yıllık Sınırlı Garantisi'ni de almış olursunuz.
120 günün sonunda kayıt işlemi tamamlanmayan cihazlar iletişime kapatılmaktadır. Cihazınız için kayıt hakkınız olup olmadığını https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkinden sorgulayabilirsiniz. Kişinin bir telefon kaydı yaptırdığı yıl ve takibindeki 2 yıl boyunca yeni bir kayıt hakkı bulunmuyor.
Yurt dışından getirilen telefonlar, kayıt işlemi yapılmadan Türkiye'de 120 gün boyunca kullanılabilir. Bu süre sonunda telefon ağlara kapatılır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazların kullanım süresinin 180 güne uzatılacağını açıkladı. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek. Süre uzatımı için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.
Gelin detaylara beraber göz atalım. Yurt dışı telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne uzatıldı Bu işten en kârlı çıkacak olanlar tabii ki çift hatlı akıllı telefon sahipleri olacak.
Ayarlar > Ekran Süresi bölümüne gidin. Tüm Etkinlikleri Gör'e dokunun, sonra kullanımını görmek istediğiniz aygıtı seçmek için Aygıtlar'a dokunun. Haftalık kullanımınızın özetini görmek için Hafta'ya, günlük kullanımınızın özetini görmek için ise Gün'e dokunun.
Apple'ın güncelleme desteğini uzun yıllar kesmemesi bir iPhone'u en az beş en fazla yedi yıl kullanabilmeye olanak tanıyor. Ama elbette teknoloji ilerliyor ve özellikle ekran ve kamera tarafında önceki modellere göre önemli bir yükseltme var. 2020 yılından beri iPhone 11 kullanıyorum ve neredeyse üçüncü yılına girecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri