iPhone'u açmak için yan düğmeyi kullanın. iPhone'u kapatmak için yan düğmeyi (bazı modellerde ses yüksekliği düğmelerinden biriyle) veya Ayarlar'ı kullanabilirsiniz. iPhone'unuz beklendiği gibi çalışmıyorsa kapatıp yeniden açarak yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
iPhone'unuzu açma ve ayarlama
Apple logosu görünene kadar yan düğmeyi basılı tutun. iPhone açılmıyorsa pilini şarj etmeniz gerekebilir. Daha fazla yardım için iPhone'unuz açılmıyorsa ya da donmuşsa adlı Apple Destek makalesine bakın.
iPhone veya iPad'inizi açın
Apple logosunu görene kadar aygıtın güç düğmesini basılı tutun. Ardından, birçok dilde "Merhaba" ifadesini göreceksiniz. Başlamak için ekrandaki yönergeleri izleyin. Görme engelliyseniz veya görme zorluğu çekiyorsanız Merhaba ekranında VoiceOver veya Büyütme özelliğini açabilirsiniz.
Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Apple logosunu görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Yani kullanılamaz :). icloud şifresi unutulmuş, olmayan cihazları kullanamazsınız. yeni icloud açmanızın bir anlamı yok, cihaza yeni icloud hesabı tanımlamak için önce eski icloud hesabını kaldırmak gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
iCloud+ 50 GB Ayda 12,99 TL
iCloud mail adresinizi özel bir alan adıyla kişiselleştirin. Evinizdeki güvenlik kameralarının çektiği şifrelenmiş videoları saklayın, analiz edin ve izleyin.
Apple Kimliği hesabınız iCloud ve diğer Apple hizmetlerine erişmek için kullandığınız hesaptır. Apple Kimliğinizi kullanarak bir aygıta giriş yaptığınızda iCloud'da sakladığınız tüm fotoğraflara, dosyalara ve diğer verilere erişirsiniz.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Kilitlenmeyi neyin tetiklediği belli olmazken ekranda beliren "Apple kimliğiniz güvenlik nedeniyle kilitlendi. Kilidini açmak için kimliğinizi doğrulamanız gerekir." mesajı sonrasında kullanıcıların kilitlenen Apple ID'lerini tekrar açabilmeleri için bir dizi güvenlik testini geçmeleri gerekti.
Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir. Ardından yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmek gerekecektir. Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir.
12 saat her zaman idealdir ilk açılışta iyonların uyanması gerekir. Bunlar eski tip cihazlarda kaldı. Aldıktan sonra 12 saat 1 gün şarj edin falan. Yeni tip cihazlarda cihazın %100 seviyesine gelmesi yeterli.
Tüm Ayarları Sıfırla: Tüm tercihleriniz ve ayarlarınız sıfırlanır. Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil: Bilgileriniz ve ayarlarınız silinir. iPhone yeniden ayarlanıncaya dek kullanılamaz.
Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı tutar olarak belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
iPhone'u silmek için Ayarlar'ı kullanma
İşiniz bittiğinde, Ayarlar > Genel > iPhone'u Aktar veya Sıfırla'ya dönün ve sonra Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun. iPhone'daki tüm verilerinizi silme: Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun.
Iphone etkin değil uyarısı alınması şifrenin hatalı giriş yapılması sebebiyle karşılaşılan uyarıdır. Bu sebeple Iphone uyarı sorunları dikkatle incelenmeli ve doğru çözümler ile problemlerin giderilmesi sağlanmalıdır. Apple şirketinin ürettiği ıphone güvenlik pin girişi en fazla 6 kez hatalı girişe izin vermektedir.
iPhone'un otomatik olarak kilitleneceği zamanı ayarlayabilirsiniz. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Otomatik Kilit bölümüne gidin, sonra bir süre seçin.
SIM kartınızın başka kişiler tarafından telefon aramaları veya hücresel veri için kullanılmasını önlemek amacıyla bir SIM PIN kullanabilirsiniz. Böylece, aygıtınızı her yeniden başlattığınızda veya SIM kartınızı her çıkardığınızda SIM kartınız otomatik olarak kilitlenir ve durum çubuğunda "Kilitli SIM" ifadesi görünür.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bilgilere göre yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı 20 bin TL oldu. Kısacası 2023 yılına 6 bin TL olarak başlayan IMEI kayıt ücreti, yılı tamamlayamadan 20 bin TL'ye çıkmış oldu.
Daha önce açtığınız hesap varsa kullanabilirsiniz. Hesabınız yoksa da mecbur başka bir cihazdan yeni hesap açacaksınız. Kendi telefonununuza açtığınız yeni hesapla girebilirsiniz. Her cihaz 3 ya da 5 tane icloud hesabı açabiliyormuş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri