İple kaş aldıktan sonra kaşların kalınlaşmaz veya sertleşmez. İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır. İple kaş almak, kaşı sadece deri üzerinden almasını sağlar.
İple almak öne çıkan bir diğer yöntem.
Yüzü iple almak tüyleri kalınlaştırır mı veya iple almak tüyleri azaltır mı gibi sorular sıkça sorulsa dqa bunların kesin bir yanıtı yok. Her ne kadar tüyleri kökünden çekse de bazen yüzeyden de koparabildiği için iple alınan tüyler geri uzarken ele sert gelebilir.
Merhaba, Dudak üstü tüylerini iple aldığınızda bir çoğunu kırarak almış oluyorsunuz. Eğer kılları kökünden çekip alırsanız bu da ağda,cımbız yöntemiyle olur ozaman kıllarınız kalınlaşır. Dudak üstü tüyleri yayılmaz belli bir yerdir.
Yüz tüylerinden kurtulma yöntemlerinden biri de iptir. İple epilasyon, kaşları şekillendirmek; üst dudakta, yüzün yanında ve çenede çıkan istenmeyen tüyleri almak için oldukça ideal.
İple asma özellikle sarkan yanak ve çene görüntüsünün düzelmesinde kolay ve güvenli bir yöntemdir.
İlgili 26 soru bulundu
İple kaş aldıktan sonra kaşların kalınlaşmaz veya sertleşmez. İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır.
İple bıyık alma yöntemi için mutlaka kolay kopmayan pamuk ip kullanmalısın. Çok ince ipler hızlıca kopabiliyor ve bıyık alma işlemi beklediğin uzun sürebiliyor. İple tüy alırken genellikle 70 cm civarındaki ipler yeterli oluyor.
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Yüz tüylerini almanın en kalıcı yolunu merak ediyorsan sana ağda yapmayı öneririz. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Evde epilasyon yapmak ve yüzdeki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler için ağdayı öneririz.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder. Bu da bizlerde kalınlaştığı yönünde bir göz yanılgısı oluşturur.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
En İyi Cevap
Merhaba. Yüz ağdasını kullanmanızı tavsiye ederim. Yüz ipi tüylerin daha çok çıkmasına neden olur ve canınızı yakar. Yüz ağdası, sıcak ağda ile yapılacaksa tahta spatula veya roll on başlıkla kılların olduğu bölgeye sürdüğünüz ağdayı bir bez yardımı ile yapıştırıp, çekerek almanız daha sağlıklı olacaktır.
Ancak sürekli kullanımda hassas olan dudak üstü derisinde hasara yol açabilir. İple almak biraz uzmanlık gerektirse de kendi kendine yapılabilir. Yine tüyleri kökünden alacağı için uzun süre etkili olur ancak ağda gibi bu da acılı bir yöntemdir.
Üşüdüğümüzde salgılanan adrenalin hormonu kıl köklerinin etrafındaki kasların kasılmasına neden olur. Böylece tüylerimiz dikleşir. Aslında bu, bütün memelilerde gerçekleşen bir süreçtir ve derileri kalın bir tüy ve kıl tabakası ile kaplı olan hayvanların ısı kaybetmelerini ve soğuktan etkilenmelerini engeller.
Osmanlı zamanında bilinen en eski epilasyon yöntemlerinden biri olan hamam otu tozu, zırnık otu olarak da bilinmektedir. Hamam otu genellikle kadınlar hamamda istenmeyen tüylerinden kurtulmak için bu yöntemi uyguladıkları için bu ismi aldı.
ÜNLÜLER TÜYLERİNİ NASIL ALIYOR? Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Tekrar çıkar çok büyük olasılıkla çünkü çıkmaması için derinin içindeki kıl kökünün de yanması lazım e bunu da çakmakla yapamayacağına göre çıkar yani tekrar. Lazer epilasyonda bile tekrar çıkabiliyor anca birkaç seansdan sonra etki farkediliyor. Kıl olduğu bölgedeki deriyi nemli tutar tahriş olmasını önler, korur.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
İple Tüy Almanın Avantajları:
Bu yöntem istenmeyen tüylerden kurtulmanın en ucuz yöntemidir. Bu yöntem ağda, tıraş ve lazer tedavisi gibi diğer epilasyon yöntemlerine göre daha az ağrılıdır. Bu yöntem yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulmanın en kolay ve uygun yöntemidir.
Bıyıklarını almak istiyorsan tıraş olmayı geç ve ağda, tüy dökücü krem, elektroliz veya lazerle alma gibi daha kalıcı yöntemleri tercih et. Ayrıca üst dudak tüylerinin rengini açarak da görünümlerini en aza indirebilirsin.
Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri