İran Mektupları, dünyayı keşfetme arzusuyla Fransa'ya giden iki İran soylusunun mektuplarından oluşur. Devlet, toplum, kültür, demografi vs. konuları çarpıcı anekdotlarla işleyen bu hiciv, ilk kez 1721 yılında roman olarak yayımlanmış, Montesquieu'ye büyük ün kazandırmıştır.
Büyük bölümü 1897-1899 yılları arasında fıkra-sohbet-deneme karışımı bir tür olarak yazılmış olan bu mektuplar Ahmet Rasİm'e yazar kimliğini kazandıran yazılardır.
Ahmet Rasim'in günümüze ulaşan 140'ın üzerinde yapıtı bulunmaktadır. Gerçekçi gözleme ağırlık verdiği kaleminden çıkan en bilindik eserleri Falaka, Afife, Gülüp Ağladıklarım, Osmanlı İmparatorluğunun Reform Çabaları İçinde Batış Evreleri yer almaktadır.
HARS AKADEMİ, 4 (8), 516- 538. Edebiyatımızda gazeteci kimliğinin yanında “Şehir Mektupçusu” olarak da tanınan Ahmet Rasim, günlük gazetelerde düzenli köşe yazılarının yerleşmesini sağlayan ilk yazarlardandır.
On Üç Günün Mektupları Kitap Açıklaması
Bütün bu mektuplar, gerçek ve düşlerin iç içe geçtiği bir aşka tanıklık ediyor. "Sevmek ne uzun kelime!" (C.S.)
İlgili 31 soru bulundu
Konu ve uzunluk sınırı yoktur. Hayatın her anı ve alanı ile ilgili olarak yazılabilir. Mektup yazan kişi ile mektubun yazıldığı kişi arasındaki ilişkinin gücü ve derinliği, mektubun içeriğini ve özelliklerini belirler. Özel mektuplarda içtenlik ve kişisellik esastır.
Marcel Prevost'nun Kadın Mektupları adıyla Turkceye cevrilerek 1897'de kitap olarak cıkarılan eseri, donemin yazarları tarafından heyecanla karşılanır. Once Safveti Ziya, Servet-i Funun Mecmuası'nda Hanım Mektupları'nı yayımlamaya başlar; ardından da benzer tarzda metinler donemin dergilerinde gorunur.
Selçuk'un yazar olarak edebiyat dünyasında değerli bir yeri bulunmaktadır ve “Avrupa Mektupları” da onun en önemli eserlerinden biridir. Bu eser, Türk edebiyatının seyahatname türünde önemli bir örneği olarak kabul edilmektedir.
Cenab Şahâbeddin, 1917-1918 yılları arasında Tasvir-i Efkâr gazetesi hesabına yapmış olduğu Avrupa gezisi gözlemlerini içeren Avrupa Mektupları'nda Sofya, Bükreş, Berlin, Viyana, Peşte, Potsdam gibi Avrupa şehirlerinde insana, hayata ve hayatın algılanış biçimine dair gözlemlerine yer verir.
Suriye Mektupları Kitap Açıklaması
Edebiyat-ı Cedîde'nin en mümtaz kalemlerinden Cenap Şahabettin'in 1918 yılında on yedi mektupla çizdiği resim.
Cenap Şahabettin tarafından yazılan Suriye Mektupları isimli eser gezi yazısı türünde bir eser olarak değerlendirilmektedir. Suriye seyahati izlenimlerinden oluşan mektuplarla anlatılan bir gezi yazısıdır.
Servet-i Fünun devri.
Bizde Türkiye mektupları diye bilinen meşhur mektuplar 1718 Mayıs'ına kadar iki yıl süren bu seyahatin eseridir. Lady Montagu İngiltere'ye dönüşünden uzun bir zaman sonra (1730) kocasından ayrılarak İtalya'da ve Venedikte yaşadı, 1761 die tekrar memleketine döndü ve orada 1762 yılında öldü.
Servet-i Fünûn edebiyatında roman ve hikâyeci kimliğiyle öne çıkan yazarlardan biri olan Mustafa Safveti Ziya'nın bu edebiyatın aktif olduğu 1896-1901 yılları aralığında yazdığı Kadın Ruhu eserinde dört metin bulunmaktadır.
Tüm edebiyatseverler için uygundur. Milena'ya Mektuplar kitabını okuyabilecek yaş grupları aşağıda listelenmiştir. 60-70 yaş arasıdır.
Yazımı Süreya, 1972'de Ankara'da memuriyet görevinde bulunurken eşi Zühal Tekkanat ise İstanbul'da memurluk yapmaktaydı. Eşi ameliyat olacağı için İstanbul'a giden Süreya, 12-24 Temmuz 1972 tarihlerini kapsayan on üç gün boyunca kitapta yer alan mektupları yazmıştır.
MEKTUPLAR (NAMIK KEMAL) Namık Kemal'in birkaç nüsha dışında Avrupa'ya (1867) gitmesiyle yazmaya başladığı ve ölüne kadar kaleme aldığı, Türk Edebiyatında mektup türünün en hacimli örneğini teşkil eden eseri.
Cenab Şahâbeddin, 1917-1918 yılları arasında Tasvir-i Efkâr gazetesi hesabına yapmış olduğu Avrupa gezisi gözlemlerini içeren Avrupa Mektupları'nda, gezip gördüğü ülkeleri doğulu bir sanatçı gözüyle değerlendirir, dolaylı olarak Osmanlı ülkesiyle karşılaştırır ve günümüz açısından da önemli sonuçlara varır.
Bir iş mektubunda şu plan uygulanır: -Mektubun sağ üst köşesine yer ve tarih yazılır. -Kâğıdı ortalayarak mektubun yazıldığı firmanın adı ve adresi yazılır. -Satırbaşı yapılarak mektubun metni yazılır. -Sağ alt köşeye mektubu yazanın adı- soyadı yazılarak imzalanır. -Ad-soyad hizasında iki aralık aşağıda olmak kaydıyla ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri